Az elődöntőért küzd a Fehérvár és a MAC

 

Szombaton kezdetét veszi az EBEL U20-as bajnokság rájátszása.

Két magyar csapat érdekelt a további küzdelmekben. A Fehérvár és a MAC. Előbbi megnyerte az alapszakaszt, így ellenfelet választhatott, és választása a Linzre esett. Így a másik ágon a Znojmo érkezik Budapestre.

“Több szempontot mérlegeltünk a választásnál ? mondta Kiss Dávid, a Fehérvár edzője a Jégkorongblognak. ? Utazás szempontjából is a Linz a kézenfekvő megoldás, és a szezonban mindig magabiztosan győztük le őket. Jó játékerőt képviselnek ők is, de könnyebb ellenfélnek tűnnek, mint a Znjomo. Persze vannak kérdőjelek, mert nem lehet tudni náluk sem, hogy hány EBEL-est hoznak el a meccsekre. Linzben folyamatosan juniorokból áll a 4. EBEL-sor a szezonban, nagyjából tucatnyi olyan játékos játszott az EBEL-ben náluk, aki az EBYSL-ben is jégre léphet. Egy kiemelkedő csatáruk van, Stefan Gaffal, ha ő játszik, a sortársai is sokkal jobban teljesítenek. Nálunk a pénteki EBEL-csapatból csak Sárpátki Tamás játszik szombaton, mát nem kapunk vissza, de az egész szezonban így volt, az EBEL-csapat élvez prioritást, és szerencsére egyre több fiatal kap sok jégidőt. Az utóbbi időben kevesebb szerepet kapott Nemes Benjámin és Kocsis Ferenc, ők is ott lesznek szombaton a juniorcsapatban. Egyértelmű célunk, a győzelem. Az egész szezont úgy építettük fel és terveztük meg, hogy a végén döntőt játsszunk, amit meg akarunk nyerni.”

Székesfehérváron 18.40-kor kezdődik a mérkőzés, a vendégeknél jégre lép a 18 éves Gáspár Máté, aki már a felnőtteknél is lőtt gólt.

AVSZNO EBYSL F3 2

A MAC egy viharos Magyar Kupa-selejtező után várja a Znojmót a Kisstadionban. “Szerencsére mindenki játszhat a Megyeri úton látott csapatból ? adott helyzetjelentést Fodor Szabolcs edző. ? Az ajtóra lökött Inglis Ákos komolyabb zúzódást szenvedett a csípőjén, de tudja vállalni a játékot. Tóth Richárd orrtörése és enyhe agyrázkódása ellenére játékra jelentkezett szombat reggel, de a mérkőzés előtti teszt után dől el, hgy jégre léphet-e. Nehéz kérdés, hogy mi kit választottunk volna a Znojmo és a Linz közül, mert ha a Linzbe lejátszik minden junior az EBEL-ből, akkor erősebb csapat, de mindent figyelembe véve mi is inkább őket választottuk volna. A Znojmo tipikus cseh hokit játszik, van néhány nagyon ügyes srácuk, akik jól bánnak a koronggal és ha területhez jutnak, nagyon jól játszanak. De a darálós hokit nem szeretik, ha kevés a helyük, nem tudnak élni. Külön tervünk nincs erre a negyeddöntőre, igazából ebben a szezonban is azt a játékot folytatjuk, amit tavaly Majoross Gergellyel elkezdtünk építeni. Egy sokat korcsolyázó, sokütközéses taktikánk van, ezt kívánjuk következetesen végigvinni a szezonban. Nálunk nincsenek kimagasló tehetségek, csapatként van esélyünk a győzelemre. Úgy ítélem meg, már eddig is átlagon felül teljesítettünk a játékosállományokat és az egyéni képességeket nézve, de természetesen nyerni szeretnénk a párharcban. A tervünk a döntőbe jutás, a realitás talán ennél szerényebb eredményeket mutat, de azon vagyunk, hogy felülírjuk. A Znojmóval jó mérkőzéseket játszottunk az alapszakaszban is, aki kijön, pörgős, jó hokit lát majd.”

A Kisstadionban 15.10-kor dobják be a korongot.

A negyeddöntők két nyert meccsig tartanak. Szombat után március 4-én és ha szükséges, 7-én játszanak a csapatok. Az elődöntőktől már keresztbe játszanak a csoportok, tehát ha a Fehérvár továbbjut, akkor a másik két negyeddöntőből azt a csapatot kapja, aki a legrosszabb helyen végzett az alapszakaszban.

A negyeddöntők párosítása:

Fehérvár?Linz
MAC?Znojmo
Salzburg?Villach
Medvescak Zagreb?Olimpija Ljubljana

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum