Perry négy ponttal kezdte a rájátszást

   

Dacjuk ismét varázsolt, St. Louisban gólzápor volt a hajrában, méltóan kezdett az alapszakaszgyőztes.

Corey Perry, Ryan Getzlaf és a speciális egység szállította az Anaheim első győzelmét a Winnipeg ellen. A meccs gyors gólváltással kezdődött, a harmadik perc végén már 1-1-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban támadólag lépett fel a Ducks, de nem tudta fölényét gólra váltani, sőt negyven perc után egygólos hátrányban mehetett pihenni. A záró etapban aztán érkezett a már említett páros. Perry először előnyben egyenlített, majd egyenlő létszám mellett betalálva megfordította a mérkőzést, a befejezés előtt három perccel pedig érkezett a korábban két gólpasszt adó kapitány, Ryan Getzlaf, aki szintén előnyből beállította a végeredményt.

A Rangers már a 28. másodpercben vezetett Brassard góljával és végül győzelemmel abszolválta Penguins elleni széria első felvonását. A Rangers előnyét McDonagh duplázta meg előnyből az első harmad végén. 20 perc és 2-0-s előny után a New York végig kézben tartva meccset csak annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez szükséges volt. Henrik Lundqvist 24 lövést hárított.

Pavel Dacjuk és Petr Mrázek pazar játékának köszönhetően a Detroit ellopta az első meccset a Tampa otthonából. A Red Wings az első és a második harmad első lövéséből bevette Bishop kapuját, mindkétszer az orosz zseni jóvoltából. A két vendéggól között Brian Boyle volt eredményes hátrányból, de 2-1-es vendégvezetés után Luke Glendening is megmutatta, hogy ilyet a Red Wings is tud. Kétgólos hátrányban a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de csak minimálisra tudták csökkenteni a különbséget, a parádézó Mrázek ugyanis 44 védéssel zárta a meccset.

Nem volt nehéz dolga a Minnesotának a St. Louis otthonában a párharc első felvonásán, ahol az utolsó perc három gólt is hozott. A vendégsiker két összetevője a védekezés és az emberelőny-kihasználás volt, csak 21 lövést engedélyeztek a hazaiaknak és kétszer is betaláltak fórból. A Wild az első két harmadban egy-egy gólt szerzett, miközben 11 lövést engedélyezett csak a Blues számára. Jaden Schwartz a 48. percben szépített, a hazaiak pedig hosszú hajrát nyitottak az egyenlítésért, ám minden erőfeszítésüket csírájában elfojtotta a Wild. 73 másodperccel a vége előtt Mikael Granlund üres kapus találata után úgy tűnt, eldőlt a meccs, ám 14 másodperccel később Alexander Steen gólja még egyszer visszahozta a reményeket, ami azonban csak fél percig tartott, Jason Pominville találata végleg lezárta a meccset.

NHL, 2015. április 16.:

NY Rangers?Pittsburgh 2-1 (videó)
G.: Brssard, McDonagh ill. Comeau

Tampa Bay?Detroit 2-3 (videó)
G.: Boyle, Nyesztyerov ill. Dacjuk (2), Glendening

St. Louis?Minnesota 2-4 (videó)
G.: Schwartz, Steen ill. Zucker, Dumba, Granlund, Pominville

Anaheim?Winnipeg 4-2 (videó)
G.: Perry (2), Vatanen, Getzlaf ill. Lowry, Stafford

NYUGATI FŐCSOPORT

Negyeddöntők
St. Louis (1.)?Minnesota (4.) 0-1
2-4
Nashville (2.)?Chicago (3.) 0-1
3-4
Anaheim (1.)?Winnipeg (4.) 1-0
4-2
Vancouver (2.)?Calgary (3.) 0-1
1-2
Elődöntők
???
???
Döntő
???

KELETI FŐCSOPORT

Negyeddöntők
Montreal (1.)?Ottawa (4.) 1-0
4-3
Tampa Bay (2.)?Detroit (3.) 0-1
2-3
NY Rangers (1.)?Pittsburgh (4.) 1-0
2-1
Washington (2.)?NY Islanders (3.) 0-1
1-4
Elődöntők
???
???
Döntő
???

 

STANLEY KUPA-DÖNTŐ
???

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum