Évzáró az OB IV-ben

   

Az OB III. után az OB IV.-ben is elérkezett az utolsó játéknap. A Pesterzsébeti Jégcsarnokban az első hat helyről döntenek szombaton. OB III.-as érmesek döntőznek a negyedik vonalban.

A kétszer 7 csapat 12 meccses alapszakasza végén a két csoport erősebbjeit és gyengébbjeit fésülték össze a középszakaszba. Ez az alsóházi, tehát az alapszakaszban a csoportok 5.-7. helyén végzett csapatok esetében az azonos helyen végzettek közti 2 meccses helyosztókat jelentette, a felsőházban pedig keresztbejátszásos rendszerben negyeddöntőt és elődöntőt játszottak.

A döntőbe végül a tavalyi két döntős, a KMH és a Hargitai Farkasok került. Ez nem is meglepetés, hiszen e két klub a játékosai nagy részét az OB IV-be nevezi,és ők onnan játszanak fel az OB III-ba, ahol egyébként szintén érmesek – mint megírtuk, a KMH a bajnok, a Farkasok a bronzérmes lett ebben a szezonban. A harmadik helyért a Viadukt SE és a nyíregyházi Szabolcsi JE csatázik, utóbbiak történetük legjobb helyezését érhetik el. Az ötödik helyért a pécsi-kaposvári Legio Sopianae és a fehérvári Hevület csap össze. A meccsek az ötödi helyért zajlóval indulva 13:15-től mennek Erzsébeten.

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS