Három meccsből két győzelem kell

   

Az első és a második hely már elúszott, a harmadik azonban még meglehet a Fehérvárnak az EBEL középszakaszának végén. Ehhez az első lépést a jelenleg 4 pontos előnnyel a dobogó legalsó fokán tartózkodó Znojmo legyőzésével teheti meg.

A Fehérvár péntek este a cseh riválist fogadja tehát. Annál is inkább fontos lenne ez a győzelem, mert mind a Villach, mind a Vienna Capitals a mieink nyakában liheg, bár előbbit legyőzte a Linz csütörtökön a tévés meccsen. Hátrányuk mindössze 1-1 pont, így már csak az ő negyedik helytől való távol tartásuk érdekében is üdvös lenne a két pont megszerzése.

A Znojmo is a dobogós helyért küzd, és ezt akár már Fehérváron is megszerezheti, hiszen ha övé lesz a 2 pont, akkor behozhatatlan előnyre tesz szert. Erre az esetre azonban ne is gondoljunk, de fentiekből is látható, ez egy nagyon éles középszakaszmeccs lesz. Eddig ötször találkozott egymással a két csapat a szezonban. A három znojmói meccs mindegyikét egy góllal nyerte a cseh csapat, míg a két fehérvári meccs 3 Volán- és 2 Znojmo-pontot eredményezett: a Fehérvár egy góllal nyert rendes játékidőben, a Znojmo pedig a ráadásban.

AVSZNO

Három forduló van hátra a középszakaszból, most dől e, ki melyik helyen végez. Pénteken a Znojmo, vasárnap a Salzburg érkezik, kedden pedig Villachban zárja ezt az etapot a Fehérvár. Rob Pallin vezetőedző a címben olvasható módon egyszerűsítette le a hátralévő időszak célmeghatározását, hozzátéve, nem érdekli, hogyan és melyik meccseken szerzi meg a két győzelmet csapata.

“Kulcsmérkőzést játszunk a Znojmo ellen – mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője. – Már az alapszakasz első etapjának végén is a legjobb 4 közé szerettünk volna kerülni. Eddig 5 meccset játszottunk a Znojmo ellen, mind az 5 nagyon szoros volt. A cseh csapat támadásban nagyon erős, ezért a saját harmadunkban nagyon odafigyelve kell játszanunk. Aztán pedig meg kell próbálni a speciális helyzeteket jól megoldani és az előnyünkre fordítani.”

“Az a határozott célunk, hogy a legjobb 4 között zárjuk a középszakaszt – mondja Ondrej Sedivy, a Znojmo csatára. – Minden, ami ennél feljebb lenne, ajándék a számunkra. Mostanában jól megy nekünk a játék, igyekszünk több hangsúlyt fektetni a védekezésre, ami elsősorban az egyenes kieséses szakaszban nagyon fontos lehet majd. Szeretnénk a középszakasz végén tovább javítani a formánkon, pénteken a következő győzelem megszerzése a cél.”

A Fehérvárba a hiányzók közül egyedül Frank Banham tér vissza pénteken. A 19.15-kor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti a Sportklub Tv.

Fehérvár–Znojmo 5-1

   

Újabb fontos és komoly csatát nyert a Volán. A negyedik sor jelentette a különbséget, Németh Attila duplájával a harmadik harmadban a Fehérvár legyőzte a nagyon jó Znojmót. Csúnyán szakadt meg a Znojmo ötmeccses győzelmi szériája.

Banham érkezésével visszaállt az első sor, de továbbra is hiányzott Marino a másodikból, helyét továbbra is Vincze Péter foglalta el Bartalis és Kovács mellett.

Nagyon nagy iramban kezdődött a mérkőzés. A Znojmo hozta a megszokott játékát, talán a legtöbbet dolgozó csapat a cseh az egész ligában. Komoly erőfeszítés ellenük játszani, viszont nézőként nagyon élvezetesek a meccseik. Az első tíz percben többször is nagy helyzetet alakítottak ki Engstrand kapuja előtt, de kapusunk jól dolgozott. Nagyon motivált volt mindkét csapat, Rob Pallin továbbra is folyamatosan forgatta a négy sort, ez lényeges is volt ezen az estén, valahogy bírni kellett végig az iramot. Fordulatot hozott az első kiállítás, Baca ült le. Az emberelőnyből Bartalis István csodaszép gólt lőtt a 11. percben (1-0). Kovács passzából Vincze már majdnem betalált, de a korong elzúgott a kapu felett, viszont a plexiről jól jött vissza, Bartalis pedig a levegőből húzta be. A játékvezetőknek ennyire nem tetszett, csak hosszú videózás után adták meg a teljes tiszta találatot. Szinte azonnal egyenlített a Znojmo, de Engstrand kiválóan dolgozott. A második előnyünk nem sikerült ilyen jól. Nem mondhatni, hogy a miénk volt az első harmad, a döntetlen jobban megfelelt volna az összképnek.

A Fehérvár AV19 hokicsapat csapatfotózása.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A szlovák világbajnok Pucher kiállítása nyitotta a második harmadot, ez is kihasználatlanul maradt. A második harmadra a Volán nemhogy felvette a ritmust, de meg is haladta a Znojmóét. A fiatalok üde színfoltot jelentettek, a többiek is hozták a tőlük megszokott tökös hokit. Többször is tökéletes magyar shifteket láttunk. Nem foglalkozott a csapat a helyenként provokatív cseh megmozdulásokkal, törekedett arra, hogy minél kevesebb kiállítást kapjon. De a harmad második felében ismér fordulat várt ránk, előbb az első, majd a második hátrányt kaptuk, és utóbbit nem bírtuk ki, egy rossz váltás után Tomas maradt egyedül, le is lőtte a kulacsot a jobb felsőből (1-1). A 39. percben egyenlített a Znojmo.

A végig nagyon magabiztos Holt kapus tartotta meccsben az első öt percben a Znojmót. Szirányi Bence szólója a 43. percben csak egy volt a sok lehetőség közül, ekkor egyértelműen dominált a magyar csapat. De szerencsére Holt sem mindenható, ezt alaposan bizonyította a harmadik harmad. Ekkor ugyanis jégbe döngölte a Volán a cseheket. Előbb Erdély passzából Ejdepalm lőtt, a lepattanót Németh Attila kőkemény centermunkával háttal állva kanalazta a kapus lába között a kapuba a korongot (2-1). A 48. percben érkezett ez a találat, mint később kiderült, a győztes. Sárpátki kitartása eredményezte a harmadik gólunkat. Ismét a negyedik sor harcolt tökéletesen, a 88-as nem hagyta, hogy egy egyértelmű tilost befújjanak, rárajtolt az elalvó védők mellett, így a hibdir szabály miatt nem kellett befújni az esetet. A visszatett korongra Németh Attila érkezett, lövése mellément volna, de egy znojmói korcsolyáról a kapuba vágódott (3-1). Nem sokkal később Banham tette kilátástalanná a továbbiakat a Znojmo számára, Sarauer tanári passzát bombázta a kapuba, emberelőnyben (4-1). Vincze Péter pedig teljessé a kiütést, egy gyors kontrát fejezett be mesterien, a védő közbeavatkozása után lőtt a hórihorgas Holt válla fölé (5-1). Vincze élete első EBEL-gólját lőtte, nem kapta ezt ingyen, keményen megdolgozott érte az előző 27 meccsen is. Sokat elárul, hogy a döntetlenről induló záró 20 percben 15:2 volt a kapura lövési arány.

A Fehérvár AV19 hokicsapat csapatfotózása.

Hatalmas győzelem ez, egy kiváló, éles Znojmóval szemben állt helyt a Fehérvár. Óriási melót végzett mind a négy sor, újabb komoly hokiélménnyel ajándékozta meg a csapat fehérvári és a magyar szurkolókat.

Nem állhatunk meg

   

A Fehérvár célja egyértelmű, vasárnap a középszakaszban 8-ból 8 meccset nyerő Salzburg skalpját akarja megszerezni.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Az egész szezon során szoros meccseket játszottunk a Znojmóval, és negyven percig így volt ez most is. Az utolsó harmadban aztán már egyértelműen domináltunk és jöttek a gólok is. Az volt a taktikánk, hogy sűrűn cserélünk, és akik épp a jégen vannak, mindent kiadnak magukból. A srácok tökéletesen végrehajtották a megbeszélteket, külön öröm a negyedik sor jó játéka. Gyakran elmondom az öltözőben a fiúknak, hogy februártól nálunk nincsenek fiatalok, csak játékosok, és ennek megfelelő energiával és önbizalommal teszik a dolgukat. De még nem állhatunk meg, vasárnap a szenzációs formában játszó Salzburg ellen is győzni akarunk.

Jiri Reznar (vezetőedző, Znojmo): Az első két harmadban szoros meccset játszottunk a Fehérvárral, mindkét csapat beleadott apait-anyait. A záró játékrészben viszont fegyelmezetlenek voltunk, túl sok kiállítást gyűjtöttünk be, ez pedig megpecsételte a sorsunkat, és a hazaiak pillanatok alatt eldöntötték a mérkőzést.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3289 néző. Játékvezetők: Erd, Loicht, Rakovic.
Engstrand: 94,4% (Rajna)
K
Holt: 86,1% (Nechvátal)
Orbán, Tokaji, Benk, Sikorcin, Magosi
1
Boruta, Klimicek, Tomas, Podesva, Cip
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham
2
Pavlikovsky, Nemcik, Sedivy, Bartos, Novak
Ejdepalm, Varga, Kovács, Bartalis, Vincze
3
Sova, Grof, Lattner, Pucher, Fiala
Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély, Sárpátki
4
Havel, Baca, Spacek, Klhufek, Jass
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Jiri Reznar, Rostislav Docekal
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:27 AVS PP Bartalis Kovács Vincze
1-1 38:17 ZNO PP Tomas Pucher Boruta
2-1 47:25 AVS Németh Erdély Ejdepalm
3-1 52:32 AVS Németh Sárpátki Erdély
4-1 54:07 AVS PP Banham Sarauer Sikorcin
5-1 55:07 AVS Vincze Bartalis Kovács
36 Kapura lövések száma 18
8 Kiállításpercek 14

A Fehérvár–Znojmo képes összefoglalója

 

Az összes képet itt találják.

A Fehérvár–Znojmo góljai

   

Cimkék: , , ,

Összes (83)

Utolsó hozzászólások

 1.   #78
  aladar,   

  @szov, @trollfeeder, @szurkolo23: Hála istennek a válogatott nem úgy fog összeállni, ahogy itt a blogon szeretnék a hozzászólók (vagy sajnos? :) )
  igaz lehet az, hogy Chernomaznak, más elképzelése van a sorokról, mint ahogy a taktikáról, a felállásról is. a volán nem 1-3-1-ezik, és ami volt 5éve a "fiatal sor" kóger-nagygergő-sofron lehet hogy most hogy érett sikeres férfiak lettek és nem vad csikóként száguldoznak, lehet hogy már nem is működne.
  De sajnos - és ez tényleg sajnos - olyan sok ideje nem lesz próbálgatni, hiszen nincs ilyen edzés+meccsdömping a válogatottnál, mint amit a volán csinál most.
  Védőkről meg annyit,hogy Reiter és Hetényi kopogtathat a volánnál, de nem fenyegeti a veszély még tokit sem, hogy bármelyikük is kitúrná. 2-3 év (és 5-8 kiló izom) múlva talán.
  Tokaji pedig nyilván nem "hibátlanul játszik" mint ahogy szurkoló23 írta (pedig a lovecchio eset után megfogadtam, hogy hiszek neki :) ) sőt még csak kifejezetten jól sem, de egyáltalán nem rossz. valahogy én birom tokit, pedig se nem gyors, se nem szemfüles, se nem erős, se nem bátor, se nem gólveszélyes, de valahogy olyan rutinos. azt hiszem ez a jó szó rá.
  a mostani szezonja nem az igazi, és az hogy sokat kihagyott, máson van a C betű, a válla sosem lesz az igazi, de figyelmen kivül kell hagynia... láttam most a znojmó ellen, mintha szabadult volna a korongtól, és mintha egy kicsit megfeleléskényszer szerűen játszott. rá nem lőtte, nagyon durván biztonságian, kicsit - nekem legalábbis - a "jaj csak el ne basszam" motivációnak tünt.
  De tudom, hogy neki a válogatott a fontos. és tudom, hogy addigra rendben lesz. Most merek fogadni, hogy Krakkóban jobb lesz majd mint most ahogy a volánban játszik.

 2.   #79
  predator,   

  Gratulálok a CSAPATNAK a győzelemhez, és a jó teljesítményhez.
  A fiatalok is jól játszottak és most még eredményesek is voltak. Az biztos, hogy Palin jól össze rakta a csapatot és jól motiválja őket. Azért nem kell teljesen elájulni a fiatalok teljesítményétől, még nem ők az igazán meghatározó játékosaink, sokat kell még fejlődniük.
  Az a probléma, hogy sok fiatal tehetség kallódott el, vagy rekedt meg a fejlődésben, csak néhány
  (Hardi R., Nemes B, Galló I.,Odry T, Fekti Á.,)

 3. laclengyel
    #80
  laclengyel,   

  @miklossy: persze mindig így volt, főleg a Ladányinál, akit nem hívott be az borzasztó híres mindenről döntő edzőtáborba

 4.   #81
  szurkolo23,   

  @aladar: Látom nagyon figyeled Tokaji játékát is. Én is mindenki játékát figyelem, és például én másképpen látom Tokaji játékát, mint te. A rutinos szó helyett inkább a megbízható szó illik rá, szerintem. Valóban kihagyott 6 hetet (voltak így mások is a szezon elején), a válláról nem panaszkodott azóta, ha kérdezték. Én úgy tudom, rendben is van. A C betű valóban máson van, erről bizony nem sokat olvastunk. Hallottam ezt azt, de nem szeretném itt keverni a dolgokat. Megfeleléskényszer? Lehet, hogy igazad van. Ha valakit nem bír az edző, nem számít rá, nem beszél vele, nem tehet mást, csak megpróbál megfelelni a pontosan meg nem fogalmazott elvárásoknak. Teszi ezt a legjobb tudása és a tapsztalata szerint. Mi mást is tehetne? Hogy mennyire lehet bármit is figyelmen kívül hagynia valakinek és a problémákat kint hagyni az öltözőben, azt nem tudom.
  A válogatottban is biztosan jó lesz. Ott könnyebb is lesz a helyzete, mert a szakmai stáb bízik benne. És ez nagy motiváció. Ezt mindegyikünk tudja a privát életéből is.

 5. facsipesz
    #82
  facsipesz,   

  Banham gólja egyszerűen beszarás.

  És mennyire élvezi már a játékot, hihetetlen: amikor egyedül lépett be a harmadba, és visszatette a saját korijára a korongot, aztán a pengével megint a botra, annyira gyors volt a csel, hogy a znojmói bekk le se tudta reagálni, ezért nem jött be neki:))

  Ezzel a Fehérvárral nagyon könnyen tudok azonosulni, hisz rengeteg közös van bennünk: olyan bottal játszom, mint Sarauer, jobbkezes vagyok, mint Banham, a szünetben pedig az "én számom" szól a Scooter-től, sőt, ha anyámék annakidején kivittek volna a Raktár utcába, egy sorban nyomtam volna Palkóékkal:DD

 6. foeati
    #83
  foeati,   

  @facsipesz: :) egy sorban :)

  Banham viszont tenyleg zsenialis. elmeny nezni!

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk