A Hawks 19 éve nem nyert Philadelphiában

   

A győzelem ellenére a Flyers valószínűleg nem lesz ott a playoffban. Akárcsak a Colorado.

A Philly ma hajnalban simán, három góllal átlépett a Chicagón és hazai pályán 1996-tól veretlen ellenfelével szemben. A Flyersben tíz játékos szerzett pontot, Wayne Simmonds 100. gólját szerezte a narancsszínű mezben, Steve Mason pedig 34 lövést fogott a kapuban. A vendégeknél ott volt a jégen az a Kimmo Timonen, aki gyakorlatilag hazatért és hatalmas ováció fogadott a meccs elején. A Flyersben hét szezont lehúzó bekk súlyos betegsége miatt a visszavonuláson gondolkodott és márciusig nem lépett jégre, ezért lemondott róla és Chicagóba cserélte a trade deadline idején.

Majdnem elszórakozta a már megnyert mérkőzést az Oilers a Colorado ellen. Az első harmad első felében öt perc alatt hármat ütött az Edmonton, majd ráült az eredményre. Az Avalanche a hárompontos Ryan O’Reilly vezetésével a záró harmadra ledolgozta hátrányát, de a mérkőzést már nem tudta megfordítani. Kilenc perccel a vége előtt Derek Roy gólra váltotta az Oilers emberelőnyét amivel gyakorlatilag aláírta a vendégek halálos ítéletét. A Coloradónak a hátralévő kilenc meccsen kilenc pontot kellene ledolgoznia a playoffhoz.

A Stars fontos két pontot szerzett, a Calgary fontos egy pontot bukott a playoffért folytatott harcban. A hazai jégen játszó Flames két-, majd egygólos hátrányt dolgozott le, így a döntés a szétlövésre maradt. A rávezetések alatt csak a dallasi Tyler Seguin volt eredményes, így a vendégek kapták a pluszpontot. A Dallas nyolc mérkőzéssel a zárás előtt a győzelemmel öt pontra megközelítette ellenfelét, amely a nyolcadik helyet foglalja el nyugaton. De egyikük sem lehet nyugodt, hiszen köztük ott van még a Kings is, amely egy pontra van a kanadai gárdától és egy meccsel kevesebbet játszott mindkét csapatnál.

Az ESPN már összeállította a párosításokat arra az esetre, ha ma kezdődne a playoff. A naponta frissülő oldalon minden adat megtalálható a párharcokról.

NHL, 2015. március 25.:

Philadelphia?Chicago 4-1 (videó)
G.: Simmonds, White, Giroux, Raffl ill. Shaw

Edmonton?Colorado 4-3 (videó)
G.: Marincin, Eberle, Hall, Roy ill. Iginla, Tanguay, O’Reilly

Calgary?Dallas 3-4 (videó)
G.: Engelland (2) Gaudreau ill. Hemsky (2), Benn

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum