A Fehérvár megállíthatja a menetelő Salzburgot

   

Eddig söprést mutatott be a Red Bull az EBEL középszakaszában, de az euforikus mérkőzést maga mögött tudó Fehérvár is duzzadhat az önbizalomtól. Kettejük vasárnapi csatája kitűnő meccset, sok izgalmat ígér.

Hosszú a Fehérvár–Salzburg meccsek históriája, nem is lehet azt mondani, hogy a fehérvári publikum kedvenc csapata érkezne a Raktár utcába. Ennek megfelelően rendkívül édes lenne a győzelem a Bikák ellen, már csak a kiváló szériájuk megszakítása miatt is. Ennek köszönhetően az alapszakasz után a középszakaszt is megnyerték. Ráadásul a fehérvári két pont egyszersmind azt is jelentené, hogy meglenne a hőn áhított első négybe kerülés. Mi több, ha a Znojmo elbukna az őt a tavalyi rendőrségi ügyek után okkal nem különösebben szerető Linzcel szemben, akkor a harmadik helyig lehetne előrelépni. De ne rohanjunk előre.

Pallin AVSRBS

A Salzburg már megnyerte a középszakaszt, ötpontos előnye behozhatatlan, így számára az egyetlen tét alighanem a makulátlan mérleg megtartása. A sportoló azonban azért sportoló, hogy nyerni akarjon, nehezen képzelhető el, hogy az eddig erődemonstrációt tartó csapat feltartott kezekkel lépne a fehérvári szurkolók színe elé. A nyolc középszakaszbeli meccshez még az alapszakasz utolsó fordulójában aratott győzelem is társul, így kilencmeccses győzelmi széria áll Trattnigék neve mellett, igazán szép fegyvertény lenne véget vetni ennek.

A két csapat hatodszor találkozik a szezonban, eddig a Salzburg vezet 3:2-re a győzelmek számát tekintve, itt az alkalom az egyenlítésre. A vasárnap 17:45-kor kezdődő mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

“Nincsenek fiatal és idős játékosaink, csak olyan játékosaink, akikre számíthatok – ismételte meg Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője a ligahonlapnak. – Négy sorral tudunk játszani, ami óriási előnyt jelenthet. A célunk továbbra is az, hogy a legjobb 4 csapat között legyünk a középszakasz végén. A Salzburg tele van jó játékosokkal, különösen Rafflra és Sterlingre kell nagyon odafigyelnünk.”

“Az első hely volt a célunk a középszakaszban, hogy a rájátszásban végig a miénk lehessen a pályaelőny – nyilatkozta Manuel Latusa, a Salzburg játékosa. – Már nagyon várjuk a kieséses szakasz kezdetét. Nagyon fontos, hogy minden játékosunk egészséges maradjon. Fehérváron mindig nagyon nehéz játszani. A magyarok a legjobb 4-be kerülésért küzdenek. Rajtunk már nincs nyomás, felszabadultan játszhatunk, és Magyarországon is nyerni akarunk.”

Fehérvár–Salzburg 4-2

   

Sikerült az ultrabravúr, az első négyben végzett a Fehérvár az EBEL-ben. Rajnáék nem engedték a Salzburgnak, hogy zsinórban tizedszer is nyerjen. A Volán felőrölte ellenfelét, csodaszép gólokat lőtt.

Újabb hiányzó, Brandon Marino térhetett vissza. Rob Pallin nem a helyére rakta vissza a légióscsatárt, nyilvánvalóan elégedett Vincze Péter játékával, ezért Marino Benk és Sikorcin mellett térhetett vissza. Ebből a sorból Magosi ment a fiatalok mellé, akik közül ezúttal Sárpátki maradt ki a csapatból. A kapuban a vetésforgónak megfelelően Rajna Miklós kezdett.

Daniel Ratushny, a Salzburg mestere az első hely megszerzése után sok fiatalnak adott lehetőséget csapatában, köztük három újoncnak és rácsos ifinek is, így kijelenthető, tartalékos, de ettől még egy nagyon komoly csapattal érkezett a Red Bull, amely még sok klasszist tudott a soraiban. De minden egységben 1-2 fiatal is szaladt a jégen.

Gyors oda-vissza játékkal indult a mérkőzés, de valahogy hebehurgya volt mindkét csapat az első cserékben, olyan igazi tét nélküli középszakaszmeccs szaga volt a dolognak. Aztán Sarauer nagy kapuvasat lőtt emberelőnyben, többen gólt láttak, de ezt csak három perc múlva lehetett visszanézni, addig folyamatos játék folyt. A védekezésünk nem volt annyira szoros és határozott, mint az utóbbi meccseken, de Rajna Miklós hatalmas formában védett az egész mérkőzésen. Nem esett gól a kiegyenlített első harmadban.

AVSRBS 4

Előnyben kezdtük a második periódust, és ezt ki is használtuk. Kóger Dániel kiválóan centerezett, Pallestrangot lenullázta, és egy félfordulat után másodszorra a kapuba lőtt Brückler mellett (1-0). A Salzburg összeszedte magát a gólhátrányban és nem volt érdemtelen, hogy a 26. percben Raffl egyenlített. Elvédekeztük magunkat, Rajna kiszolgáltatott helyzetben maradt egy az egyben (1-1). A harmad második felére a tömény káprázat jutott. Előbb a negyedik sor megszerezte a meccs legfontosabb gólját. Erdély és Németh is nagyon pontosan passzolt, a hosszú oldalon érkező Magosi pedig kegyetlenül bevágta a kapuba a korongot. Magosi Bálint mérkőzések óta jelentős felfelé ívelő formát mutat, jó újra látni a régi, határozott Magót. A 32. percben 2-1-re vezetett a Volán.  Nem kevésbé szép góllal duplázta meg Rob Pallin csapata a vezetést. Ezúttal Banham és Sarauer készítette elő a terepet Kógernek, aki a bal felsőbe vágta második gólját. A 38. percben 3-1-re ment a Fehérvár, és nagyon úgy látszott, eldőlt a találkozó.

Szünet után ez be is bizonyosodott, Rajna továbbra is magabiztos volt, elöl pedig nagyon éltek a csatárok. Nagyon jól védekeztük ki Kóger kiállítását, majd egy nem klasszikus emberelőnyös figura végén újra betaláltunk. Bartalis István szaladt el a bal szélen, felnézett és megtalálta azt a megoldást, amit alkalmazva a két salzburgi védő mögött érkező Marino tollára tudta varázsolni a korongot. Ez tényleg művészi mutatvány volt Bartalistól (4-1). A harmadik harmadra ismét eltüntettük az ellenfelet. A végén már mindenki akart mindent, lubickoltak a játékosok abban az élményben, hogy bárki ellen dominálni tud ez a Volán, ha összeszedi magát. A fiatalok ismét kulcsszerepet vállaltak, a többiek pedig hozták magukat, újabb emlékezetesen szép estét teremtett a csapat a nézőközönségnek. Az utolsó percben még kaptunk egy felesleges gólt, de ez csak a kapusunkat aggasztotta, senki mást nem érdekelt. 4-2-re nyert a Fehérvár a legjobb EBEL-csapat ellenében.

Ezzel a sikerrel megszerezte a 4. helyet a Volán, tehát idehaza kezdi a negyeddöntőt.

Nagyszerű érzés, hogy elértük a célunkat

   

Mindkét vezetőedző elégedett a vasárnap este látottakkal.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Nagyszerű érzés, hogy elértük a célunkat és pályaelőnnyel kezdhetjük a rájátszást. Nem foglalkoztunk azzal, hogy milyen összeállításban érkezik a Salzburg, mindig, mindenki ellen a legjobbunkat akarjuk hozni, így volt ez ma is. A jelszavunk: játssz keményen! Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert akár győzünk, akár veszítünk, mindig keményen harcolunk. Ezt kell folytatnunk a továbbiakban is, és akkor komolyan számolni kell velünk a playoffban.

Daniel Ratushny (vezetőedző, Salzburg): Nagyon jó mérkőzés volt, gratulálok a Fehérvárnak a győzelemhez. Elégedett voltam azzal, amit láttam, a fiataljaink keményen és jól jégkorongoztak, számos helyzetet alakítottak ki, igaz, még nincs meg a kellő rutinjuk, hogy be is lőjék ezeket. Van még egy meccs a középszakaszból, de már péntekre készülünk, jó, hogy tudunk egy kicsit pihenni a rájátszás előtt, mert nehéz és hosszú szezon van mögöttünk.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3458 néző. Játékvezetők: Dremelj, Johnston, Kaspar.
Rajna (Engstrand)
K
Brückler (Gracnar)
Orbán, Tokaji, Benk, Sikorcin, Marino
1
Konradsheim, Duller, Pöck, Duncan, Lahoda
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham
2
Lindner, Mühlstein, Raffl, Komarek, Latusa
Ejdepalm, Varga, Kovács, Bartalis, Vincze
3
Heinrich', Pallestrang, Kainz, Walter, Beach
Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély, Magosi
4
Winkler, Rauchenwald, Brucker, Cijan
Pallin Rob, Sille Tamás
E
Ratushny Daniel, Davison Robert
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:50 FHA PP Kóger Sarauer Wehrs
1-1 25:29 RBS Raffl Konradsheim Komarek
2-1 31:11 FHA Magosi Németh Erdély
3-1 37:56 FHA Kóger Sarauer Banham
4-1 48:16 FHA PP Marino Bartalis
4-2 59:23 RBS Konradsheim Raffl Komarek
19 Kapura lövések száma 20
4 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Salzburg képes összefoglalója

 

A teljes galériát itt találják.

A Fehérvár–Salzburg góljai

   

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 23., péntek
EL 17:30 BRABJA 0-1 HVÉGE
EL 18:00 UTEMIS 3-4 BVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 1-9VÉGE
február 24., szombat
EL 17:30 GYEDEB 6-2VÉGE
EL 17:30 SCCDAB 8-1VÉGE
AL 18:15 FTCSPC 8-1VÉGE
AL 19:00 ETOWRM 5-1VÉGE
AL 20:30 ÓHALHL 3-10VÉGE
AL 21:00 IKOSZG 9-6VÉGE
február 25., vasárnap
EL 14:05 MISUTE 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAFHA 3-0VÉGE
EL 17:30 GYEDAB 6-1VÉGE
EL 17:30 SCCDEB 1-0VÉGE
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 3-4 HVÉGE
AL 20:30 DBFASP 4-1VÉGE
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 
EL 18:30 FTCDEB 
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 
március 1., péntek
EL 17:30 BRAMIS 
EL 17:30 SCCFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
EL 18:30 FHABJA 
március 2., szombat
AL   DBFWRM 
EL 15:30 DABDEB 
EL 17:30 BRAUTE 
EL 17:30 GYEFTC 
AL 18:00 LHLASP 
AL 19:00 SZGÓHA 
AL 20:00 FTCETO 
AL 20:30 VASSPC 
március 3., vasárnap
EL 17:40 BJAFHA 
Partnerünk
Archívum