Tóth Éva

 

Tóth Éva, az UTE gyúrója a kilencvenes években már dolgozott a csapattal, három éve került vissza ismét. Nagyon szereti, amit csinál.

Nőként sosem volt problémája abból, hogy egy férfi csapat gyúrójaként dolgozik?

Szégyenlős srácok mindig is voltak, vannak ma is, de nekem ez ugyanolyan, mint a nőgyógyásznak a vizsgálat: hús, hús. Engem ez már abszolút nem zavar. A nyolc évvel idősebb testvérem nevelt szabadidejében, tehát abszolút fiúsítva vagyok gyerekkoromtól. Ez a korosztály most már leginkább az anyukájának tekint, a kilencvenes években jobban kellett állni a sarat. Ott én voltam a fiatalabb, beszólogattak, itt most “Csókolom Éva néni” van, úgy kellett őket megkérni, hogy tegezzenek. Azt hiszem, elismerik a tudásomat, ha megismernek, talán elfogadnak, ha meg nem, akkor pedig tök mindegy, hogy nő vagy férfi vagyok. Amikor ide kerül egy-egy új fiú szezon elején, mindig meglepődik, hogy hoppá, ez a gyúró nő, de egyébként nincs gond. Én pedig próbálok annyira aszexuális lenni, amennyire csak lehet.

Hogyan lett gyúró és miként képzeljük el egy napját?

Ancsin Janiék brahiból kitalálták, hogy amikor Prohászka Zoltán elment, legyek én helyette, így lettem hokigyúró, még a kilencvenes években. Aztán kihagytam jó néhány évet, dolgoztam a Baleseti Intézetben is, három éve pedig ismét visszakerültem az UTE jégkorongozóihoz gyúróként. Mivel korrendiség van, az idősebbek vannak előnyben, a fiatalok ezért ritkábban jutnak el hozzám, mert vagy sietnek, vagy nem tudják kivárni a sorukat. De ha nagy gond van, úgy is hozzám fordulnak. Ha panaszuk van, mindig hozzám jönnek. A lázcsillapítástól kezdve az orrvérzésig, a sebösszehúzásig mindent csinálok, nem csak masszírozok. Egymás után, ha nagyon muszáj, 7-8 játékost lenyomok, de hozzá vagyok szokva, három-négy órát folyamatosan tudok dolgozni. Edzés és meccs előtt aki kéri, annak csinálok bemelegítő masszázst, ha van problémás terület, akkor kifejezetten azzal foglalkozom. Edzés és meccs végén pedig renoválás történik, főleg a légiósok igénylik a levezető masszázst. A többiek egyelőre nincsenek nagyon hozzászokva, de lehet, hogy igényelnék, ha ráéreznének az ízére. Szeretem ezt csinálni.

Toth Eva gyuro UTE 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum