Ez a szezon nem a tervek szerint sikerült

   

Hudák Gábort nevezték ki a Ferencváros szakmai igazgatójává, aki a jövőben az utánpótlástól a felnőtt korosztályig összefogja és ellenőrzi a munkát. Az FTC szakosztályvezetője, Almássy Kornél értékelte a 2014/15-ös szezont.

Hogyan értékeli a szezont?

Ez a szezon nem a tervek szerint sikerült. Ennek sok oka volt, és tisztában vagyunk vele, hogy ebben benne van a vezetőség felelőssége is. Nem vettük észre időben, hogy a nyári felkészülés nem volt megfelelő, és rossz volt a légióskiválasztás is. Legtöbbjüket le is kellett cserélni menet közben, és edzőt is váltani kellett. Voltak motivációs problémák is, ezeket próbáltuk megoldani. Soha ennyi értekezletet nem tartottunk, mint idén. Persze a játékosokon is nagyban múlt, hogy ilyen lett ez a szezon, mi a magunk részéről lehetőség szerint minden feltételt biztosítottunk, noha saját csarnok híján nagyon nehéz a költségvetést összeszedni. Elfogadhatatlannak tartom, amikor azt látom, hogy nem a Fradi-mezt viselő, a mi játékosainknál kevesebbet kereső hokisok jobban küzdenek a mieinknél. Köszönettel tartozunk a szurkolóinknak, akik a vártnál gyengébb eredmények ellenére kitartottak mellettünk, azon leszünk, hogy ezt megháláljuk a későbbiekben.

Milyen tervek vannak a következő idényre nézve?

A szezon sikertelensége természetesen nem segítette a tárgyalási pozíciónkat, de az FTC klubvezetése lehetőségei szerint minden segítséget megad. Reméljük, hogy korábbi szponzoraink továbbra is támogatni fognak minket. Ugyanakkor azt is mindenki tudja, aki egy kicsit is járatos a hokis berkekben, hogy a legmostohább helyzetben vagyunk a saját csarnok elkészültéig. Az is látható, hogy a döntő körüli mizéria ellenére a MOL Liga sokat erősödött az elmúlt években, ami pár éve elég volt, ma már kevés.

Nagyjából milyen lesz a büdzsé?

Hát nem egyszerű a helyzet. A nyugodt munka alapjai is csak épphogy látszanak, a többiért küzdeni kell, valahol a jégen is ezt a küzdelmet szeretném viszontlátni. Szeretném, hogy a játékosok is egytől egyig elszántak legyenek abban, hogy újra nagy legyen a Fradi-hoki. Jelenleg az előző szezon pénzügyi zárásánál tartunk, a jövő szezon költségvetését illetően egyelőre szerény lehetőségeket tapasztalunk, az alapműködést biztosítottnak látjuk most. Természetesen azon leszünk, hogy ez változzon, de nagyon sok még a kérdőjel, mi pedig csak addig tudunk nyújtózkodni, ameddig a takarónk ér.

Almassy FTC

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Szakmailag miben szeretne fejlődni az FTC?

Mindenképpen erősíteni kell a szakmai munkát, ezért Hudák Gábor személyében a szakosztályelnökség egy szakmai igazgatót nevezett ki, olyan szakmai vezetőt, aki egészen az utánpótlástól a felnőtt korosztályig összefogja és ellenőrzi a munkát. Gábor eddig is tagja volt a szakosztályelnökségnek, azonban mostani nagyobb szerepvállalásával olyan embert sikerült találni, aki szakmailag felkészült, tekintélye és Fradi-kötődése is megkérdőjelezhetetlen. A játékoskeretben is lesz változás, szeretnénk több fiatal magyar tehetséget igazolni, akik motiváltak és küzdenek a csapat sikeréért és a klubért. Keressük a szakmai együttműködés lehetőségeit más klubokkal. Természetesen a mostani keretből is sok játékost megtartunk, illetve a piacon is körbenézünk a szabad játékosokért. Mindenképpen pozitívumként említhető ebben a szezonban Lévai Máté, aki felnőtt a feladathoz, és olyan hátvéd lett, akire bátran lehet számítani. Sajnáljuk, hogy Kiss Ákos ilyen későn érkezett, ő is sokat tett hozzá a csapat értékéhez. A tárgyalásokat már elkezdtük, de a végleges játékoskeret szokás szerint nyárra fog összeállni. Még sok függ attól, hogy a szakmai stábnak milyen elképzelései vannak, és hogy végül mekkora lesz a költségvetés.

Az edzői poszton lesz változás a felnőttcsapatnál?

A napokban ülünk le hosszabban beszélgetni Szakács Ferencékkel. Csak köszönettel tudok szólni róluk, tisztességgel és becsülettel ellátták a feladatot, amit kaptak, pedig nehéz dolguk volt, hozott anyagból dolgoztak. Az eredmény lehetett volna jobb is, de ez nem csak rajtuk múlt. Annyi biztos, hogy a Ferencváros családjánál mindkettőjükre, tehát a vezetőedző segítőjére, Orbán Györgyre is számítunk a jövőben. Szóba került külföldi edző igazolása is, többen bejelentkeztek, de a kinevezés még sok minden függvénye. A végleges döntés nagyjából egy hónapon belül megszületik.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum