Sokba került a szezon Sanokban

 

Tizenhét légiós fordult meg az elmúlt idény során Sanokban, köztük három volt NHL-es, és ez súlyos következményekkel járt. Lehet, hogy felnőttcsapat nélkül folytatják.

Emlékezhetünk arra, hogy az akkor éppen tucatnyi külföldivel előző évi felálló lengyel bajnok nehezen ugyan, de legyűrte a Dab.Doclert és a Brassót is a Kontinentális Kupa brassói csoportjában, és ezzel továbblépett, ahol aztán a Neman Grodno, az Angers és a Belfast Giants ellen már egyetlen pontot sem sikerült szereznie és kiesett. Ez a vállalható kategóriába tartozik, a hazai bajnokságban viszont mindenki többre számított a bajnoki címvédőtől annál, mint amit végül elért.

A bajnoki elődöntőben ugyanis az első két sorába kizárólag légiósokat nevező, ezen kívül további 3 légióssal felálló Sanok nem tudott túllépni a Tychyn, majd a csalódott csapat a bronzmeccset is elvesztette a Nowy Targ ellenében, ezzel a vezetők megítélése szerint jelentős csorbát ejtve a klub hírnevén.

A komoly erősítések természetesen komoly összegekbe is kerültek, és úgy tűnik, ezek előteremtése nem sikerült maradéktalanul, így most újra kell gombolni a kabátot. A klub vezetői a hokej.net portálnak megerősítették, hogy eddig még nem minden játékossal számoltak el, vannak tartozások, de ezeket az ügyeket állítólag a nagyon közeli jövőben le fogják tudni zárni.

Az egészen biztos, hogy a következő évben a 2014/15-ben egymillió euró felett költő klubban drasztikusan csökkentik a kiadásokat. Többen már el is hagyták a Sanokot, Rafal Dutka és Petr Sinagl a Cracoviához szerződött, Zapala pedig minden bizonnyal Nowy Targba igazol. Nem akarnak szerződést hosszabbítani Kris Hoggal, Bryan Pittonnal és Martin Richterrel, ugyancsak új klubot keres magának Mike Danton, Jordan Pietrus és Martin Vozdecky.

A lehetőségek között felmerült, hogy a Sanok nem indul a PHL-ben szeptembertől. Ebben az esetben mintegy félmillió zlotys költségvetésből csak az utánpótlás működne. A másik, optimistább változat azzal számol, hogy egy hetven százalékban fiatalokból álló csapattal mégis indulnának a PHL-ben is. Talán éppen erre az eshetőségre is gondolva a korábbi légióból tárgyalásban állnak Michale Cichyvel és Matt Williamsszel, de döntés nyilván csak azt követően születik, hogy eldől, lesz-e egyáltalán felnőttcsapat Sanokban szeptembertől. Jelenleg lázas keresés folyik, egyrészt új szponzorokra van szükség, másrészt új klubelnököt is keresnek. Lehet, hogy a név is változni fog, a KH Sanok megszűnik, és újra beolvad az anyaegyesületébe, így visszakapná az STS Sanok nevet.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum