Kovács Balázs hatalmas sikere

 

A magyar játékvezető ez évtől a svájci élvonal kerettagja, és máris rangadókra küldték a rájátszásában, a Davos és a Zug párharcában fújt két meccset, nem is akárkikkel egy csapatban.

Nem akármilyen kollégák vették körül a magyar IIHF-kerettag játékvezetőt, hiszen március 3-án az egyik vezetőbírója az a Marcus Vinnerborg volt, akinél nem sok jobb aktív játékvezetőt találni az egész világon. A svéd sípmester rendszerint a svéd élvonalban dolgozik, ahol a játékosok három alkalommal választották meg a legjobb játékvezetőnek, 2006 és 2009 között sorozatban négy A csoportos világbajnokságon vezetett mérkőzést, köztük két döntőt, és a 2010-es olimpián is. Ezen felül ő volt a történelem első európai játékvezetője, aki az NHL-ben is pályára lépett, 2010-ben mutatkozott be a tengerentúlon. A másik mérkőzésen Marc Wiegand volt az egyik vezetőbíró, a svájci zebra a krakkói divízió 1/A csoportos vb egyik játékvezetője lesz.

Kovacs Balazs Zug Davos NLA PO

Azt a meccset a Zug nyerte 1-0-ra, az egyetlen gól nem mindennapi körülmények között született, hiszen Pierre-Marc Bouchard, a vendégek csatára fejjel vitte be a mindent eldöntő találatot az 52. percben.

Kovacs Balazs 2

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS