Három út áll a Slovan előtt

 

Ha a szlovák klub távozik a KHL-ből, akkor hazatérhet. De inkább Csehországba menne. A legjobban viszont az EBEL várja.

A KHL-ből anyagi okok miatt távozó Slovan Bratislavával kapcsolatban a legvalószínűbb, hogy hazatér a szlovák Extraligába. Ez az egyetlen olyan lehetőség számára, amely semmilyen akadályba nem ütközik, ami nem kíván semmilyen háttéralkut. Vladimír Pastinsky, a Tipsport Extraligát szervező Pro-Hokej ügyvezető igazgatója elmondta, ha visszatér a Slovan, a 2015/16-os szezonban 11 csapattal rendezik meg a bajnokságot. A pozsonyi csapat 2012-ben bajnokként távozott a ligából.

Maros Krajci, a HC Slovan elnöke arról beszélt a cas.sk-nak, hogy informálisan már tárgyalt néhány cseh klubvezetővel. Úgy gondolja, 200 ezer új szurkolót hozna a cseh élvonalbeli bajnokságba a legjobb szlovák csapat érkezése. A nagy érdeklődésre pedig szükség van, hiszen több néző nagyobb jegybevételt hoz, érvel a sportvezető.

Slovan_Lev

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Jaroslav Medlík, a Kometa Brno vezetője elismerte, tárgyalt a szlovákokkal. A brünniek elfogadnák a Slovan csatlakozását, továbbá Patrik Martinec, a Sparta Praha menedzsere is úgy véli, egy Sparta?Slovan mérkőzés pikáns lenne. Martin Straka a Skoda Plzen részéről az utazási költségekre hívta fel a figyelmet. Látható, hogy a korábbi nagy ellenállásnak most nyoma sincs a cseh csapatok részéről, igaz, akkor egy közös ligát utasítottak el, most meg csak egy csapatot kéne fogadniuk.

Miközben a Slovan Keletre és Északra kacsintgat, Nyugatról az EBEL nézte ki magának. Erről hetekkel ezelőtt már írt a Jégkorongblog is, most az sme.sk közölt egy írást az osztrák bázisú ligáról, melyben a Znojmo mintáján keresztül bemutatják, milyen egy külföldi csapat szerepe az osztrákoknál. Ugyanakkor a példa sántít a znojmói út már nem járható, az EBEL ügyeskedése miatt az IIHF változtatott a szabályokon, most már csak azon ország szövetsége engedheti el a klubot, amely területén a meccseit játssza. A Znojmo valójában osztrák csapat, amely Csehországban rendezi hazai mérkőzéseit.

Mint a cikk kielemezte, a szlovákiai szponzorok számára vonzó, hogy egyszerre 5 országban is hirdethetnek, a csehek pedig 1 millió euróból is élcsapatot tudtak összerakni az EBEL-ben.

Azt a lehetőséget már meg sem említik, hogy a szlovák kirakatcsapat a KHL-ben folytatná a szereplését. A klubvezető azt ígérte, igyekeznek minél hamarabb, akár már márciusban végleges döntést hozni a folytatásról.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum