A Washington rekorder összeomlásban

 

A fővárosi csapat története során tíz alkalommal bukott el párharcot kétmeccses előnyből a playoffban, ebből négyszer a Pittsburgh ellenében.

Már javában tartanak a konferenciadöntő küzdelmei, de egy poszt erejéig érdemes visszatérni a Rangers?Capitals párharchoz. A Washington 3-1-es vezetésről bukta el az alapszakaszgyőztes elleni szériát. Ilyen és hasonló nem először történik meg fővárosiakkal, ezt gyűjtötte egybe grantland.com.

1985, NY Islanders

A Caps 15 ponttal gyűjtött többet, mint a leszállóágba kerülő négyszeres bajnok New York-i csapat. A fővárosiak nagy nehezen hosszabbítás után behúzták az első két meccset hazai jégen. Az Isles hazai jégen javított, egyenlített, majd 2-1-re nyerte a mindent eldöntő csatát Marylandben. Ez volt az NHL történetében az első alkalom, hogy egy csapat 2-0-ról bukjon egy három győztes meccsig tartó sorozatot.

1987, NY Islanders

A Capitals útjába két év elteltével ismét az Islanders került. Négy meccs után 3-1-re vezettek a fővárosiak, de az Islanders ismét fordított, ráadásul úgy, hogy az ötödik és a hetedik meccset Washingtonban nyerte meg. A mindent eldöntő találkozó a negyedik hosszabbításban dőlt el Pat LaFontaine góljával és Easter Epic néven vonult be a történelemkönyvekbe. Akárcsak az előző esetben most is ez volt az első alkalom, hogy egy csapat 3-1-es vezetésről essen ki.

1992, Pittsburgh

A Caps a második helyen végzett az alapszakaszban, így a playoff első körében a bajnoki címvédő ellen kezdhetett. A mindössze 87 pontot gyűjtő Pittsburgh simán elbukta az első, a második és a negyedik meccset, utóbbit megalázó módon hazai közönség előtt 7-2-re. A Capitals nem élt a lehetőséggel, nem nyert az ötödik meccsen, ezután pedig jött az összeomlás. A Pens egyenlített az Iglooban, majd a hetedik meccsen 3-1-re győzve kiharcolta a továbbjutást és meg sem állt a duplázásig.

1995, Pittsburgh

Ismét a Pingvinek kerültek szembe a fővárosiakkal de most fordított pályaválasztás mellett. Ez azonban nem zavarta a Capitalst, megnyerte az első összecsapást, majd a két hazait és szokás szerint 3-1-es összesítéssel várta a folytatást. A Pens szépített hazai jégen, majd kiütéses győzelmet aratott Washingtonban, miután 7-1-re győzött. Az összezuhanó fővárosiak a hetedik meccsen gólt sem tudtak ütni, 3-0-ra kikaptak és ismét kiestek.

1996, Pittsburgh

Egy évvel később adva volt a lehetőség a Capitals számára, hogy visszavágjon az előző és a négy évvel korábbi kudarcért. A nagy akarásnak azonban nem nagyobb nyögés, hanem még nagyobb kudarc lett az eredménye. A Washington csodásan kezdett és megnyerte a széria első két meccsét Pittsburghben. Aztán jött a menetrendszerű forgatókönyv, a Capitals zsinórban négyet bukott, ebből hármat hazai pályán.

2003, Tampa

A Capitals már a Jaromir Jagr-érában járt, amikor összefutott a délkeleti társulattal, amely korábban nem nyert még playoffpárharcot. Most is úgy nézett ki, hogy ez elmarad, hiszen a Bolts elbukta az első két meccset hazai jégen, de aztán a Washington másolta az 1996-os önmagát. Zsinórban négy vereség jött, három hazai jégen úgy, hogy a párharc harmadik és hatodik meccsét a hosszabbításban bukták el, utóbbit a harmadik ráadásban, amelyen Marty St. Louis szerezte a győztes gólt.

2009, Pittsburgh

Negyedszer is a Pens, de most már Crosbyval és Ovecskinnel a jégen. A Capitals szokás szerint jól kezd és behúzza az első két meccset a Verizonban, de ezután már csak szalad az eredmény után. A Pingvinek behúzzák a következő két találkozót és nyernek a fővárosban is, ami azt jelenti, hogy a Consoleban harcolhatják ki a továbblépést. A Washington azonban váratlanul összekapja magát, hosszabbításban nyerni tud, hogy azután hazai jégen egy megsemmisítő, 6-2-es vereséggel essen ki. A Penguins pedig meg sem áll a harmadik címéig.

2010, Montreal

A Washington abszolút esélyesként vág neki a rájátszásnak, hiszen 121 pontot gyűjtve megnyerte az alapszakaszt. Ennek ellenére elbukja az első meccset hosszabbításban, majd majdnem a másodikat is a ráadásban. Az egyenlítés azonban összejön, sőt jön két magabiztos montreali siker, amelyeken a Caps összesen 11 gólt üt. Majd érkezik Jaroslav Halak, aki Hasek üzemmódra kapcsol és kiejti a fővárosiakat. A Habs kapusa a következő három meccs mindegyikét lehozza egy kapott góllal, kétszer a fővárosban, így az alapszakasz elsőjét a nyolcadik búcsúztatja.

2013, NY Rangers

A fővárosiak két otthoni győzelemmel nyitnak, majd két egygólos vereséget szenvednek el a Nagy Almában, leadva a kétmeccses előnyüket. Az ötödik találkozót Mike Ribeiro hosszabbításos góljával megnyerik, hogy aztán totálisan összeomoljanak. A hatodik és a hetedik találkozón Henrik Lundqvist lehúzza a rolót, ráadásul a mindent eldöntő találkozón a Rangers egy ötöst vág a fővárosban.

2015, NY Rangers

A Caps az esélytelenek nyugalmával kezd az alapszakasz elsője ellen. Nyer az első meccsen New Yorkban, majd behúzza a harmadikat és a negyediket a saját közönsége előtt. Az ötödik találkozón a Gardenben mindössze másfél percre van a továbbjutástól, de Kreider kiharcolja a hosszabbítást McDonagh pedig a győzelmet is megszerzi. A hatodik és a hetedik mérkőzésen aztán folytatódik a szokásos sorozat, először egy hazai zakó, majd vereség a Rangers otthonában hosszabbítás után.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum