Nagy Gergő győztes gólt lőtt

   

A meccs második legjobbjának választották és még a Kalamazoo is nyert. Sofron, Vas János és Vas Márton számára véget ért az alapszakasz, mindegyikük helyt állt a csapatában.

Az ECHL-ben a Kalamazoo Wings ahhoz a Toledóhoz látogatott, amely ugyanabban a divízióban közel 20 ponttal többet gyűjtött eddig, mint Nagy Gergőék. Az esélyek tehát nem a vendégek mellett szóltak, de ők keveset törődtek ezzel és már az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert. Csak a 46. percben tudott közelebb férkőzni a Walleye, de az 52. percben Nagy Gergő visszaállította a kétfás különbséget. A végére maradt még egy gyors gólvágás, a Kalamazoo szerezte az utolsó gólt, üres kapura, ezzel alakult ki a 2-4-es végeredmény. Nagy Gergőnek ez volt a 9. gólja a szezonban, 37 meccsen 31 pontnál jár, a Kalamazoo negyedik helyen áll a keleti konferencia északi csoportjában.

Nagy Gergo Kalamazoo 2014_15

Utolsó alapszakaszmeccsén 2-1-es vereséget szenvedett Sofron István csapata, a Krefeld a vendég Wolfsburgtól. Sofron most nem szerzett pontot, de emiatt aligha bánkódott bárki is a 6300 néző közül, hiszen a Krefeld elérte a rájátszást. Sofron Istvánt beválasztották a meccs három legjobb játékosa közé, csapata legjobbjaként. Sofron 47 meccsen játszott az alapszakaszban, ezeken 10 gólt és 13 asszisztot szerzett, ezzel csapatában a hatodik legponterősebb játékos lett. A playoffban az első ellenfél éppen a Wolfsburg lesz, amely 7. helyen végzett a tabellán. Az első összecsapást március 4-én rendezik.

Vas Jánosék is vasárnap fejezték be az alapszakaszt, ekkor a hatodik helyezett Zlín otthonába látogattak. A Slavia szoros meccset játszott, melyen ugyan végig szaladt az eredmény után, de végig volt esélye az egyenlítésre, a vége 3-2 lett. Vas ismét játszott, közel 17 percet, pontot nem szerzett. Vas János ebben a szezonban 50 extraligás meccsen jutott szóhoz, 8 gólt és 6 gólpasszt adott, ezzel csapata hetedik legponterősebb játékosa lett. A Slavia utolsó helyen zárt a cseh extraligában, a következő feladat az alsóházi kör lesz, melyben az alapszakasz 11-14. helyezett csapatai játszanak egy oda-vissza kört egymással, tehát Vasékra a Bílí Tygri Liberec, a Karlovy Vary és az Olomouc vár majd. Ennek a szakasznak március 22-én lesz vége, ezt követően a 13. és 14. helyezett csapat két oda-vissza kört játszik a másodosztály első két helyezettjével a bentmaradásért.

Gólzáporos és fordulatokban gazdag mérkőzéssel zárta az alapszakaszt a Löwen Frankfurt a DEL2 legjobb csapata, a Bietigheim Steelers ellen. Az első harmadot Vas Mártonék nyerték 3-1-re, a másodikat a vendégek 4-1-re, a harmadikat ismét Vasék 4-1-re. A vége tehát 8-6-os hazai siker lett, ami minden bizonnyal jót tett a csapat önbizalmának a playoff előtt. Vas Márton egy gólpasszt adott, egész szezonban összesen egy szabadnapot kapott, 51 meccsen 7 gólt és 27 asszisztot termelt, amivel hátvéd létére a 8. helyezett lett a házi kanadai táblázaton, a magyar hátvédnél több meccset senki nem vállalt a csapatból. A Löwen negyedik helyen zárt.

Felemásan zárta a hétvégét Galló Vilmos csapata, a Linköping a svéd juniorok között. Szombaton a Modót fogadták és nagyon sima mérkőzésen nyertek 7-1-re. Másnap a Skelleftea volt az ellenfél, ekkor viszont a végét nagyon elrontották, az utolsó hét percben két gólt is kaptak emberhátrányban, egyet pedig üres kapura, így alakult ki a 3-0-s végeredmény kikaptak. Galló szombaton két asszisztot szerzett. A Linköping 31 pontjával továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát, a 26 pontos Modo és a 27 pontos Skelleftea viszont helyet cserélt a második és harmadik helyen. Galló a középszakasz 13 meccsén lépett pályára, két gólt és négy asszisztot szerzett, hat pontjával a hatodik a házi kanadai táblázaton.

Keresztury Erikék a Kaufbeuren otthonába látogattak, aholkét szoros vereséget szenvedtek. Szombaton a Düsseldorf szerzett vezetést, de a középső harmad végén egy perc alatt lőtt két góllal fordítottak a hazaiak. Kár volt ezért a harmadért, hiszen a kapura lövési statisztika 16-6-os vendégfölényt mutatott. A záró húsz percben is csak a Kaufbeuren tudott gólt szerezni, az utolsó percben, üres kapura, emberelőnyből, ezzel lett 3-1. Vasárnap a rendes játékidő 2-2-es döntetlent hozott, ám a hosszabbításban a padon utcai ruhában tartózkodó amerikai légiós, Grayson Szumilas fegyelmezetlensége miatt a csapat hátrányba került, amit Keresztury ült le. A hazaiak fél perc alatt belőtték az előnyt és 3-2-re megnyerték a meccset. Ezen a meccsen Keresztury egy asszisztot adott, három gólja mellett a középszakasz 16 meccsén ez volt a negyedik asszisztja, amivel hetedik a házi kanadain. A Düsseldorf negyedik helyen áll a juniorok legjobb nyolc csapata között.

Befejeződött a szezon Garát Zsombor csapata számára az Eastern Hockey Leagu-ben. Februárra hat meccs maradt vissza az alapszakaszból a Boston Banditsnak, ezeken négy pontot sikerült szerezni, 42 pontjukkal bejutottak a rájátszásba. Garát háromszor kapott helyet a csapatban, e meccseken pontot nem szerzett, így 34 meccsel és 2+7-tel zárta az alapszakaszt. A playoff első körében a Wilkes-Barre/Scranton Knights együttesével kerültek szembe és nagyon jól kezdték a párharcot, hiszen az első meccset 8-5-re megnyerték. Másnapra azonban elfogyott az energia és 6-1-re kikaptak, a három napon belül rendezett harmadik meccsen pedig 7-4-re kaptak ki. Garát mindhárom playoffmeccsen játszott, a harmadikon adott egy gólpasszt, a Bandits azonban kiesett a küzdelmekből.

Postás Cipriánék is a rájátszásnál tartanak már, az alapszakaszból öt meccs maradt februárra, a South Muskoka mind az ötöt megnyerte, a magyar hátvéd ezeken egy gólt szerzett. A rájátszásban a Meaforddal kerültek szembe, nagyon jól kezdtek, hiszen az első körön három győzelemmel jutottak túl. A második körben már nehezebb dolguk volt Postáséknak, hiszen a Seguinnel kerültek szembe, mindkét meccsen kétgólos vereséget szenvedtek, először 6-4-re, majd 4-2-re maradtak alul, Postás ez utóbbi meccsen egy asszisztot adott. A South Muskoka életben tartotta továbbjutási reményeit, miután vasárnap a harmadik mérkőzésen 7-2-re sikerült győznie, így 1-2-re szépített a sorozatban. A South Muskoka meccseinek jegyzőkönyveit innen érhetik el, Postás statjaihoz kattintsanak ide.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 4. 24 9 12 21
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 12. 51 6 15 21
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 7. 50 0 5 5
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL 5. 6 0 3 3
Nagy Gergő Kalamazoo Wings ECHL 3. 35 9 22 31
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 4. 44 8 29 37
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 10. 47 10 13 23
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 5. 33 0 4 4
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 10 0 3 3
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 14. 50 8 6 14
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 4. 51 7 27 34

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum