A Chicago Wolves kiharcolta az ötödik meccset

   

Az AHL rájátszásának első körében 2-2-re áll Nagy Gergő jelenlegi klubja a Utica Cometscel szemben, a magyar játékos egyelőre nem játszik.

Inkább nagyobb, mint kisebb vihart kavartak a párharc harmadik meccsén történtek. Uticában a hazai csapat az első harmadban megszerezte a vezetést, majd hősies védekezéssel igyekezett megőrizni azt. Ezt sokáig sikerrel tette, legnagyobb részben a kiváló napot kifogó Jordan Binnington kapusnak köszönhetően, aki 50 lövést fogott meg a mérkőzés folyamán. A 47. percben azonban emberelőnyből egyenlítettek a vendégek. Azt túlzás lenne állítani, hogy betaláltak, hiszen a korong nem haladt át a gólvonalon. A játékvezetői hiba benne van a jégkorongban, amit a sípmesterek arroganciával tetéztek, és bár a Chicago reklamált, a technikai lehetőség adott lett volna, mégsem videózták vissza az esetet. A meccs után a játékvezetők ellenőre elnézést kért, ez azonban nem változtatott a tényen, a Utica kiharcolta a hosszabbítást, majd meg is nyerte a mérkőzést.

A meccs után John Anderson vezetőedző bosszúsan nyilatkozott, ám már akkor is példamutató higgadtsággal elemezte a helyzetet: “Az élet megy tovább. A rájátszásban is ez a lényeg: mindig csak a következő meccsel szabad foglalkozni, az a feladat. Ha összesítésben 3-0-ra vezetsz, akkor is. Egyszerre csak egy dologra szabad koncentrálni és az mindig legyen a következő meccs. Úgyhogy nekünk is el kell engednünk ezt a történetet és innentől csak a negyedik mérkőzéssel szabad foglalkozni.”

Úgy tűnik, a játékosok megértették az üzenetet, ugyanis a pénteki negyedik meccsen is kiharcolták a hosszabbítást. Hihetetlenül szoros a párharc egyébként, hiába az utolsó helyen ment tovább a Wolves, eddig háromszor is hosszabbításban dőlt el a győzelem sorsa (egyszer a Chicago simán nyert 2-1-re), az más kérdés, hogy péntekig ebből a Comets jött ki jobban. Csakhogy pénteken fordult a szerencse, talán nem véletlenül, és az első hosszabbítás harmadik percében megszerezte a győzelmet a Wolves. Elmaradt tehát a kézfogás, következik a mindent eldöntő ötödik mérkőzés, szombaton este, szintén Uticában.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum