Holmström 18 évesen utolérte a Sedin ikreket

   

Az elképesztően tehetséges svéd junior 11 meccsen 14 pontnál jár a svéd elit rájátszásában, amivel beállította a Sedin ikrek rekordját 2000-ből.

Vannak a világnak a top-bajnokságai, amelyek magyar szemmel megugorhatatlannak tűnnek, aztán jön egy szupertehetség, aki olyat tesz le az asztalra, amivel egyszerűen nem tudunk mit kezdeni. Mi például így vagyunk Axel Holmströmmel. A 186 centis, 18 éves svéd zseni tavaly már játszott a felnőttek között, négy meccset kapott, hogy még plasztikusabban lássa maga előtt a célt, amiért minden nap kőkeményen meg kellett küzdenie. Idén már alapember lett a felnőtteknél, 44 meccsen 10 gólt és 10 asszisztot termelt. Az elmúlt két szezonban bajnok Skelleftea idén is megnyerte az alapszakaszt, így következett a rájátszás, amelyen Holmström valósággal berobbant. A csapat magabiztosan remekel, a Brynast 4-0-val, a Linköpinget 4-1-el küldte golfozni, a döntőben a Vaxjővel került össze. Holmström az eddigi 11 mérkőzés hat gólt és nyolc asszisztot ért el, legutóbb üres kapus helyzetben is passzolt, mert az tűnt a biztosabb megoldásnak.

holmstrom

Ezzel pedig a legponterősebb fiatalnak számít a svéd első osztály rájátszásában, holtversenyben Henrik és Daniel Sedinnel, akik 2000-ben értek el 14 pontot, 5+9 és 8+6-os leosztásban, a Modo színeiben. Igaz, nekik ehhez 13 mérkőzésre volt szükségük. Nos, a hármas holtverseny jelentős veszélyben van, hiszen a Skelleftea egyelőre 1-1-re áll, vagyis három mérkőzés még biztosan hátravan a szezonból. Holmström úgy nyilatkozott a Sportsbladetnek, hogy már így is nagyon elégedett, tökéletesen megfelel neki, ha a Sedin testvérekkel osztozhat a pontkirályságon, az az egy érdekli, hogy a csapat bajnok legyen és ha ehhez az kell, hogy ő további pontot szerezzen, akkor meg fogja próbálni. A döntő következő mérkőzését csütörtökön játsszák a hatezer férőhelyes Skelleftea Kraft Arenában. Itt egy összeállítás az alapszakaszbeli góljairól, az látszik, hogy fiatal kora ellenére a munkás találatok is az erősségei közé tartoznak. Bár eredetileg a Rangers nézte ki magának, végül az erős svéd vonallal rendelkező Detroit szerezte meg a draftjogát tavaly.

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS