Hat játékost engedett el a Medvescak

 

Érvényes szerződés ellenére távozik 5 ex-NHL-es a KHL-csapattól. Az EBEL-pártiak reménykednek, ez a visszatérés egyik jele.

Továbbra is rengeteg találgatás lát napvilágot a Medvescak Zagreb jövőjével kapcsolatban. A két lehetőség a KHL, illetve az EBEL, szurkolók és szakértők konkrétumokat tartalmazó nyilatkozatok híján a csapat körüli jelekből próbálnak találgatni.

Most az EBEL felé tekintgetők kaptak némi muníciót: a zágrábiak hat értékes játékost engedtek el annak ellenére is, hogy még egy évig tartott volna szerződésük. A hat játékos közül csak egy nem próbálhatta ki magát az NHL-ben, összesen jó 900 NHL-meccs távozott eligazolásukkal. Ebből sokan arra következtetnek, folyik a játékoskeret könnyítése, ezek a játékosok az EBEL-hez túl jók és túl drágák lettek volna.

A hat távozó közül egyedül a svéd kapus, Mark Owuya nem játszott az NHL-ben. Rajta kívül elmegy Mathieu Carle, Shaone Morrisonn, Andrew Hutchinson, Eric Beaudoin és Brandon Segal is.

A horvát Medvescak 2009-ben csatlakozott az EBEL-hez, ahol négy szezon alatt az egyik erős csapattá nőtte ki magát, kétszer elődöntőbe is jutott. 2013-ban azonban váltott, a KHL-be ment. Ott az első szezon kiválóan sikerült számára, a rájátszásba jutott, de a legutóbbi szezon kudarcokkal telire sikerült. Azóta mindenféle hírek érkeznek, de a legutóbbi horvát- és oroszországi hivatalos verzió szerint is maradnak még legalább egy évig az orosz bázisú nemzetközi ligában.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum