Ha Malkin nálunk játszik,mi nyertünk volna

 

Par Marts, a svédek szövetségi kapitánya szerint az orosz játékos jelentette a különbséget. Edzői nyilatkozatok a vb negyeddöntői után.

Oleg Znarok (szövetségi kapitány, Oroszország)
A fiúk betartották a taktikai utasításokat. Mérkőzésről mérkőzésre készülünk. Hogy mi volt a kulcsmomentum a meccsen? Nehéz kérdés, a harmadik harmad elején elveszítettünk a játék irányítását. Amikor 3-3 volt az eredmény, gyorsan megszereztük újra a vezetést. Az április végén, Mityiscsiben lejátszott EHT-mérkőzéseken megtanultuk, aktívan, agresszívan kell kezdeni ellenük a mérkőzést. Malkin játékra nehéz szavakat találni. Az egész csapat remekül játszott, beleértve Malkint is. Az amerikaiak ellen egy kicsit másképp kell majd játszanunk. Tanultunk azokból a hibákból, amiket a csoportkör során elkövettünk ellenük.

Par Marts (szövetségi kapitány, Svédország)
Ürességet érzek. Vége van és nem lehet visszatekerni, mint egy videót. Az azonnali reakció mindig nehéz műfaj, talán történhetett volna másképp is. Igyekeztünk a legjobb formába hozni a csapatot. Az én felelősségem volt, hogy a fiúk a lehető legjobban játszanak, de nem sikerült annyira kibontakoztatni őket, amennyire szerettem volna. Többen még sosem játszottak ilyen szinten és így ez egy kicsit nehezebb volt. Egy évem maradt a szerződésemből, természetesen az elnökségen múlik minden, de nekem nem jutott eszembe lemondani. Kétség sem férhet hozzá, hogy a meccsen Malkin jelentette a különbséget. Ha ő nálunk játszik, mi nyertünk volna.

Dave Lewis (szövetségi kapitány, Fehéroroszország)
Először is engedjék meg, hogy gratuláljak Toddnak és az edzői stábjának, játékosoknak, edzőknek, az egész csapatnak a legalacsonyabbtól a legmagasabb szintig. Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a mai napon, képzettek, gyorsak, elszántak, erősek és taktikailag érettek voltak, a játék minden elemében magasabb szinten játszottak. Nem tudtuk tartani velük a lépést, csak a túlélésre koncentráltunk, örülök, hogy vége van ennek a mérkőzésnek.

Todd McLellan (szövetségi kapitány, Kanada)
Erre a meccsre úgy jöttünk ki, hogy keményen fogunk dolgozni és egyből bekezdünk. Néha a játék nem úgy alakul, ahogyan elterveztük, ma minden tökéletesen működött. Már az első cserében gólt szereztünk, amit újabb jó shiftek követtek, amivel megteremtettük az esélyt arra, hogy azonnal a víz alá nyomjuk őket. Ahogy haladt előre a játék, egyre több gólszerzési lehetőségünk volt és csináltunk olyan dolgokat, amelyeket például Svájc nem tettünk. Nem is tudom, talán az érdektelenség a legjobb szó. Egyedül Mike Smith-t tudom maradéktalanul dicsérni, aki kapott gól nélkül zárt, nagyokat védett, amikből még sokat építkezhet a torna előre haladtával.

Kari Jalonen (szövetségi kapitány, Finnország)
Először is szeretnék gratulálni Ruzicka úrnak és csapatának a győzelemhez. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mindent beleadtak ezen a meccsen és az egész tornán is. Másrészről nem a csehek érdemeit akarom kisebbíteni, de a játékvezetők három nagy hibát is elkövettek a második harmadban, amelyek alig hiszem el, hogy ezen a szinten előfordulhatnak. Volt egy slashing Eratnál Kemppainennel szemben, akit ezért ki kellett volna állítani, erre ők üthettek gólt emberelőnyben. Aztán volt egy meg nem adott gólunk, majd később Jágr is egy olyan emberelőnyből talált be, amely téves játékvezetői ítéleten alapult. Ez túl sok volt a játékosaimnak. Ismételten elmondom, erről nem a cseh játékosok, hanem a játékvezetők tehetnek. Akárhonnan is jönnek, a fair play-t nekik kellene biztosítaniuk.

Vladimir Ruzicka (szövetségi kapitány, Csehország)
Azt gondolom, az első harmadban nagyon jól játszottunk, csak a szerencsén múlt, hogy 1-1-gyel zártuk azt a játékrészt. Finnország nagyon jó védekező hokit játszott, mi pedig igyekeztünk őket minél erősebben letámadni. A második harmadban jól játszottuk meg az előnyöket, gólokat tudtunk belőlük szerezni és ez sokat segített. Jól kezdtük a harmadik harmadot is, aztán Jágr betalált és ez mindent eldöntött. A végén nagyon jól védekeztünk és megtartottuk az előnyünket.

Todd Richards (szövetségi kapitány, USA)
Azt gondolom, hogy összességében nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Az első harmad után ugyan 1-0-ra vezetett az ellenfél, de nagyon jó középső játékrészt produkáltunk, aminek rögtön az elején a kapusunk óriási védéseket mutatott be. Aztán mi is betaláltunk, és azt gondolom, a dolgok innen kezdtek megváltozni igazán. A csapat továbbra is mindig megtalálja a módját annak, hogyan nyerje meg a meccseket, nagyon büszke vagyok a fiúkra.

Glen Hanlon (szövetségi kapitány, Svájc)
Nem tudtuk megszerezni a második gólunkat, amely a győzelem szempontjából kulcsfontosságú let volna. Az igazat megvallva az egész tornán gondjaink akadtak a gólszerzéssel és az emberelőnyök kihasználásával. Ennél sokkal többet kell nyújtanunk ezeken a területeken, de a változtatás hosszabb időt vesz igénybe. Nagy különbség van a svájci első osztály és a világbajnokság között, ami a keménységet és a sebességet illeti. Elsődleges célunkat azonban elértük, bekerültünk a legjobb nyolc csapat közé és ott leszünk az olimpián. Nagyon rosszul kezdtük a tornát, hiszen az első meccsen kikaptunk Ausztriától, de felálltunk a padlóról, úgyhogy összességében elégedett vagyok, még ha erről nehéz is meggyőzően beszélni egy elveszített mérkőzés után.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum