EBEL-játékvezetők a KMH Nemzetközi Női Tornán

 

Remek hangulatban telt a budapesti klubcsapat által szervezett esemény.

“A 2015-ös év legnagyobb szabású női jégkorongeseményére a Tüskecsarnokban került sor ? áll a KMH Budapest sajtóközleményében. ? Az elmúlt hétvégén 168 játékos lépett jégre, ebből 115 játékos az első alkalommal megrendezésre kerülő KMH Nemzetközi Női Tornán. Tizenkét mérkőzést játszottak a csapatok két nap alatt, hat magyar (Angels, Marilyn B, Vadmacskák, PlázaCicák, valamint a házigazda KMH B) és két szlovák csapat részvételével (Kassa, Zsolna).

A rendezvény célja egyértelműen az volt, hogy minden olyan női jégkorongozó lehetőséget kapjon a játékra, akik a szezon során csapat nélkül voltak, vagy csapatuk nem tudott indulni a bajnokságban. Minden csapatban 1-4 éves tapasztalattal rendelkeztek a játékosok, ez adta a nagyszerű atmoszféráját az eseménynek. A csapatokba olyan fiatalok is bekerültek, akik első szezonjukat tudhatták le a nagypályás világban. Ez a torna tökéletes lehetőségnek mutatkozott számukra ahhoz, hogy megismerjék az igazi hoki ízét, a folyamatosan pörgő, egy pillanatra sem lazító játékot. A torna egyértelműen a fair play és az idilli hangulat jegyében telt, ahol nem utolsó szempont volt az eredmény, ugyanis az utolsó másodpercig rendkívüli lelkesedés volt tapasztalható. Tovább emelte a torna fényét a kiváló bíráskodás, a helyezésekért játszott meccseket EBEL bírók fújták. (Németh Márton, Kincses Gergely, Soós Dániel).

Ennek köszönhetően sok első gól született a tornán, több csapatban is az eredményes lövésüknek örülhettek a fiatalok, vagy éppen az anyukák, avagy a “régi motorosok”. A KMH ezzel a rendezvénnyel szerette volna elősegíteni a női jégkorong fellendülését, még népszerűbbé tételét. Ami látható volt a két nap alatt egyértelműen, hogy a női játékosokból nincs hiányunk, a lányok a következő szezont már tettre készen várják, és még elég sok gól maradt a tarsolyukban! Jövőre ugyanitt, ugyanekkor, HAJRÁ LÁNYOK!”

magyarkupa4

Fotó: Somogyi Viktor

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum