Bemutatkozik a BP Hockey Academy

   

BP Hockey Academy: Út a fejlődéshez. (X)

BP Hockey Academy, a Jégkorongblog hirdetőjeként mutatja be képzési rendszerét: Az edzések (képzések) célja jobb játékossá válni. Nagy különbség van a kemény és a hatékony edzések között. A javuláshoz valakinek több koordinációs gyakorlat szükséges a korong vezetésével, valakinek pedig a lövést és a passzátvételt kell többet gyakorolni. Klub-, illetve csapatedzéseken nincs lehetőség elég időt szentelni egyénileg a fiatal jégkorongozókra. A BP Hockey Academy jégkorongiskolájában az egész év folyamán az egyes játékosok eltérő igényeinek megfelelő egyéni játéktevékenységekkel foglalkoznak. A speciális jégkorongedzésekhez különböző felszerelések állnak rendelkezésre, az oktatók és az edzők minden jégkorongozónak külön figyelmet szentelnek, és személyre szabják az egyes játékosok fejlődéséhez szükséges gyakorlatokat. Az egész éves jégkorongiskola mellett nyári edzőtáborokat is szerveznek.

BP Hockey Summer Camps 2015 kicsi

A BP Privat Hockey Academy a 2006/07-es szezonban indult útjára. Az iskolát napjainkig több mint 700 fiú és lány látogatta, főként Szlovákiából, de Ausztriából és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az edzésekre több válogatott jégkorongozó is ellátogatott, többek között Boris Sádecky, Matej Galbavy, Milos és Michal Romanov, Dominik Novák, és Michal Bílik. A tapasztalt edzői csapat nem másolja a különböző képzési folyamatokat és módszereket, hanem a saját elképzeléseik és a több év alatt szerzett tapasztalatok alapján egyedi edzésmódszereket alakított ki.

“Az edzők hozzáállása tetszik. Az biztos, hogy nagyon jó volt, hogy egy edző legfeljebb 5-7 játékossal foglalkozik. Csapatedzésen ez nem gyakori, ott mindnyájan együtt edzünk” ? értékelte nagyra az egyéni képzést Milos Roman, aki a HC Trinec ifjúsági csapatának játékosa. Az edzések felépítése a mai jégkorong igényeihez igazodik.  Így összességében egy eredeti filozófia és módszertan került kialakításra, amit az edzői csapat Fehéroroszországban, a minszki edzői szakegyetemen is oktatott.

“Négy nap alatt négyórás elméleti előadásaink és háromórás jeges gyakorlati feladataink voltak, utóbbiak például a csúszás és a siklás változtatásával, a hokibot meghosszabbításával, vagy a korong vezetésének változtatásával foglalkoztak” ? tette hozzá a slovakprospects.com oldal számára ifj. Peter Bohunicky, a trencséni jégkorongiskola edzője és megalapítója.

Matej Galbavy a játékos egyéni fejlődését tartja az egyik legfontosabb dolognak. “Az egyéni játéktevékenység egyike a jégkorong legfontosabb elemeinek, úgy a hetedik osztályos, mint a kölyök, a junior, vagy az A csapat szintjén. Az a játékos, akinek magasabb szinten van az egyéni képessége, minden korosztályban látványosan kiemelkedik azok közül, akik elhanyagolják ezt a fajta edzést.”

Az oktatási folyamatot és az egyes gyakorlatokat évente a játékos egyéni teljesítményéhez igazítják. Már bevált és modern képzési módszerekkel erősítik a játékos pozitív szokásait, a hibás szokásokat pedig kiiktatják. “Azt hiszem, ezek a legfontosabbak az egy az egy elleni játékhelyzetek megoldására, és így szabad teret adni a játszótársaknak, minél tökéletesebben korcsolyázni és lőni. Ezek a kis apróságok dönthetik el a meccseket” ? árulta el a bphockey.sk oldal látogatóinak Michal Roman.

A 2013/14-es szezontól a BP Hockey filozófiájának alapköve a játéktevékenység javítása, ami a legfontosabb, és azok a gyakorlatok, amelyekkel a gyerekek a klubedzések folyamán nem foglalkoznak. “Az edzések tele vannak érdekes gyakorlatokkal, amik kibővítették a határaimat. Egyes gyakorlatokat még mindig, a mai napig végzek, mert fejlesztik a képességeimet. Nekem a legtöbbet a korcsolyázásban segítettek, megtanultam a csúszás meghosszabbítását és a karok helyes használatát, ami a korcsolyázásom szintjét újabb fokkal emelte. Sikerült javítanom a bottechnikámon is” ? mondta a képzés elvégzéséről Boris Sádecky, aki 17 éves korában a szlovák ifjúsági válogatott csapat vezéregyénisége. Az iskola legnagyobb erősségét az edzők magas szintű képzettségében látja. “A képzés előnye az edzők egyéni gondoskodása. A játékosok kis csoportokban edzenek, az oktatók egyénileg foglalkozhatnak velük és segítenek a hiányosságaik pótlásában.”

A BP Hockey elsőként osztotta fel a képzési folyamatban a jégpályát négy részre, hogy minden játékosnak meg legyen a lehetősége részt venni minden képzésben, úgymint a korcsolyázás alapjai, a speciális gyakorlatok a játékosok fejlesztésére, a speciális koordinációs gyakorlatok a korong vezetésével és anélkül, keresztlépéssel haladás, félfordulatok, megfordulás az előrehaladásból hátrahaladásba és fordítva, lövés különböző módon, passzolás, passz átvétele és további egyéni fejlesztő feladatok. A képzés alapprioritásai közé tartozik az egyéni hozzáállás, a játékos egyéni képzése és fejlesztése minden játékelem gyakorlása során sorrendi módszerrel, minden játékos számára a helyes mozgástechnika elsajátítása, a korongvezetés technikájának javítása, vagy a lövés technikájának változtatása.

BP Hockey Summer Camps 2015

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum