Montador családja beperelné az NHL-t

 

Nem ez lenne az első eset, hogy keresetet nyújtanak be a liga ellen.

A Chicago egykori kőkemény hátvédjét februárban találták holtan torontói otthonában. A fiatalon elhunyt játékos halála már önmagában tragikus, de sajnos az események itt nem álltak meg. A több mint 600 mérkőzésen jégre lépő Steve Montador ugyanis még életében felajánlotta az agyát orvosi kutatásokra.

A vizsgálatok eredményét a napokban tette közzé Dr. Charles Tator vezetésével a Krembil Neuroscience Centre, ahol a professzor elmondta, hogy csapata egyértelmű jeleket talált a krónikus traumás encephalopathiára (angolul röviden CTE) Montador agyában. Az orvosi eredmények tudatában Montador hozzátartozói megbízták a chicagói ügyvédi iroda a Corboy & Demetrio képviselőjét, William Gibbset, hogy képviselje a családot egy liga ellen indítandó perben.

Gibbs neve ismerős lehet, hiszen ő képviseli Derek Boogaard érdekeit is. A szintén fiatalon, mindössze 28 évesen elhunyt játékos családja ugyanúgy perben áll a ligával mint néhány egykori játékos, akik közösen nyújtottak be keresetet. Az ok Montador, Boogaard és a visszavonult játékosok esetében mindig ugyanaz volt, súlyos fejsérülések és agyrázkódások.

Az esetet súlyosbítja, hogy a benyújtott indítványok szerint az NHL-nek tudomása volt erről, de nem vette figyelembe én nem tettek meg mindent a játékosok biztonsága érdekében. Ebbe többe között beletartozik az, hogy nem figyelmeztették őket a sérülések súlyosságára és nagyon sokáig nem torolták meg kellően a fejre irányuló támadásokat.

Steve_Montador

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum