A Tychy a lengyel bajnok

   

Nem került fel új név a bajnokok listájára, története során másodszor a GKS Tychy nyerte a lengyel bajnokságot. A Jastrzebiének még várnia kell az első trófeára. Innentől a légiósokat leszámítva mindenki a vb-felkészülésre figyelhet.

A párharcot a Tychy idegenbeli győzelemmel nyitotta a középszakasz végén élre álló JKH otthonában, de a Jastrzebie a következő két meccsen visszavette a pályaelőnyét. Innentől viszont csak a Tychynek osztottak lapot, komoly attakkal három egymás utáni győzelmet szerzett, és ezzel második alkalommal lett bajnoki aranyérmes. A bronzmeccsen a minden bizonnyal csalódott címvédő immár Zenon Konopka nélkül kétszer kikapott a Nowy Targtól, ezzel a dobogóról is lecsúszott.

Tychy 3

Közben Jacek Plachta szövetségi kapitány keretet hirdetett a britek elleni két felkészülési mérkőzésre, amelyeket Nottinghamben illetve Cardiffban játszanak április 9-én és 10-én. Mint Plachta a lengyel szövetség honlapjának elmondta, a britek stílusa rendkívül hasonló a lengyelek első világbajnoki ellenfelééhez, az olasz válogatottéhoz. A 26 név között természetesen nem szerepel azoké, akik még versenyben vannak csapatukkal valamelyik bajnokságban. Így hiányzik a cseh axtraligás Ocelári Trinecben vitézkedő Aron Chmielewski, és Adam Borziecki a DAl-2-es Bietigheim Steelers, valamint Pawel Dronia, az ugyancsak DEL-2-es Fishtown Pinguins játékosa.

Lengyelország jelenlegi játékoskerete:

Kapusok: Kamil Kosowski (GKS Tychy), Przemysław Odrobny (JKH GKS Jastrzębie), Rafał Radziszewski (Comarch Cracovia)

Hátvédek: Mateusz Bryk, Mateusz Rompkowski (mind JKH GKS Jastrzębie), Bartosz Dąbkowski, Maciej Kruczek, Patryk Wajda (mind Comarch Cracovia), Rafał Dutka (Ciarko PBS Bank KH Sanok), Michał Kotlorz, Bartłomiej Pociecha, Jakub Wanacki (mind GKS Tychy)
Csatárok: Adam Bagiński, Radosław Galant, Marcin Kolusz, Jakub Witecki (mind GKS Tychy), Mateusz Bepierszcz, Kamil Kalinowski (mind Unia Oświęcim), Krystian Dziubiński, Damian Kapica (mind Podhale Nowy Targ), Sebastian Kowalówka, Grzegorz Pasiut (mind Comarch Cracovia), Leszek Laszkiewicz, Maciej Urbanowicz (mind JKH GKS Jastrzębie), Tomasz Malasiński (Swindow Wildcats), Krzysztof Zapała (Ciarko PBS Bank KH Sanok)
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum