Van-e a játékvezetőnek kedvenc csapata?

 

Válaszol Paul Stewart, korábbi NHL-es főbíró.

A 12 éve visszavonult játékvezető nemrég végre felfedte azt a titkot, amit többször megkérdeztek pályafutása során. Van-e kedvenc csapata és van-e olyan, amit nem igazán kedvel. Nos a válasz igen is, meg nem is.

“Minden csapat a kedvencem, mindenkit szeretek, de ennek az az oka, hogy ebben a sportágban élek. Például az emberek politikai szempontból elkötelezettek valamelyik oldalhoz, a gyakorlatban én is, de nem valamely csapathoz, hanem a játékvezetés felé. Ahogy én látom, én fújok, úgy gondolom, az a helyes. Lehet vele egyet érteni és nem. 40 évet töltöttem el a jégkorongban, nagyon nagy tudású emberektől tanulhattam és láthattam őket, később kiváló szakemberekkel dolgozhattam együtt, de volt egy dolog, amit egyiknél sem láttam vagy tapasztaltam. Senkit sem láttam elfogultnak, mindig úgy dolgoztunk, hogy függetlenítettük magunkat a származási helyektől.

Paul_Stewart_NHLOfficial

Persze voltak, akik ezt kétségbe vonták, de azoknak mondok egy példát. Roberto Luongo Montrealban született és óriási Canadiens-rajongóként nőtt fel. El tudja valaki azt képzelni, hogy bármikor direkt rosszabbul védett volna gyerekkori kedvence ellen? Bostonban születtem, és játszottam a Quebec Nordiques-ban, de a jégpályán ez soha nem zavart. Csak egyfelé volt lojalitásom, a játékhoz és ahhoz, hogy én itt hivatalos munkát végzek és felelősségem van. És ugyanez mondható el azokról, akikkel együtt dolgoztam. Természetesen sajnos vannak kivételek, mint a Tim Donaghy-eset, de szerencsére ezek nagyon ritkák. A legjobb példám mégis 1970-ből való. Egy iskolai mérkőzésen a saját apám volt a vezetőbíró, 4-1-re győztünk, de az ellenfél edzője mégis meggyanúsította apámat. Erre ő jól hallhatóan azt mondta, hogy Paul saját maga lőtt gólt és adott gólpasszt, tőlem csak négy kis büntetést kapott.”

Tim Donaghy, a korábbi kosárlabdabíró 1994 és 2007 között 13 szezonon keresztül tevékenykedett a NBA-ben, ám kiderült róla, hogy azokra a mérkőzésekre fogadott, amelyeket vezetett. Donaghyt az FBI fülelte le, amiért pénzbüntetést és 15 hónap börtönt kapott.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum