Megvannak a Norris-jelölések

 

Drew Doughty, Erik Karlsson vagy P.K. Subban lehet az év védője. Borzasztó trió. Meglepetésre kimaradt Roman Josi, Shea Weber, Kevin Shattenkirk, Ryan McDonagh vagy éppen Mark Giordano.

Miért Karlsonn? Az Ottawa csapatkapitánya az utolsó négy évből harmadszor nyerte meg a hátvédek pontversenyét. Most 66 ponttal lett első és 21 góljával új egyéni csúcsot ért el. 30 emberelőnyös pontjával megosztott első helyet szerzett és az egész ligát figyelembe véve a harmadik legtöbb időt töltötte a jégen. De minden statisztika mellett eltörpül, ahogy csapatát egy kapitányhoz illően fantasztikus hajrával a playoffba vezette. A svéd hátvéd egyetlen problémája továbbra is a védekezés, idén is mindössze +7-et tudott felmutatni, így egész karrierjét tekintve még mindig mínuszban van. Amennyiben nyer, 2012 után veheti át a díjat ismét.

Miért Doughty? Igazából nem tudni. Azon kívül, hogy a második legtöbbet foglalkoztatott játékos volt a ligában, sokat nem tud felmutatni. Pontokban nincs az első tízben, mindössze hét gólt ütött, +3-mal végzett a +/- mutatóban és a csapata sem jutott be a playoffba. A Kings bekkje még nem nyerte el a trófeát, legjobb eredménye 2010-ben volt, amikor szintén jelölt volt és a harmadik helyen végzett. Idei teljesítményét figyelembe véve nem sok esélye van, akárcsak a harmadik jelöltnek.

Miért Subban? Jobb jelölés, mint a Los Angeles hátvédje, mert minden fontos kategóriában megjavította egyéni legjobbját, de voltak olyan kékvonalas játékosok, akik többet tettek csapatukért. A 45 gólpassza és a 60 pontja a harmadik helyre volt jó a bekkek között, nyolc emberelőnyös találata a másodikra. A +21-es mutatója szintén egyéni legjobbja de a másik oldalt nézve ezzel éppen befért a top tízbe. A fekete bekknek a legnagyobb hibája továbbra is fegyelmezetlensége. Az egyik legtöbbet büntetett hátvéd, a 40 legtöbb pontot szerző bekkből ő töltötte a harmadik legtöbb időt a büntetőpadon. Amennyiben Subban megkapja a Norrist, 2013 után másodszor diadalmaskodhat.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum