Vajon megy-e a Slovan az EBEL-be?

 

Mást tud erről az EBEL elnöke és mást a Slovan marketingigazgatója. Ilyen cáfolatot rég láttunk, persze ki tudja, mi lesz az ügy vége. A szlovákok bíznak abban, hogy maradnak a KHL-ben, még mindig ez az elsődleges céljuk.

A Salzburg?Vienna Capitals EBEL-döntő negyedik mérkőzésének egyik szünetében kérdezték Peter Mennelt, az EBEL elnökét a Slovan csatlakozásáról. Mennel azt válaszolta, a Slovan érdeklődik az osztrák ligában való indulás iránt, mi több, el is döntötte, hogy beszáll az EBEL-be. A liga mindent elő is készített a csatlakozáshoz. A dolog praktikusan csak azon múlik, megkapja-e a szlovák hoki kirakatcsapata az engedélyt a szlovák szövetségtől, amelyben egyébként nagyon érdekes elnökválasztás közeleg. Mellesleg egy másik KHL-es csapat, a horvát Medvescak visszatérése is közel van, mondta Mennel.

Nem telt el 24 óra sem, amikor hosszú interjú jelent meg Milan Vajdával, a Slovan marketingigazgatójával a slovanpositive.com portálon, aki a következőket mondta: “Megerősíthetem, hogy jelenleg összesen két lehetőséget vizsgálunk. Az egyik a KHL, a másik a szlovák Extraliga. A Slovan nem fog más ligában játszani a 2015/16-os idényben.”

A riporter ezek után külön rá is kérdezett, hogy az EBEL és a cseh Extraliga ezek szerint nem jöhet szóba, amire Vajda határozottan így válaszolt: “Teljes mértékben kizárhatjuk ezt a két lehetőséget. A 2015/16-os idényben a Slovan az említett két liga egyikében sem fog játszani.”

milan vajda

Ezután arról beszélt Vajda, hogy indul-e a Slovan a szlovák Extraligában, ha nem sikerül a KHL-ben maradni. “Ha biztosan tudnánk, hogy nem tudjuk megmenteni a KHL-szereplés lehetőségét Pozsonyban, akkor azonnal megerősítenénk az Extraliga-indulásunkat. Láttunk EBEL- és cseh bajnoki meccseket is. Sok időt foglalkoztunk ezzel a kérdéssel. Mindent megvizsgáltunk, megnéztük, mennyi a jegybevétel az egyes ligákban, mik lehetnek a költségek a csarnokot, a játékosok bérét illetően, és így tovább. Éppen ezért vagyunk abban a helyzetben, hogy megpróbáljuk azt folytatni, amit az elmúlt három évben tettünk, azaz a KHL-ben játszani, és ott tiszteletre méltó módon szerepelni. Nem ígérhetem, hogy minden évben a rájátszásba jutunk, de szép hokit akarunk játszani és minden este meg akarjuk tölteni a csarnokot. Ha ezt nem tudjuk folytatni, akkor a mi helyünk a szlovák Extraligában van, ahová alázattal, tisztelettel és egészséges önbizalommal térünk vissza, és amelynek a fejlesztéséből mi is ki fogjuk venni a részünket.

Néhány médium rendre felhozza az EBEL ügyét és ez lassan egy véget nem érő történet lesz. De semmilyen egyéb opció nincs az előbb említett kettőn kívül. Valóban vizsgáltuk ezeket is, körbejártunk minden lehetőséget, a mellette és az ellene szóló érveket is. A szurkolóinkat is megkérdeztük egy felmérésben. Ezen 55%-uk vett részt. Azokról beszélek, akik Slovan-meccsekre járnak, akik nekünk fizetnek belépődíjat, akik a mi vásárlóink, ügyfeleink is, akiknek jégkorongot adunk el. Nem a kassai, besztercebányai, trencséni szurkolókról, akik most sírnak, hogy mennyire hiányzunk nekik, de lenéző kommentárokkal illettek bennünket a KHL-szereplésünk alatt. Nekünk nem ők, hanem a saját szurkolóink a legfontosabbak, és részben az ő véleményük is szerepet játszott abban, hogy úgy döntöttünk a folytatásról, ahogy azt az előbb elmondtam.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum