Zebrák álruhában

 

Vannak események, melyek nem kerülnek rivaldafénybe, és vannak eredmények, melyeket nem kell szégyellni. Ilyen volt a május elején Kassán megrendezett torna, ahol a jégkorong-játékvezetők kergették a pakkot.

“Az immár 20. alkalommal megrendezett találkozón, melyet hagyományőrzőn a szlovák jégkorong-játékvezetői kar rendez két évtizede, most is népes számban szálltak jégre a zebrák, hogy megmutassák, nem csak a sípot, hanem az botot is ügyesen tudják használni ? áll Vincze László beszámolójában. ? A 7 csapattal lebonyolított tornán, ahol 5 szlovák, 1 svájci és 1 magyar játékvezetőkből álló együttes ? az A csoportos vb miatt a csehek nem tudtak csapatot nevezni ? remek hangulatban sportszerű, ám mégis férfias küzdelmet láthattak azok, akik ellátogattak Kassa impozáns jégcsarnokába.

Kassa birok

Bár az eredmény itt nem volt elsődleges, mégis elmondható, hogy alig maradt le a dobogóról a csupa fiatalból álló magyar együttes, kinek kapuját a torna egyetlen női hálóőre védte. A végig izgalmakat tartogató körbeverések után a magyar csapat az elismerésre méltó 4. helyezést érte el. De talán ami a legfontosabb, újra bizonyítást nyert, hogy a sport, ezen belül is a jégkorong, alkalmas arra, hogy áthidaljon határokat, nyelveket, történelmet, és barátságot alakítson ki az emberek között.”

A kupa és kísérői

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS