A Minnesota Wild hazahozza a papát

   

Megmutatjuk a szezon legcukibb levelét. Az NHL-ben játékosok jöttek-mentek, minden csapat igyekezett helyére rakni az utolsó darabkát is a nagy puzzle-ban, hogy minden a lehető legjobban működjön a rájátszásban, illetve hogy minél kedvezőbb pozíciókból várják a nyári draftot.

Ilyenkor az NHL szerelmesei élőben követik a legnagyobb mozgásokat, mindenki izgatottan figyeli, melyik csapat milyen váratlant tud húzni. A mögöttünk álló hétfőn azonban mégsem a nagy nevektől, hanem egy 11 éves kislány levelétől robbant fel a twitter és az egész internet.

Nyilvánosságra került ugyanis Jordan Leopold 11 éves lányának levele, amelyet saját kezűleg írt a Wild vezetőségéhez. Hevenyészett fordításban a levél így hangzik:

“Kedves Minnesota Wild-os edző bácsik,
Jordyn Leopoldnak hívnak, az apukám Jordan Leopold, a Columbus Blue Jackets hátvédje. Apukám nagyon magányos a családja nélkül. Mi Minnesotában lakunk és én teljesen elveszettnek érzem magam a papa nélkül, akárcsak az anyukám, a két nővérem és a bátyám. Apukám egy olyan csapat tagja, amely tele van fiatal srácokkal, nagyon magányosnak érzi ott magát, alig játszik, azért szerezték meg, mert kellett nekik egy hátvéd. November óta nem is láttuk. A lényegre térve, a Wild nem nagyon nyer meccseket (a levél januárban íródott, decemberben a Wild 12 meccséből mindössze 4-et nyert ? miklossy), amiért önök, kedves edző bácsik, már biztosan a hajukat tépik, de az a helyzet, hogy a csapatnak több hátvédre van szüksége, úgyhogy megtennék, hogy elkérik őt a Jacketstől, lécci, lécci, lécci?!
Köszönöm!
Szeretettel: Jordyn Leopold :)

letter

Hát, ez rendesen kiütötte a cukiságmérőt. Ráadásul nem fogják kitalálni, de a határidős igazolások keretében a Minnesota Wild megszerezte Jordan Leopoldot a Columbus Blue Jacketstől Justin Falkért és egy ötödik körös pickért cserébe. Leopoldról annyit kell tudni, hogy 34 éves, 2002-ben az NCAA-ben játszó University of Minnesota csapatkapitányából lett NHL-es játékos, teljes mértékben a helyi hoki terméke tehát. Az amerikai válogatottal megjárt több világbajnokságot, sőt, Torinóban az olimpiára is eljutott, egyik világversenyről sem távozott pont nélkül. Jelenleg 677 alapszakaszmeccsen lépett pályára, ezeken 213 pontot szerzett. Nem akárkiről van tehát szó, még ha az utóbbi 2-3 évben jelentősen csökkent is a meccsszáma.

Leopold

Jarmo Kekalainen, a Wild GM-je a következőt nyilatkozta a cseréről és a levélről: “Már korábban megkötöttük az üzletet, utána láttuk ezt a megindító levelet, majdnem egy időben, ha jól emlékszem. Leopold vérbeli profi játékos, a legjobbat akartuk neki, egész végig erről beszélgettünk vele is. Tudtuk, hogy a családja Minnesotában él, ha hiszik, ha nem, de ennek van egy emberi oldala is. Nagyszerű dolog, hogy végre újra a családjával lehet. Láttam a levelet, tényleg nagyon megérintett.”

Nos, az egészen bizonyos, hogy Leopoldnak nem lesznek motivációs problémái, így a döntés teljesen racionális alapokon is magyarázható. De nekünk azért máshonnan nézve is nagyon tetszik.

leopold

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS