Széligék kiestek a francia rájátszásból

   

A Briancon a negyeddöntőkben 3-0-s összesítéssel maradt alul azzal az Angers-val szemben, amelyet tavaly a döntőben legyőzött. Nyertek Háriék, Fekete Dánielék már 2-0-ra vezetnek az INL negyeddöntőjében, Ládayék pedig egyenesen ellenállhatatlanok az utóbbi időben.

A párharc első két meccsét az Angers szorosan hozta, az elsőt hosszabbításban, a másodikat 2-1-re nyerve. Az első brianconi összecsapás ehhez képest is nagyon rosszul indult, a vendégek fiatal csatára, Robin Gaborit már a 19. másodpercben betalált. A bajt tetézte, hogy ugyanő a második játékrészben duplázott. A harmadik harmad viszont hazai szempontból jól indult, hiszen a 42. percben egy gólra zárkózott a Briancon. Ám az egész párharc során bajban voltak a góllövéssel Szélig Viktorék, összesen 91 alkalommal találták el ellenfelük kapuját, és ebből csak négy gólt tudtak szerezni. Ebben persze nem kis szerepe volt a túloldalon kétszáznál is több NHL-meccs tapasztalatával védő Jean-Sebastien Aubinnek, aki többnyire megoldhatatlan feladat elé állította a Vörös Ördögök csatárait. Ráadásul a kvalifikáció során a Brest is a vártnál nehezebb feladatot jelentett, ami a hatalmas távolságok miatt duplán fájhatott. Így a harmadik meccsen is egy gól döntött, a vége 2-1 lett, az Angers jutott az elődöntőbe.

Felemás szezont zártak Széligék, hiszen a tavalyi bajnoki arany után újjáépítésbe kezdtek. A székhelyét a szomszédos Gapba áttevő Luciano Basile mindent és mindenkit vitt, aki mozdítható volt, a szlovén Edo Terglavnak első vezetőedzői szezonja nem a legkönnyebb entrée-k közé számított tehát. A csapat részt vett a Bajnokok Ligájában, ilyen szintű versengésben francia klubcsapat még nem szerepelt. A ligakupában hamar elvéreztek, a kupában a Rouennal kerültek össze az elődöntőben, ott sem sikerült a továbbjutás. Szélig jövőjéről egyelőre nem tudunk semmi biztosat, többször tett rá utalást, hogy ez lehet az utolsó szezonja, egy kis időt hagyunk neki, hadd fújja ki magát, aztán megkérdezzük őt magát, milyen tervei vannak.

A svéd elitbajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a Modo a hatodik helyezett Örebrót látta vendégül. Nagyon jól ment a játék Háriéknak, hiszen az 52. percben már 5-0-ra vezettek. A vendégek egy huszáros hajrával elkerülték a kiütést, a teljesen kiengedő védelem mellett az 57. percben 55 másodperc alatt három gólt is szereztek, így a vége 5-3 lett. Hári a harmadik sorban kapott helyet, pontot nem szerzett, egyetlen kapott gólnál sem volt a jégen. Az már korábban eldőlt, hogy a Modo az utolsó helyen végez, az utolsó fordulóban a 10. helyezett Brynas otthonába látogatnak. Hári továbbra is csapata legjobbja, a keddi mérkőzés előtt második helyen állt a házi kanadai táblázaton jelenleg holtversenyben harmadik, ami egy 3-4. soros csatártól mindenképpen extrateljesítmény. A klub honlapja interjút készített fiatal centerével, Emil Petterssonnal, aki egy kérdésre válaszolva Marcel Hossa és két másik játékos mellett Hári teljesítményét emelte ki, mint a csapata sikere szempontjából meghatározót.

Hasonlóan jól alakult Fekete Dánielék második mérkőzése is a Kapfenberg ellen az INL negyeddöntőjében. Már az első harmadban kétgólos előnyre tett szert a vendég Feldkirch, amit a meccs feléig ötre duzzasztott. A Kapfenbergnek csak két gólra futotta az erejéből, így alakult ki az 5-2-es végeredmény. Fekete pontot nem szerzett, összesítésben 2-0-ra vezet a Feldkirch a négy győzelemig vívott párharcban, folytatás március 6-án.

Alaposan belelendült a játékba Láday Tamás csapata, a Spokane Chiefs. Sorozatban negyedik meccsüket nyerték, melyeken az összesített gólarány 22-2 volt. Ezúttal a Vancouvert fogadták hazai pályán és 3500 néző előtt 7-0-ra győztek. Láday pontot nem szerzett, de +2-vel zárt. A Spokane jelenleg hetedik helyen áll nyugaton. A rájátszásba minden divízióból a legjobb három csapat kerül, akik mellé a konferenciánként két legjobb csapat kap szabadkártyát. A Spokane jó helyzetben várja a folytatást ahhoz, hogy első szabadkártyás csapat legyen és még a 3. hely megszerzése sem teljesen reménytelen. Az alapszakasz március 22-én ér véget, addig tíz mérkőzése van a Chiefsnek, a playoffban minden párharc négy nyert meccsig fut.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 4. 25 9 12 21
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 12. 52 6 15 21
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 7. 51 0 5 5
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL 5. 6 0 3 3
Nagy Gergő Kalamazoo Wings ECHL 3. 35 9 22 31
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 4. 44 8 29 37
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 10. 47 10 13 23
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 5. 34 0 4 4
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 10 0 3 3
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 14. 50 8 6 14
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 4. 51 7 27 34

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum