Látni fogjuk, miben kell a leginkább javulnunk

   

Hári Norbert szívesen maradna jövőre is Debrecenben. A 19 éves csatár október elején tért haza Svédországból, 21 ponttal zárta első felnőtt szezonját.

Hogy sikerült beilleszkednie a Debreceni HK-ba és egyáltalán a magyar hokiba?

A beilleszkedés nagyon könnyű volt, nekem az soha nem nehéz egy új csapatba. Amikor hazatértem, mindenki rendes volt velem, Debrecenben nagyon kedvesen vártak, így még könnyebb is volt a helyzetem, mint általában. Már az elejétől jól érzem magam a csapatban és a városban.

Jól indult a szezonja, de aztán kevesebb gólt és pontot szerzett, egy időre ki is maradt a csapatból. Mi volt a gond? Túl van már rajta, most minden OK?

Igen, jól indult a szezonom, aztán pedig volt egy időszak, amikor a játék ugyan jól ment, de a pontok nem jöttek össze. Ilyenkor egy kicsit nehezebb játszani, az önbizalom is elmegy, és az edző is pihentetett. De nem törtem össze, dolgoztam keményen, visszaharcoltam a helyemet, és a végén már újra számított rám az edzőnk és jöttel a pontok is.

Ha szerződést ajánlana a DHK, szívesen maradna jövőre is?

Jól érzem magam, a vezetők ismertették a debreceni csapat jövő évi terveit, ezek tetszenek, így ha lesz esélyem, hogy maradjak, akkor szívesen hosszabbítok itt szerződést. Úgy érzem, itt biztosított a fejlődésem, egy komoly alapozással és felkészüléssel az ideinél sokkal jobb teljesítményre lehetek képes.

Milyen munkát végeztek a MOL Liga vége óta? Mit vár a Magyar Kupától, a Fehérvár elleni elődöntőtől?

Sokat és keményen edzettünk az elmúlt egy hónapban, jégen és szárazon is. Ez a felkészülés meg is tette a magáét, viszonylag simán kerültünk be a négyes döntőbe. Székesfehérváron az első meccsünk nagyon nehéz lesz, egy jó eredményt szeretnénk elérni a Volán ellen. Ez a meccs segít majd abban, hogy egy jó kiindulópontot felállítsunk a jövőre nézve. Látni fogjuk, miben kell a leginkább javulnunk, milyen szinten állunk egy EBEL-csapathoz képest.

Hari Norbert DHK 2014_15

Fotó: Molnár Dénes

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum