Stephan Lundh az Allsvenskanba vezette a Panternt

 

A világbajnoki bronzérmes edzőlegenda háromévi dunaújvárosi tartózkodás után tért vissza Svédországba, ahol a harmadosztályú IK Panternt az első évben felvitte a svéd második vonalba, ahol a csapat 20 éve nem járt.

Hogy Stephan Lundh szereti a kihívásokat, az már abból is látszott, hogy egyáltalán eljött Dunaújvárosba. Hiszen ilyen szakmai múlttal rendelkező edző azelőtt nem járt az országban, majd a KHL-es ajánlatok ellenére is maradt három évig. Mivel a búcsú oka az volt, hogy közel szeretett volna maradni a családjához, ezért hazatérvén sem valamelyik nevesebb csapat ajánlatát fogadta el, inkább a malmői székhelyű, a harmadosztályban vitézkedő IK Panternhez igazolt. A rá jellemző szívós munkával látott munkához. A déli csoportban 22 meccsen 48 pontot gyűjtve a második helyen végeztek, olyan csapatokat megelőzve, mint a Tingsryds és a Troja/Ljungby. A Docler Kupán második helyet szerzett Kallinge/Ronneby csapata ebben a csoportban a hatodik helyen végzett.

A következő körben a nyugati és a déli csoport legjobb csapatai mérték össze erejüket, a Pantern teljesítménye pedig folyamatosan javult, így ezt a csoportot megnyerték. 14 meccsből 10-szer győztek, egyszer pedig csak büntetőkkel kaptak ki. Az első hely azt is jelentette, hogy automatikusan kvalifikálták magukat a feljutásért folytatott osztályozóra, amelyben a két utolsó AIK és Södertalje igyekezett megvédeni helyét a harmadosztály négy legjobb csapatával szemben.

Bár még egy mérkőzés hátra van, az már eldőlt, hogy a Pantern jövőre az Allsvenskanban, azaz a bivalyerős svéd másodosztályban folytathatja. Jelentős mérföldkő ez a klub történetében, hiszen a kilencvenes évek közepén fordult elő utoljára, hogy a Pantern hasonló színvonalú bajnokságban játszott, igaz, akkor azt még regionális alapon négycsoportos területi rendszerben szervezték.

lundh

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS