A Krefeld nagyra értékeli Sofron játékát

   

EBEL-élcsapatok csábították nagy pénzért, de a Krefeld ragaszkodott Sofron Istvánhoz. A hivatalos klubhonlap jelentette be, hogy a DEL-ben szereplő csapat szerződést hosszabbított válogatott csatárunkkal, aki a DEL-klub egyik oszlopává nőtte ki magát.

“A szezon értékelése során a klub illetékesei arra a következtetésre jutottak, hogy a keret derékhada abszolút versenyképes ˜? fogalmaz a cikk ?, így csak egyes posztokon szükséges erősítés. A fiatal játékosok fejlődése révén javul a keret minősége. A klubvezetés törekvése az, hogy a csapat oszlopait megtartsa. Ezek közé az oszlopok közé tartozott a most véget ért szezonban Sofron István is. A 188 centis és 92 kilós csatár a legrobusztusabb játékosok közé tartozott a csapatban, és korcsolyázótudása ideális játékossá teszi őt a gyors ellentámadások során, továbbá kiemelkedő letámadó is. Mindezek mellett Sofron nem fél kihasználni a testi erejét, szívesen bocsátkozik párharcokba, és gyakorta próbálja meg ütközésekkel kibillenteni az ellenfeleit a játékukból. 110 büntetésperce, amely a liga legtöbbet büntetett játékosává tette, megtévesztő, hiszen a kiállításpercek zömét néhány szerencsétlenül elsült akció nyomán kapta, amelyek nagyobb büntetésekhez vezettek.

Sofron valogatott 2013 nov

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A Krefeldben eltöltött két éve során harcos, ám fegyelmezett játékos volt, aki a csapatot energiájával és szenvedélyes játékával segíteni tudta. A legutóbbi szezonban szerzett 10 gólja és 23 pontja azt mutatja, támadásokban is hasznára van a csapatnak. A szezon végén a Csíkszeredában született magyar játékos az első sorba került, és ott remekül harmonizált Daniel Piettával és Marcel Müllerrel. Ennek megfelelően minden felelős vezető nagyon szerette volna Sofron szerződését meghosszabbítani. Egy évvel Krefeldbe szerződése előtt Sofron az EBEL gólkirálya volt, így nem csoda, hogy több EBEL-élcsapat is szerette volna visszacsábítani a ligába, rendkívül vonzó ajánlatokkal. Sofront azonban Krefeldben tartotta a DEL-ben rejlő kihívás, a családias légkör és az elmúlt két évben kialakult személyes kapcsolatok. Így aztán hamar megegyeztek a felek, és további egy évig marad Krefeldben.

“István egy rendkívül karakteres játékos, aki sosem panaszkodik és mindig 100%-ot nyújt. Minden cserében hihetetlen energiákat visz a jégre, aki mostanra az első sor egyik húzóemberévé fejlődött. Nagy reményeink vannak abban, hogy ezt a helyzetét megerősíti, és egy a DEL szintjén is megbízható gólvadász válik belőle” ? mondta rendkívül elégedetten Rüdiger Noack sportigazgató a szerződés meghosszabbítása után.

Sofron István így nyilatkozott a klubhonlapon az aláírást követően: “Nagyon büszke vagyok, hogy továbbra is a Pinguine mezét viselhetem. Minden egyes alkalommal óriási érzés a KönigsPalastban a szurkolóink előtt jégre lépni. Nagyon várom már a következő idényt, boldog vagyok, hogy továbbra is a csapat tagja lehetek.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum