A KalPa komoly szerepet szán Sebőknek

 

Minden egyes szezonban képes azonnal fontos szerepet betölteni a korábbinál magasabb szintű sorozatban, mindamellett pontokat is gyűjt, mondta a magyar csatárról Kapanen.

A finn élvonalbeli KalPa szerződést kötött a magyar Sebők Balázzsal. Ezt a hírt az egyik legjelentősebb finn jégkorongos híroldal is feldolgozta. A Jatkoaika megemlíti, hogy kétéves megállapodásról van szó. A Mestisből, egész pontosan a Hokki csapatából érkező csatár ponterős szezont tud maga mögött.

A KalPa sportigazgatója, Kimmo Kapanen nyilatkozott Sebők Balázs leigazolásáról. A korábbi válogatott kapus a világbajnok csatár, Sami Kapanen testvére, aki több mint egy évtizede a KalPa tulajdonosa. “Balázsban nagy potenciált látunk, kiváló játékossá fejlődhet a mi játékrendszerünkben. Nagy méretű játékosról van szó, aki jól bánik a koronggal. Nagyon jól mozog és centerként kész felelősségteljesen szerepet vállalni a meccseken. Leginkább akkor kiemelkedő a játéka, amikor birtokolja a korongot, de nem idegenkedik a fizikai hokitól sem. Balázs olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amellyel nem minden játékos. Minden egyes szezonban képes azonnal fontos szerepet betölteni a korábbinál magasabb szintű sorozatban, mindamellett pontokat is gyűjt. Nálunk meg kell küzdenie a játékidőért a többi középcsatárunkkal, de hiszem, hogy kis idő elteltével képes meghatározó szerepet betölteni a KalPában.”

A cikk megemlíti, hogy Sebők az oului Karpatben töltötte utánpótláséveit, és választásának egyik legfőbb indoka a KalPa játékstílusa. “A KalPa egyszerűen a legjobb választás számomra ? nyilatkozta boldogan a szakportálnak a 20 éves magyar támadó. ? Fontos dolog volt természetesen a KalPa játékstílusa, nagyon jól tudom, milyen hokit játszanak. Náluk kiemelkedő szerepe van a sebességnek és a korongkezelésnek, korongbirtoklásnak, mivel ezek az én erősségeim is, nagyon boldog vagyok, hogy éppen ebbe a csapatba kerültem.”

Sebok HUNJPN

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Sebők Balázs a Jégkorongblognak elmondta, legfőképpen a Liigából voltak ajánlatai, de a KalPa volt az egyetlen olyan csapat, amelyik nagyon szeretné, hogy akár már a jövő szezonban komoly szerepkörben játsszon. A többinél kiegészítő emberként számítottak volna rá, ahol hol az első osztályban, hol a Mestisben kapott volna szerepet.

“A KalPa egy nagyon gyors, technikás hokit játszik. Legfőbb jellemzője a csapatnak, hogy mindenki rettentő jól korcsolyázik és kiválóan kezeli a korongot, tehát nem az egyszerűbb hokira alapoznak. Ez nekem nagyon tetszett, és nagyon örülök, hogy jövőre a KalPa csapatában játszhatok. A keret viszonylag fiatal, nem kifejezetten a sztárokra alapoznak itt, hanem szeretik a feltörekvő fiatalokat, akikből ki tudják hozni a maximumot. Talán ezért is tetszhettem meg nekik, remélem, viszonozni fogom tudni ezt a bizalmat, és sikerül beváltanom a tőlem várt reményeiket.

Már a hír bejelentése utáni napon náluk edzettem. Elutaztam Kuopióba és már az első nap túl voltam egy jeges és két szárazedzésen. Négy hetet töltök itt most, majd jön egy hathetes nyári szünet, ami alatt az általuk eltervezett programot kell majd csinálnom otthon. Aztán jövök vissza Finnországba.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum