Meg kell tanulnunk ezeket a szituációkat a magunk javára fordítani

   

Rajna Miklós világbajnoki formában, 49 védéssel fejezte be az EBEL-szezont. Elmondja, hogy élte meg az EBEL-negyeddöntő hatodik mérkőzését és mi a véleménye a videózás után megadott bécsi gólról.

A még mindig csak 23 éves válogatott kapus 17 mérkőzésen védett a szezonban, az előző évadhoz képest sokat fejlődött, minden mutatója jobb lett. Az alapszakaszban 91,1%-ot nyújtott, a rájátszásban 93,7%-ot. Egy év szünet után jó esélye van arra, hogy visszakerüljön Magyarország vb-keretébe, a krakkói lenne a harmadik felnőtt világbajnoksága.

Közel 50 lövést fogott a Vienna Capitals otthonában. Honnan jött ez a szuper teljesítmény?

Nem tudom. De igazából nem nevezném szupernek a szerdai teljesítményemet, nem vagyok elégedett. Akkor lett volna szuper a teljesítményem, ha nyerünk. Sose azt nézem, hogy egyénileg mennyire megy valakinek, egy kapus akkor teljesít jól, ha pont annyi lövést fog meg, amennyi ahhoz kell, hogy a csapata nyerni tudjon.

Kisebb őrület veszi körül azt az ominózus gólt, amit a bécsiek lőttek a rendes játékidő letelte előtt két pereccel. Mi történt akkor a pályán?

Nehéz erről mit mondani, nem könnyű helyzet. Többen is ott álltak a közelemben, nagyon pattogott a korong, én pedig nem tudtam megfogni, aztán egyszer csak valaki belecsapott, a korong pedig utat talált a lábam között a hálóba. Én akkor annyira a helyzetre koncentráltam, megmondom őszintén, nem hallottam sípszót. Aztán a padon a többiek mondták, hogy szerintük volt, de nekem ezzel nem kell foglalkoznom. A bíró megadta a gólt, ilyenkor ezen túl kell lépni, olyan is van, amikor végül úgy döntenek, hogy nem gól.

A Fehérvár AV19 hokicsapat csapatfotózása.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ezek szerint nem érzi úgy, hogy a bírók miatt ment el a meccs?

Egyáltalán nem akarom rájuk kenni a vereséget. Meg kell tanulnunk ezeket a szituációkat a magunk javára fordítani. Utána is volt helyzetünk a meccsen, lett volna lehetőségünk gólt lőni és nyerni.

A hosszabbításban is volt dolga bőven, kaptunk még egy gólt, amit videózás után nem adtak meg a bírók. Hogy látta a meccs végét, beleszólt a lélektan is?

Egy profi sportolónak a kétes szituációkon pillanatok alatt kell túl lennie. Ez egy alapvetően kiélezett párharc volt a Vienna Capitalsszal, meccsek óta. A szerdai meccs is ebben a szellemben telt. Sok fiatal játékosunk van, nekünk egyszerűen az a dolgunk, hogy tanuljunk ezekből a helyzetekből.

Közeledik a világbajnokság. Felkészült arra, hogy akár első számú kapusként utazzon Lengyelországba?

Nagyon várom már a világbajnokságot. Szeretnék minél jobb helyzetben lenni és minél több lehetőséget kapni, és természetesen élni ezekkel, jó teljesítményt nyújtani. De nem szabad ennyire előre gondolkodni, egyelőre a Magyar Kupa a legfontosabb feladat, ami előttünk áll. Szeretném, ha jól sikerülne a kupaszereplés, és nem rontanánk el azt a szezont, amit szeptember óta sikerült összehoznunk. A világbajnoksággal ráérek utána foglalkozni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum