A Brassó négy meccséből hármat megóvott

   

Söpréssel búcsúzott a tavalyi MOL Liga-döntős az idei rájátszás elődöntőjében. A Miskolc 4-0-s összesítéssel küldte haza Salugáékat. Olti-Pasca Zoltán, a klub elnöke a zöld asztalnál igyekszik menteni a menthetőt.

Már az első meccset is megóvta az erdélyi csapat, amelyet az utolsó percben lőtt góllal hozott hosszabbításra a Miskolc, majd nyert meg. Abban az ügyben döntés is született, a versenybíróság az óvásnak nem adott helyt. Az óvás oka az utolsó percben megítélt tilos felszabadítás volt, a brassóiak vitatták, hogy helyes bírói ítélet született-e abban az esetben. Mint ismert, a rá következő buliból egyenlített a Miskolc, 30 másodperccel a lefújás előtt.

A második miskolci mérkőzést úgy nyerte a hazai csapat, hogy nem volt ellenfél a jégen.

2-0-val érkeztek Brassóba a csapatok, ám két hazai meccséből egyet sem tudott megnyerni a Corona. A Brassó klubvezetése azzal érvel az óvásához, hogy a MOL Liga versenyszabályzata alapján a meccset négy játékvezetőnek kell vezetnie, ám mivel az egyik szlovák játékvezetőnek nem voltak rendben a papírjai, őt a határról visszafordították a hatóságok, így nem tudott megérkezni a mérkőzés helyszínére, amelyeket ily módon csak hárombírós rendszerben lehetett megrendezni.

A klub elnöke a mytex.ro-nak nyilatkozva elmondta: “A világnak tudnia kell róla, hogy én harcolok a csapatért.” Információink szerint a 3. meccs óvása már megérkezett a versenybírósághoz ? a 4.-ről még csak szóbeli jelzést kaptak ?, amelynek öt munkanap áll rendelkezésére a döntés meghozataláig. Figyelembe véve a szoros menetrendet, valószínűleg ebben az esetben sem kell majd jövő hétfőig várni az ítéletre.

Olti Pasca Zoltan BRasso

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum