Lezárult az átigazolási határidő

   

Ismét mozogtak nagy nevek az utolsó pillanatban az NHL-ben.

Ma este kilenckor véget értek az NHL-ben a játékos mozgások. A végső győzelemre esélyes csapatok közül több is megerősítette keretét, míg a playoffról lemaradó együttesek már a jövőre készülődnek. Számba vettük a legizgalmasabb cseréket, de a teljes listát az alábbi linken lehet elolvasni.

Kezdjük a sort a tavalyi döntős Rangers csapatával, amely rendesen belehúzott. A New York-i alakulat megszerezte a Coyotestól a liga egyik legponterősebb védőjét, Keith Yandlet, egy négy játékost és három draftjogot megmozgató üzletben. Yandle az elmúlt öt évben a legtöbb pontot szerezte emberelőnyben és a legtöbb emberelőnyös gólpasszt adta a védők között. A Rangers a kedvéért többek között lemondott egy első és egy második körös választásról és a junior világbajnok Anthony Duclairről.

A Rangers városi vetélytársa az Islanders sem tétlenkedett. A rengeteg gólt kapó, de még így is csoportelső Isles értelemszerűen hátul erősítet, cserekapusért cserekapussal fizetett. Érkezett Neuvirth a Buffalótól, tehermentesíteni Halakot, akiért Chad Johnsonnal és egy draftjoggal fizetett.

Nem akart lemaradni csoport riválisaitól a Washington sem, amely két kiváló kiegészítőembert szerzett Curtis Glencross és Tim Gleason személyében. A Flames volt szélsője kiváló megoldás lehet a 2-3. sorba, illetve emberhátrányban, Gleason megszerzésével pedig tovább erősödött a fővárosiak kék vonalas szekciója a baloldalon. A Calgary két draftjoggal, a Carolina egy fiatallal és egy egy húzással lett gazdagabb.

Az elmúlt években két bajnoki címet is behúzó Chicagónak lépnie kellett Kane elvesztése után. A szeles város csapata szintén a Prérifarkasokkal üzletelt és megszerezte Antoine Vermette játékjogát, akiért egy védőtehetséget és egy idei első körös választást adott. A Coyotes centere egyébként az egyik legkeresettebb játékos volt a piacon. Folytassuk továbbra is a Chicagóval, amely teljesen váratlanul megszerezte azt a Timonent aki idén még nem lépett jégre és lehet, hogy már nem is fog soha többet a sérülése miatt.

A Tampa is kötött két üzletet, egyet a Bostonnal, egyet a Phillyvel, amivel alaposan meglepett mindenkit Steve Yzerman. A manager a Bruinshoz küldte a tavaly remekül bemutatkozó, de idén halványabban muzsikáló Brett Connollyt draftjogokért, a Flyerstől pedig megszerezte Braydon Coburnt. Sokak szerint utóbbi üzlettel alaposan mellényúlt, hiszen Radko Gudas mellé ment egy idei első és egy harmadik körös húzási jog is, így a Bolts szurkolói joggal érezhetik azt, hogy lehúzták őket.

A keleti listavezető Montreal először a hátsó alakzatát erősítette meg Edmontonból. Egy második és egy ötödik körös pickért érkezett Jeff Petry, aki szintén az idei piac egyik legkeresettebb embere volt és biztos volt, hogy az Oilers megválik tőle. Petryt követően a Canadiens még két játékost szerzett, mindkettőt Buffalóból Brian Flynn és Torrey Mitchell személyében.

A Detroit elöl és hátul is megerősítette vonalait, előbbi csapatrészt Dallasból utóbbit New Jerseyből. A Red Wings ugyanis megszerezte Erik Cole-t a texasi csapattól Mattias Backmanért, ahol kiegyenlítésként még draftcédulák is vándoroltak más-más értékben a csapatok között. Az autóvárosba került Marek Zidlicky a Devilstől egy jövő évi harmadik körös választásért, ami gyakorlatilag ajándék egy ilyen rutinos bekkért.

A St. Louis is komolyan erősített, előre érkezett Olli Jokinen, hátra Zbynek Michalek. Kérdés, hogy a rutinos finn mennyire számít erősítésnek, hiszen hiába van több mint 1200 alapszakasz meccse, a playoffban mindössze hat meccsen lépett jégre. Michalek abból az Arizonából érkezett, amit gyakorlatilag leraboltak az elmúlt két nap alatt, hiszen a cseh védő már a harmadik komoly vesztesége a Coyotesnak. Nem vitás, teljes átalakítás folyik a sivatagban.

A Blues nem csak vett, de el is adott mégpedig a Pittsburghnek. A Zenészek a hátvéd Ian Cole játékjogáról mondtak le, aki nem az egyedüli új bekk lesz a Console Arenában. A Pensbe került Ben Lovejoy is az Anaheimtől, akiért Simon Desprest kapta a Ducks, nem kis meglepetést és elégedetlenséget kiváltva a Penguins szurkolóiból. A Ducks a végére tartogatott még egy meglepetést, megszerezte a Columbustól azt a James Wisniewskit, aki hátvéd létére tavaly 50 pont felett termelt. Nem volt olcsó, hiszen a Jackets két fiatalt és egy draftjogot zsebelhetett be a játékosért.

A végére maradt két hosszabbítás, ugyanis aláírt Cam Atkinson és Mats Zuccarello. Mindkét játékost az a veszély fenyegette, hogy ha nem írják alá az eléjük tett szerződést, akkor elcserélik őket. Nos a Jackets és a Rangers szurkolói fellélegezhetnek. Atkinson ugyanis 3 évre évi 3,5 millió dollárért marad Ohióban, míg a liga egyetlen norvég játékosa további négy évet húz le a Nagy Almában, szezononkénti 4,5 millióért.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum