Mire számíthatunk a keleti főcsoportdöntőben?

   

A Rangers és a Lightning sosem találkozott még a playoffban.

New York Rangers (1.)?Tampa Bay Lightning (4.)

Rangers: 53-22-7, 113 pont
Lightning: 50-24-8, 108 pont
Az alapszakaszban: Rangers 0-3-0, Lightning 3-0-0
A playoffban: még sosem találkoztak

A nagy visszatérők. Akár így is beharangozhatnánk a párharcot, hiszen a két egykori csapatkapitány, akiket egymásért cseréltek el hazatérnek. De St. Louis és Callahan mellett is van két-két játékos mindkét oldalon, akik korábbi klubjukban kulcsjátékosnak számítottak, de most volt csapatuk ellen küzdhetnek. Ez pedig igazi pikantériát kölcsönöz az egész szériának. A Rangers három egykori tampai játékost tud felmutatni Dan Boyle, Martin St. Louis és Dominic Moore személyében. Az előbbi kettő tagja volt a 2004-es kupagyőztes csapatnak, sőt St. Louis a Bolts történetének egyik legjobb játékosa MVP- és pontkirályi címmel a zsebében. A jövő hónapban a negyvenet betöltő játékos tavaly került Rangersbe és elévülhetetlen érdemeket szerzett a döntőig menetelő csapatban. Idén viszont adós maradt a jó teljesítménnyel, nem ő és nem is az első számú gólfelelős, Nash számít húzóembernek, hanem az öt-öt góllal álló Brassard és Kreider, illetve az elképesztő mezőnymunkát végző harmadik sor. Az alapszakaszgyőztes helyzetét természetesen nehezíti, hogy az egyik legjobb előkészítő, Mats Zuccarello határozatlan időre kidőlt, ám egyes hírek szerint már visszatérhet a párharc során. A támadószekcióra ráfér az erősítés, hiszen a 12 lejátszott találkozóból csak háromszor szereztek három vagy több gólt, kerek kettes az átlaguk, ami egy góllal elmarad az alapszakasztól. Ráadásként emberelőnyben sem villogott a Rangers, a 16 csapatos playoffból a 11. helyen állnak, a legjobb négy közé jutott csapatból pedig utolsó. Ilyen mutatók mellett szokás szerint a védelem hozta a meccseket amely 1,67-et kapott átlagban. A hátsó vonal természetesen a LundqvistMcDonagh párosra épül, amely a Caps ellen megmutatta, mit is tud. A Rangers a Washington ellen két vesztes mérkőzés után taktikát váltott és négy meccsen keresztül nulla ponton tartották az Ovecskin, Backström duót. A Tampa ellen már nem lesz ilyen könnyű a dolguk és ezzel el is érkeztünk az ellenfélhez, amely négy év után érdekelt újra a konferencia döntőjében.

nash

A Bolts csatársora ugyanis fényévekkel jobb tavasszal, mint a New Yorké. A JohnsonPalátKucserov hármas 31 pontot termelt és akkor még nem beszéltünk a Stamkos, Callahan párosról, amelynek teljesítménye elmarad a várttól. A Tampa kapitánya mindössze háromszor volt eredményes tíz meccsen, míg Callahan a playoff egytucat meccsén egyszer sem, sőt lehetséges, hogy nem is fog tudni elmozdulni erről a számról. A délkeletiek szélsője, a Rangers korábbi kapitánya, ugyanis néhány napja kórházba került, ahol vakbélműtétet hajtottak végre rajta. Az elsődleges hírek szerint elkezdte a mozgást de, hogy valóban jégre lép-e, azt csak az utolsó pillanatokban derül majd ki. Végül ne feledkezzünk meg a KillornFilppula kettősről sem, akik bármikor képesek előlépni a fentebb említett urak mellett és képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. Mindent egybevetve a Bolts támadósora sokkal veszélyesebbnek és gólerősebbnek tűnik, nem olyan egyoldalú, mint a fővárosiaké. A Lightning hátsó alakzata közel sem olyan jó és olyan erős, mint a Rangersé, de lebecsülni illetlenség lenne. Leghátul található Ben Bishop, egy remek képességekkel megáldott kapus, aki tavalyi sérülése után most bizonyítja, hogy rá lehet építeni egy playoff-menetelést. Azonban voltak megingásai, kapott négy, sőt hat gólt is, így a Rangers nem esélytelen vele szemben. Ez annál is nehezebb lesz, mivel Bishop eddig 100%-os a Rangers ellen, nyolc meccsből nyolc meccset megnyert, kapott gólátlaga 1,49, védési hatékonysága 94,6%. Nagy kérdés, hogy a szezonban eddig teljesített 75 meccsel és 1793 védett perccel a lábában és a fejében, meg tudja-e őrizni ezt a mérlegét. A Ligthning két legjobb bekkje Hedman és a tavaly még a Rangersben játszó Stralman. A két svéd vezetésével a Bolts 86%-os hatékonysággal védekezett hátrányban és mindezek mellett még 11 pontot tettek a közösbe.

A négybe jutott csapatok közül a Rangersé a legjobb emberhátrányos védekezés, de kérdés mire megy majd a Tampa ellen, amely elképesztő módon, 35%-os használta ki a fórjait a Montreal ellen. Ha a délkeletiek átmentik ezt a formát, akkor a New Yorknak esélye sem lesz. Mindent egybevetve szokás szerint a Rangers hátsó alakzata küzd majd az ellenfél csatársorával. A közhely szerint a csatárok nyerik a meccseket, a védelem a bajnokságot. Ám ebben az esetben túl sok a jó csatár és ezt még a liga egyik legjobb védelmének is nehéz lesz ellensúlyoznia. A Lightning hat meccsen továbbjuthat, 3-3 után viszont a Rangers bízhat a számmisztikában.

east 2015

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum