Villachban zárja a középszakaszt a Fehérvár

   

Három kérdés maradt nyitva az EBEL középszakaszának utolsó fordulójára. Az egyik, hogy a KAC, Graz, Dornbirn hármasból melyik lesz a playoff utolsó résztvevője, a másik, hogy a Fehérvár és a Znojmo közül ki szerzi meg a harmadik helyet. A harmadik kérdés a párválasztás.

A keddi mérkőzések befejezését követően kapunk választ arra, hogy ki kivel alkot párt a negyeddöntőben. A középszakasz élén végzett csapatok a Salzburggal kezdve bejelentik, hogy kit választanak ellenfélnek maguknak.

A Znojmo számára egyetlen pont is elég a harmadik hely megtartásához, ezt a már középszakaszelső Salzburg ellenében kell megszerezze idegenben. A Fehérvár is vendégségbe megy, a középszakaszban eddig 9-ből 9 vereséggel álló Villach otthonában kell győznie a harmadik helyhez, és ezek mellett feltétele a javításnak az is, hogy a Znojmo pont nélkül maradjon Salzburgban.

Elképesztő sorozatot produkált a Villach, a szezont rosszul kezdő csapat egy remek győzelmi szériával viszonylag hamar kivívta helyét a felsőházban. Aztán január végén ledobták a fenékhorgonyt, azóta sorozatban 11 (!) mérkőzésen vesztett a csapat, mindössze 3 túlórás veresége alkalmával sikerült pontot szereznie. Ez a 3 pontocska jön az alapszakasz végi 2 bónuszhoz, az így összekapart 5 pont a felsőház utolsó helyéhez elegendő, és ezen már javítani sem tudnak a Dráva-partiak. A legnagyobb baj a támadópotenciállal van, a rájátszás eddigi 9 meccsén 11 gólt kapartak össze a villachiak. Nem fog sokat segíteni rajtuk kedd este sem az, hogy két remek támadójuk, Darren Haydar és Jack Santorelli sérüléssel bajlódik.

AVSVSV

7 pontot vert a Villachra a Fehérvár a középszakaszban, és a legutóbbi 2 meccsén majdnem annyi gólt, 9-et ütött, mint a Villach a teljes középszakaszban. Ráadásul nagy örömünkre a négy sorral játszó Fehérvár a meccsek végére felőrölte az ellent az utóbbi összecsapásokon, és a fiatalok is nagyon komolyan tettek hozzá a meccsekhez, emlékezzünk csak a Znojmo elleni meccset eldöntő góljaikra. Remélhetőleg a lendület kitart Villachban is. Nekünk, szurkolóknak persze mindegy, melyik sor szerzi a győztes gólt.

“Mindenképpen sikerélményre  van szükségünk – mondta a ligahonlapnak Markus Peintner, a Villach másodedzője. – Ennek megfelelően két pontot akarunk szerezni. Mindenek előtt morálisan van óriási szükségünk a győzelemre. Pozitívan, jó érzésekkel akarunk a rájátszásba menni.”

“Fiatal csapattal utazunk Villachba – mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője. – A fiatal játékosaink rendkívül céltudatosan, határozottan és agresszíven játszanak. A 8-1-es vereséget még nem felejtettünk el, nem akarunk a Villach adósai maradni. Michael Boivin újra játszhat a csapatban.”

Villach–Fehérvár 0-1

   

Sárpátki Tamás első EBEL-góljával nyert a Volán a 62. percben az utolsó középszakasz-mérkőzésen.

Villachban Frank Banham, Sikorcin Ladislav és Reiter Attila pihent a vasárnap játszók közül, Michael Boivin visszatért sérülése után, a fiatalok közül pedig Sárpátki Tamás és Nemes Benjámin kapott újra bizonyítási lehetőséget. Magosi és Benk kapott 2-2 fiatal csatárt maga mellé, Sárpátki Banham helyére került az első sorba, a második trió pedig hosszú idő után összeállt Kovács, Bartalis, Marino felállásban. A kapuban ismét Engstrand állt.

A két csapat unalmas, az előző fordulókban megszokott lasabb mérkőzést játszott Villachban. A hazaiak számára az égvilágon semmi tét nem volt, helyzetükön már nem tudtak változtatni, a 6. pozícióban végeztek már a meccs előtt a középszakaszban. A Fehérvárnak vékony esélye volt arra, hogy a Znojmo nem fekteti két vállra a tartalékos Red Bult Salzburgban, de a középső harmadban már látszott, ebben nem lehet bízni, nekünk marad a 4. hely.

A Fehérvár AV19 hokicsapat csapatfotózása.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A teljesen kiegyenlített találkozón nem született gól 60 perc alatt, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek a 2. percében Sárpátki Tamás élete első EBEL-góljával megnyertük a mérkőzést. A fiatal csatár óriási gólt lőtt Lamoureux kapujába.

A Fehérvár fantasztikus szezont futott már eddig is, a 4. helyen végzett az EBEL-ben, várhatja a negyeddöntőbeli ellenfelét. Az utolsó mérkőzés lefújása után a Servus Tv stúdiójában élő adásban derülnek ki a playoffpárok.

EBEL, 2652 néző. Játékvezetők: Dremelj, Hofstätter, Pardatscher.
Lamoureux: 96,8% (Höneckl)
K
Engstrand: 100% (Rajna)
Bacher, Brunner, Göhringer, Alagic, Petrik
1
Ejdepalm, Varga, Kovács, Bartalis, Marino
Jarrett, Unterluggauer, Pewal, Krog, Lammers
2
Orbán, Boivin, Németh, Erdély, Magosi
Altmann, Pretnar, Platzer, Hunter, Nageler
3
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Sárpátki
Siutz, Kreuter, Leiler, Gelfanov
4
Tokaji, Hetényi P., Benk, Nemes, Vincze
Hannu Jarvenpaa, Markus Peintner
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 61:47 FHA Sárpátki Sarauer
39 Kapura lövések száma 31
2 Kiállításpercek 2

Sárpátki bombagólja videón

   

A fiatal csatár a hosszabbításban fonákkal lőtte ki a hosszú felsőt, briliáns technikai megoldás volt.

Itt látható az összefoglaló.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum