Krupp válthatja Cortinát Németország élén

 

Egyelőre azonban még Cortinával sem beszéltek a múltról és a jövőről, valamint a főállású szövetségi kapitánynak is számos híve akad.

Németország a 10. helyen végzett az idei világbajnokságon, ami mindenképpen figyelemre méltó eredmény, főként ha számításba vesszük, hogy hány NHL-es játékos mondta le a válogatottságot. Cortina menesztéséről már a vb előtt felmerültek a hírek, így természetes, hogy a csoportkör után szinte azonnal napvilágot láttak a találgatások a jövőről. A sport1.de cikke szerint elképzelhető, hogy a korábbi sikeredző, Uwe Krupp válthatja Pat Cortinát a nemzeti csapat élén. Krupp a divízió 1-ben szereplő válogatottat vett át, amelyet azonnal visszavitt az elitbe, majd két sikeres év után, amikor 9. és 10. helyen zártak, újfent a kiesés ellen kellett küzdeniük. Jött azonban a hazai rendezésű világbajnokság, amikor egy elvesztett bronzmeccs után lettek negyedikek, hatalmas meglepetésre. Egy évvel később kis híján megismételték ezt a teljesítményt, bejutottak a legjobb nyolc közé. Ez volt Krupp utolsó éve szövetségi kapitányként, a játékosként Stanley-kupát nyerő edző Kölnben, majd Berlinben volt vezetőedző. Azóta a németek egyszer sem élték túl a csoportkört.

krupp

Kruppnak most befolyásos támogatói akadtak az egykori düsseldorfi ikon, Walter Köberle és az olimpiai bronzérmes Alois Schloder is egyértelműen kiállt a szerződtetése mellett: “Fontos, hogy ismét német szövetségi kapitányunk legyen. Kruppnak megvan a karizmája, a sikerei pedig önmagukért beszélnek, a 2010-es világbajnokságon mutatott teljesítmény óriási volt ? fogalmazott Köberle.” Az ellentábor viszont amellett érvel, hogy főállású szövetségi kapitányra lenne szükség és hogy a klubteendői áthidalhatatlan érdekkonfliktusokkal járna. Arról nem beszélve, hogy a németeknél a felnőttek szövetségi kapitánya irányítja a juniorokat is. Franz Reidl, a német szövetség elnöke mindenesetre leszögezte, egyelőre még Cortinával sem ültek le átbeszélni az elmúlt éveket és a jövőt. Még akkor is ez a következő logikus lépés, ha a lejárt szerződésű szakember hosszabbításának gyakorlatilag nulla az esélye.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum