Montador családja beperelné az NHL-t

 

Nem ez lenne az első eset, hogy keresetet nyújtanak be a liga ellen.

A Chicago egykori kőkemény hátvédjét februárban találták holtan torontói otthonában. A fiatalon elhunyt játékos halála már önmagában tragikus, de sajnos az események itt nem álltak meg. A több mint 600 mérkőzésen jégre lépő Steve Montador ugyanis még életében felajánlotta az agyát orvosi kutatásokra.

A vizsgálatok eredményét a napokban tette közzé Dr. Charles Tator vezetésével a Krembil Neuroscience Centre, ahol a professzor elmondta, hogy csapata egyértelmű jeleket talált a krónikus traumás encephalopathiára (angolul röviden CTE) Montador agyában. Az orvosi eredmények tudatában Montador hozzátartozói megbízták a chicagói ügyvédi iroda a Corboy & Demetrio képviselőjét, William Gibbset, hogy képviselje a családot egy liga ellen indítandó perben.

Gibbs neve ismerős lehet, hiszen ő képviseli Derek Boogaard érdekeit is. A szintén fiatalon, mindössze 28 évesen elhunyt játékos családja ugyanúgy perben áll a ligával mint néhány egykori játékos, akik közösen nyújtottak be keresetet. Az ok Montador, Boogaard és a visszavonult játékosok esetében mindig ugyanaz volt, súlyos fejsérülések és agyrázkódások.

Az esetet súlyosbítja, hogy a benyújtott indítványok szerint az NHL-nek tudomása volt erről, de nem vette figyelembe én nem tettek meg mindent a játékosok biztonsága érdekében. Ebbe többe között beletartozik az, hogy nem figyelmeztették őket a sérülések súlyosságára és nagyon sokáig nem torolták meg kellően a fejre irányuló támadásokat.

Steve_Montador

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS