Stamkos bottörése sokba került a Tampának

 

Jól kezdett a csapatkapitány, ám kulcspillanatban előbb az ütője, majd az idegrendszere engedte el magát.

Az NHL csütörtöki játéknapján a Boston a Tampát fogadta. A rendes játékidő 2-2-es döntetlennel ért véget, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek harmadik percében a vendégek emberelőnybe kerültek. Sikerült is felállni, Hedman és Stamkos passzváltásai után a csapatkapitány szánta el magát kapáslövésre, ám a mozdulat nem sikerült, az ütő pedig kettétört. Stamkos ráadásul olyan szerencsétlenül vált meg a törött játékszertől, hogy az a nézőtéren kötött ki. Hiába okozott azonban vitathatatlan örömet egy szurkolónak, a törött bot nem tréfadolog, komoly sérülést okozhat, így a játékvezetők 10 perces fegyelmi büntetéssel sújtották a csatárt. A Tampa legjobbja így nem csak az előny és a hosszabbítás hátralévő részében nem tudott segíteni csapatának, de a rávezetésekben sem vehetett részt. A Boston végül 3-2-re nyert.

Stamkos a meccs után elismerte hibáját a Tampa Tribune-nek: “Nem is tudom, hány ütőt törtem már el a szezon során hasonló szituációban. Emiatt természetesen kissé frusztrált lettem, amikor láttam az ütő másik felét átszállni a plexi fölött. Azonnal tudtam, hogy ez tíz percembe fog kerülni. Természetesen gólt szerettünk volna lőni, nehéz dolog ez, de le kell nyelnünk.” Stamkos ráadásul további büntetésre is számíthat.

Pedig jól kezdte a meccset a kanadai válogatott csatára. Az első harmadban korongot szerzett az ellenfél első számú hátvédpárosa, Chara és Hamilton között, majd Rask eszén is túljárt, kiegyenlítve az állást és megszerezve szezonbeli 37. gólját.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS