A két legjobb MOL ligás csapatunk indítja az MK-hétvégét

   

Pénteken az elődöntőkkel kezdődik a Magyar Kupa négyes döntője. Előbb a DAB igyekszik elrontani a Miskolc tökéletes idényét, majd az újonc Debrecen törne minél több borsot a Fehérvár orra alá.

A MOL Liga legintenzívebb párharca ismétlődik meg az első összecsapáson, délután fél 5-től a friss MOL Liga győztes és magyar bajnok Miskolc és a Magyar Kupa címvédő, tavalyi bajnok Dab.Docler mérkőzik meg egymással. Bár a rendkívül szeszélyes és a MOL Liga után a Magyar Kupára leeresztő Dab.Docler ellen sokan miskolci győzelmet várnak, de ne feledjük, a dunaújvárosiak az egyetlenek, akiknek a Miskolc történelmi szezonjában egyedüliként sikerült pozitív mérleggel zárni a későbbi MOL Liga-győztes ellen. Általánosságban is elmondható, hogy a dunaújvárosiak ellen ritkán megy jól a miskolciaknak, valahogy nem fekszik Azariék játékstílusa a Jegesmedvéknek.

A Dab.Docler új edzővel, Robert Spisakkal vág neki a négyes döntőnek, a Debrecen ellen elszenvedett vereség már sok volt a vezetőknek, és ez Donald MacLean állásába került. Ezzel hat év után tér újra vissza egy szlovák edző az újvárosi kispadra, és ez elképzelhetően némi stílusváltással jár. A sok szempontból nem túl sikeres szezont az Acélbikák egy jó Magyar Kupa-szerepléssel menthetnék meg, címvédőként egészen biztosan feltett céljuk, hogy újra döntőt játszhassanak.

Azari MK 2014

Két hét telt el immár a Miskolc MOL Liga győzelme óta, és hét hónap azóta, hogy a szezon elején megmérkőzött egymással a Fehérvár és a Miskolc. Akkor nagyon egyértelmű győzelmet aratott az EBEL-csapat a még csak formálódó miskolciak felett. Azóta a Miskolc új dimenziókba emelte az erőhokit a MOL Ligában, kétségtelenül a legerősebb csapattá vált, amelyik ellenfeleit elsősorban az erejével győzi le. Bízvást állíthatjuk, ennyire kanadai módon hokizó csapat még sosem volt a MOL Ligában. Most nyilván mindenki arra kíváncsi, hét hónap elteltével mire juthat egymással a Miskolc és a Fehérvár. Ehhez azonban össze kell kerülnie egymással a két klubnak, hiszen a sorsolás külön ágra tette őket. A miskolciak nyilvánvalóan azt szeretnék, hogy az újabb megmérettetés a Magyar Kupa döntőjében történhessen meg. Ehhez az első lépést pénteken a Dunaújváros legyőzésével tehetik meg Majoross Gergely fiai.

A nap második mérkőzése legalább annyi érdekességet rejteget, mint a délutáni Miskolc?DAB derbi. A MOL Liga újonca rengeteg fiatallal, néhány rutinos öreggel és egy orosz légiós sorral felálló Debrecen próbálhatja ki magát a története legjobb EBEL-szezonját maga mögött tudó Fehérvár ellen. A szezon során rendszeresen létszámhiánnyal küzdő debreceniek keretének nagyobbik fele valószínűleg még sosem játszott ilyen kaliberű csapat ellen. A papírforma tehát azt mondatja, hogy egyértelmű esélyes az EBEL-csapat, a debreceniek célja elsősorban a tanulás, tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás lehet.

A sportban azonban az a szép, hogy minden meccset le kell játszani, ugyanis szép számmal történnek meglepetések. Ezt a Magyar Kupa mezőnyében legjobban a fehérváriak tudhatják, akik egy éve elvéreztek a Dab.Docler ellen és sokáig csak üldözték a Miskolcot is. Ha van csapat, amelynek csak veszítenivalója van ezen a hétvégén, az éppen a fél válogatottat sorai között tudó házigazda, amelyik hétről hétre tucatnyi minőségi légióst a soraiban tudó csapatok ellen játszott a teljes szezonban. Rob Pallin azonban rendszeres látogatója volt a MOL Liga mérkőzéseknek, így idén aligha fordulhat az elő, hogy a Fehérvárt felkészületlenül éri ellenfelei felkészültsége.

Tokaji MK

A Sportklub Tv a szombati helyosztókat élőben közvetíti.

A mérkőzések MOL Liga-szabályok szerint zajlanak. Hat légiós nevezhető csapatonként. 60 percnyi játék után döntetlen állás esetén 5 perc hosszabbítás következik 4 a 4 elleni játékkal, ha nem születik döntés, büntetők következnek.

A legutóbbi 6 kiírásból 5-ször a Dab.Docler nyerte a Magyar Kupát, az összes győztes nevét itt találják meg.

A Magyar Kupa menetrendje:

2015. március 27., péntek
16:30 Miskolc?Dab.Docler
19:30 Debrecen?Fehérvár AV19

2015. március 28., szombat
15:30 bronzmérkőzés (Sportklub Tv, élő)
19:00 döntő (Sportklub Tv, élő)

Belépőjegyárak (napijegyek):
Diák- és nyugdíjasjegy: 900 forint
Felnőtt állójegy: 1700 forint
Ülőjegy (korlátozott számban kapható): 2800  forint

A rendezvény apropóján a Fehérvár AV19 elárverezi a csapat bemelegítésnél használt mezeit, a befolyt összegből pedig a Polgárdi-Tekerespusztai otthon lakói számára vásárol a szakosztály két darab televíziót.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum