Magyar gólok az EBEL-ben 2.

 

Újra növekvő pályára állt a mutató, nem is kis mértékben.

A Hokinfo rovatban grafikusan igyekszünk bemutatni egy-egy érdekes, látványos vagy továbbgondolásra érdemes adatsort. Éppen azzal az összesítéssel indult útnak a rovat, amelyet ezúttal frissítünk a 2014/15-ös szezon mutatójával.

Így immáron a Fehérvár AV19 elmúlt hat évét mutatjuk be a grafikonon.Az adatsor továbbra is a magyar jégkorong termékeinek a minőségét mutatja, tehát csak azon Volán-játékosok góljai számolódnak be, akik magyar állampolgárként idehaza tanulták a hoki alapjait, tehát a honosítottak és a légiósok góljai nem. Látható, hogy a tavalyi mélypont a múlté.

Magyar gólok az EBEL-ben 2009–2015:

AVS magyar gol2

Cimkék: , ,

Hozzászólások (11)

 1. Raon
    #1
  Raon,   

  Ki kell "nevelni" az új magyar sztárokat, ennek a szezonnak ez volt a legfőbb célja. Illetve a nevelést nem kell félreérteni: azt kellett látni, hogy kik merre léphetnek előrébb. Palkó, Godó, Sofi, Marci kapcsán évekig el voltunk kényeztetve a jóval - ezt azért talán már sosem fogjuk utolérni.

  Innen nézve szerintem így is komoly eredményeket lehet felmutatni!
  Süti, bár a végére visszaesett, a teljes szezont nézve magyar sztárrá nőtte ki magát. Bartalis nem is játszott végig, mert ütötték-vágták is szegényt - szerintem optimális esetben ő is 20+ gólra képes játékos. Kókusz nem az a gólvágó típus, de úgy tűnik, az első sorban megtalálta a helyét - neki még van mit felépítenie magát.
  Sikiben szerintem még mindig ott a lehetőség, hogy 20+ gólos játékossá nője ki magát. Benk és Magó most nem érték el a tízet, de ettől függetlenül ez bennük is megvan. A fiatalok pedig remek szezont futottak, soha rosszabbat nyitásként.
  Védő fronton ez egyértelműen Orbi éve volt, ezen a téren ő az új magyar sztárunk. Póknak a sérülés miatt nagyon furcsa szezonja jött össze, gyakorlatilag csak az utolsó meccsen láthattuk tőle a tavaly megszokott, extra offenzív játékot és hátsó lövéseket - most gondoljatok bele, ha ott lenne még az ő 10+ gólja. Varga szintén stabil védővé nőtte ki magát (én még várom a pillanatot, amikor itt is elkezd úgy bombázgatni előnyben, mint az u20-ban), Reiter pedig szintén megmutatta, hogy kell letenni a névjegyét. Hetényinek ez most kicsit halványabbra sikerült, Toki meg már jórészt a rutint tudta hozni - ezért itt is elmondható, hogy soha rosszabbat.

  Szóval a magyar mag szerintem is abszolút adott. Ha meg tudjuk őket tartani, már rengeteget nyertünk velük, és ezek a srácok jövőre a mostaninál is jobban felszánthatják a jeget.

 2. Licsimi
    #2
  Licsimi,   

  Plusz a Linz-ben játszó Gáspár Máté gólja!

 3.   #3
  curmpli,   

  Többetmondó lenne:
  Magyar jégidő/meccs
  Magyar gól/magyar jégidő

  Persze tovább tart kiszámolni, de nem mindegy hogy az első sor:
  Tokaji, Horváth -Palkovics, Ocskay, Kovács

  vagy
  Boivin, Whers - Sarauer. Banham , Lovecchio

 4. F. Kapus
    #4
  F. Kapus,   

  @curmpli: Nem tovább tart kiszámolni, hanem nincs erre vezetett statisztika. Egy kicsit jobb példa lett volna a Tokaji, Horváth, Ladányi, Vas M., Sofron sor.

 5.   #5
  curmpli,   

  @F. Kapus: Majdnem őket írtam, de az ősök nálam a hősök. Az azért tény, hogy a visszaesés mögött az első kétsorunk légiósdominanciája is felelős. Nyilván ennek is meg van az oka.

 6. F. Kapus
    #6
  F. Kapus,   

  @curmpli: Én azt látom, hogy 42-ről 74-re nőtt. Ez emelkedés, nem visszaesés.

 7.   #7
  curmpli,   

  @F. Kapus: tavaly inkább, idén kevésbé, de lefele torzít. Ha magyar fiúk játszottak volna a legtöbbet,mint anno, akkor magasabb szamokat latnank.

 8. F. Kapus
    #8
  F. Kapus,   

  @curmpli: Ez a nagymama és a villamos esete.

 9.   #9
  curmpli,   

  Azt nem ismerem, de ha már a maminál tartunk, írhattátok volna azt is elsült elsült a Süti idén.

 10. vidacs
    #10
  vidacs,   

  @Raon: Kérlek a kérdésemet ne cinizmusnak értsd, mert nem ez a célom, inkább egy hokit szerető, de egyáltalán hozzá nem értő szurkolótárs érdeklődő kérdéseként.
  A sztárrá neveléssel kapcsolatban mit értesz? Ugyanis nem vagyok tisztában azzal, hogy hokiban miképp vannak az igazolások. Ha jól értelmezem és jól látom a dolgokat, akkor itt a játékos szinte mindig egy adott szakaszra (hónap, év) leszerződik egy klubhoz (ráadásul többféle rendszer van és ezek között "büntetlenül" igazolhat valaki, Amerika-IIHF). Ha ez az időszak letelik, akkor oda igazol ahova hívják és akinek a feltételeit elfogadja. Szóval a mi fiataljainkkal (Erdély, Sárpátki, Kocsis...stb), mennyi ideig vannak a szerződések a Volánhoz? Azaz amikor lejár a szerződésük akkor szabadon oda mennek ahova szerződni akarnak? Vagy azért az akadémia is kap valami aprópénzt? Mert ha nem kap az akadémia ezért pénzt, akkor tényleg csak a Magyar hoki számára nyújt, majdnem csak önkéntes segítséget a sztárrá váláshoz (kivéve a TAO-s pénzt, mert azért az mégiscsak egy tudatos szponzoráció ehhez a munkához).
  Szóval visszatérve az eredeti kérdéshez, most a Volán úgymond a saját "kárára vagy előnyére" ebben szezonba bedobta a tehetséges fiatalokat jövőépítés címszóval, így akik jégidőt kapván megmutathatták a tehetségüket, így más klub (DEL vagy AHL, netán egy NHL...stb) számára az érdeklődést felkeltették és jövőre már leigazolhatják ezeket a srácokat. Így mire beérnek már nem itt szerzik a pontokat. Ami jó a hokinknak összességében, de a klubnak ez nem biztos, hogy ennyire jó, mert jövőre újra kezdődhet az újak ismételt "kockázatos" játszatása, csapatba építése.
  Így ezek közül a srácok közül lehetnek olyanok akik befutnak majd az NHL-be (ebben biztos vagyok, hogy valaki oda fog jutni), ezzel a mi hírnevünket öregbítik, lesznek akik néhány év után visszatérnek különböző szintek után, mint pl. Kóger, és akár 1-2 év után tovább igazol, vagy levezetni hazatér. De azt már nehezen tudom elképzelni, hogy lesznek olyanok, akik itt nőnek fel és az egész pályafutásukat itt töltik el, akár első soros EBEL szinten "sztár" játékosként. Még ha véletlenül lesznek is olyan szponzorok akik révén ezt meg lehetne tenni. Szóval inkább érdeklődés jelleggel kérdezném ezeket Tőled illetve mindenkitől akik ezt egy kicsit közelebbről látják mint én.

 11. Raon
    #11
  Raon,   

  @vidacs: nincs ebben semmi cinizmus - sőt, szerintem nagyon jól rámutattál arra az alapellentmondásra, amitől a szíve mélyén kicsit vagy jobban minden Volán szurkoló retteg. Mert pontosan úgy van, ahogy írtad, azaz ha valaki kiemelkedően jó, akkor minél inkább jó, annál nagyobb esély van arra, hogy ezt nem nálunk fogja kamatoztatni. Az kb. egy külön csoda volt, amit Csicsóval, Palkóval, de akár még Sofival is megélhettünk - és nem túl esélyes, hogy mostanában (vagy akár valaha is) lesz ilyenre lehetőségünk. Én ennek kapcsán pl. arra jutottam, hogy már azért is össze kell tennünk a két kezünket, ha láthatjuk mondjuk Csanit még egy szezont itt játszani. Aminek persze elvileg lehet folytatása, de ha így fejlődik, mint eddig, akkor erre nekünk reálisan nézve egyre kisebb esélyünk lesz.

  Summa summárum: teljesen jó a kiegészítésed, ez is alaposan szűkíti a rendelkezésünkre álló mozgásteret. A fiatalok kapcsán a profi szerződés (és annak anyagi vonzatai) egy bizonyos keretek között még érv lehet a maradás mellett, de abban sincs semmi titok, hogy az igazán jó játékosokat úgy általában nem az extra mennyiségű pénzzel tudjuk nálunk marasztalni. A konkrét számokat nem tudom, de egy-két éves szerződésnél hosszabb szerintem senkivel sincs, nem ez a gyakorlat (de ha tévedek, majd mások jól kijavítanak).

  És igen, ha minden úgy alakul, hogy a játékos kirepül, még mindig ott a lehetősége annak, hogy idővel visszatérhet ide - de ilyenkor már szinte kívánja is az ember, hogy csak akkor, ha odakint mindent ki tudott már hoznia pályafutásából (pl. én őszintén remélem, hogy látom még Sofit a Volánban "levezetni" - de előbb nem kívánok neki ilyet, bármennyire is jobb lenne nekünk, hadd brillírozzon kint addig, amíg csak tud és megérdemli).

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk