Az egyenlítésért küzd a Dab.Docler

   

Az első adandó alkalommal nem tudta visszavenni a pályaelőnyt a DAB, így nem maradt más választása, második nekifutásra kell megtennie ugyanezt az Érsekújvár otthonában.

Nagyon érdekes meccseket játszik egymással a DAB és az Érsekújvár. Mind a három eddigi meccs végeredménye 3-2 lett, tehát nüansznyi a különbség, de talán a szombati volt mind közül a legkiegyenlítettebb. A mérkőzésen belül is hullámzott a játék, hol a hazaiak tudták 5-10 percekre átvenni az irányítást, hol a vendégek, a gólok ráadásul nem feltétlenül a nyomás alatt lévő kapura estek. Így eshetett meg, hogy bár két harmadon keresztül a DAB akarata érvényesült, a végén mégis Uramék örülhettek. Az egykori világbajnok visszatérése abszolút nyerő lépésnek bizonyult, szinte minden újvári gólban benne van a keze, pillanatok alatt tud általa helyzetbe kerülni a Zámky és ha úgy adódik, ő maga veri be kíméletlenül az adódó lehetőségeket. Eddig egyértelműen ő a párharc embere, semlegesítése egyelőre megoldhatatlan feladatot jelent a vendégeknek.

nzadab-DSC_0327

Vasárnap mindkét oldalon egy-egy kérdőjel lesz a keretben. A dunaújvárosiaknál a második véglegesét összeszedő Nathan Martine kénytelen lesz kihagyni a találkozót, míg az Érsekújvárnál Tomas Chrenko játéka kérdéses. A kiváló szlovák csatár Martine erőteljes kézre ütése nyomán már-már futballistákat megszégyenítő teátrális mozdulatok közepette terült el a jégen, és bár nem kétséges, hogy komoly fájdalmai voltak, úgy tűnt, tudatában volt a mozdulatsor mérkőzést eldöntő jelentőségének.

A szombati mérkőzés előtt Donald MacLean, a vendégek mestere elmondta, nagyon alaposan kielemezték az Újvár játékát, és ennek eredményei kézzelfoghatók voltak a mérkőzésen is, ami főként az emberhátrányos védekezésben tűnt fel. Az előnyös játékon ugyanakkor még csiszolniuk kell a vendégeknek, abban nem bízhatnak, hogy sokat játszanak majd kettős előnyben. Egyben viszont biztosan lehetnek, ha hibáznak vagy elvesztik a türelmüket, akkor a Zámky rutinból megnyeri a meccset.

Érsekújvár–Dab.Docler 4-3

   

Nagyon mélyről hozta vissza magát a meccsbe a Dab.Docler, amelynek ismét reális esélye volt a győzelemre, ám Marek Uram a hosszabbítás 21. másodpercében eldöntötte a mérkőzést. Nagyon nehéz helyzetben várja a szerdai visszavágót Donald MacLean csapata.

A DAB elvileg azzal a taktikával érkezett a meccsre, hogy vissza kell vennie a pályaelőnyt. Ebből azonban nem sok minden látszott a jégen, az első nyolc perc igazi rémálom volt a csapat szurkolóinak. Nem arról volt szó, hogy teljesen beszorultak volna a vendégek, míg az Újvár tetszés szerint lőtte volna a gólokat, mezőnyben nagyjából egál volt a meccs, az Érsekújvár azonban ettől függetlenül tetszés szerint lőtte a gólokat. A negyedik percben ártalmatlan helyzetben adta el a korongot a DAB, tette mindezt saját harmadában, egy kapu elé belőtt korongba pedig Faith ért bele a korongba. Ötven másodperccel később Caladi lőtte be a kipattanót, majd a 9. perc legelején Frolík ment el és lepte meg Kalninst egy rövidre megeresztett lövéssel. Donald MacLean időt kért, ami azonban nem sokat használt, újabb egy perc múlva a hazaiak csaknem megszerezték negyedik góljukat is.

Mindeközben támadott a DAB is, különösen Galanisz és Pavuk, valamint az ő soraik voltak dicsérhetők, de bátortalanok, határozatlanok és lassúak voltak, a védelem pedig atomjaira hullt szét. Látványosan hiányoztak az ütközések is a repertoárból. A harmad második felében többet volt az újvári harmadban a korong, de az újvárosi játékosokból gyakran még a kapussal szemben állva is hiányzott a gyilkos ösztön, míg Kalninsnak a kontrák végén többször is nagyot kellett hárítania. Aztán az utolsó percekre a hazai oldalon is elfogyott a koncentráció, kicsit talán meg is nyugodtak Uramék, és ezt azonnal kihasználta a DAB. Cikánek vesztett korongot a kapuja mögött Szappanossal szemben, aki azonnal visszatette azt a középen érkező Galanisznak, aki belőtte az üres kaput és visszahozva csapatát a meccsbe. A 3-1-es részeredmény különösen annak fényében volt érthetetlen, hogy az újvárosiaknak nem kevesebb, mint 19 kaput eltaláló lövésük volt a jegyzőkönyv szerint.

A második harmad ezzel együtt hazai fölénnyel indult, de hamar magára talált az Újváros és átvette az irányítást. Nagy helyzete is volt egy pár, de alapvetően küzdős, brusztolós játék folyt, többnyire a hazaiak harmadában. Az Érsekújvártól szokás szerint mindig volt egy csatár a kék vonalon, a tűpontos passzokból több veszélyes kontrát is vezettek. A harmad felénél Azari harcolt ki egy nagy helyzetet, majd Pavuk, Peterdi és Pozsgai került helyzetbe, de közelebb férkőzni nem sikerült az ellenfélhez. A túloldalon főleg Uram és Frolík okozott jelentős zavart, az Újvár sem állt távol a gólszerzéstől. Kissé kapkodó volt az egyébként folyamatos játék, az iramra nem lehetett panasz, de a vendégeknek továbbra sem ment a helyzetkihasználás, ami nem sok jót vetített előre.

Hrudík fegyelmezetlensége miatt újvárosi előnnyel indult a harmadik harmad, amely azonban ismét látványosan mondott csődöt. Aztán amikor a hazaiak már azt hihették, hogy túl vannak a nehezén, Somogyi lőtt egy életerőset a kék vonalról, amibe Gröschl piszkált bele a kapu előtt, a 42. percre egy gólra csökkentve a hátrányt. A 48. percben a legjobb dunaújvárosi harmadát produkáló David Croteau fűzte át magát a védőkön, úgy tűnt, a korongot már nem sikerül elérnie, ám Cikánek benézte azt és maga alatt a gólvonal mögé tolta. A kiválóan védő kapusnak ez sok volt, sportszerűtlen magatartásért tízperces fegyelmi büntetést kapott, érkezett Krajcovic a helyére. Ez a húsz perc egy egész meccsre elég százszázalékos helyzetet hozott, ám a kapusok jól védték ezeket. A DAB játéka még tovább javult, és bár az Újvár az egyenlítő gól előtt fáradni látszott, a játékrész második felére ők is elképesztő tempót mentek. Uram és Frolík mellé ezúttal felzárkózott Weissmann és Podstavek, előbbi ütőjében több gól is bentmaradt, míg Podstavek a mezőnyben végzett irtózatosan hasznos munkát. A DAB-nál, a meglévő jó teljesítmények mellé Croteau és Gröschl nőtt fel, előbbi nem ismert elvesztett korongot, gyakran több védőt is megbolondított, ízelítőt adva abból, amiért Franciaországban közönségkedvenc volt. Magas színvonalú és izgalmas meccset láthattak a hazaiak, amelynek során először nem 3-2 lett a vége és amelyben 60 perc kevés volt a döntéshez, következett a negyedik felvonás. Nem tartott azonban sokáig a 4-4 elleni játék, hiszen Uram kapta a sokadik passzt a kapu mögül, amit a vendégek védelmének nem sikerült lekövetnie, a világbajnok csatár pedig a kiélezett helyzetben nem is hibázott és döntötte a meccset.

A párharcnak még korántsincs vége

   

Negyedszer is egyetlen gól döntött a legutóbbi két bajnok csatájában. A párharc még nem dőlt el, közbenső nyilatkozatok a szakvezetőktől a negyedik felvonás után.

Lubomir Hurtaj, vezetőedző, Érsekújvár: “Remekül kezdtünk, lőttünk három gólt, de aztán sajnos fokozatosan elálltunk ettől a játékunktól. Az ellenfél feljött, agresszívabb lett és sikerült is egyenlítenie. A hosszabbításban aztán megmutattuk, hogy vannak játékosaink, akik jól kezelik ezeket a kiélezett helyzeteket, és el tudják dönteni a mérkőzést. Szeretném hangsúlyozni, hogy a párharcnak még korántsincs vége.”

Donald MacLean, vezetőedző, Dab.Docler: “Természetesen nagyon fáj az ilyen vereség, ugyanúgy, mint a szombati. Ma lassan és álmosan kezdtünk. A meccs eleje nagyon elment, három gyors gólt kaptunk. Szerencsére sikerült folyamatosan visszajönnunk a meccsbe és egyenlíteni is. A hosszabbításban aztán megint jött a gyors gól. Nagyon csalódottak vagyunk, ezt a sorozatot nem így képzeltük el, főleg a két idegenbeli mérkőzést.”

Erste Liga, Érsekújvár, 1227 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Váczi, Kis-király.
Cikánek: 92,7% (Krajcovic: 100%)
K
Kalnins: 88,6% (Sevela)
Huba, Král, Podstavek, Frolík, Tábi
1
Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Azari, Szappanos
Hrudík, Durco, Stefanka M., Uram, Weissmann
2
Nagy, Mestyán, Croteau, Somogyi, Szepessy M.
Baron, Kowalczyk, Dubec Marek, Caladi, Faith
3
Hruby, Gröschl, Pavuk, Léránt, Peterdi
Sucharda, Siska, Rejzek, Púchovsky, Stefanka O.
4
Magosi, Eskelinen, Papp
Lubomir Hurtaj, Peter Udvardy
E
Donald MacLean, Marc Lefebvre
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:48 NZÁ Faith Baron Uram
2-0 04:34 NZÁ Caladi Frolík Podstavek
3-0 08:02 NZÁ Frolík Podstavek Caladi
3-1 18:06 DAB Galanisz Szappanos
3-2 42:09 DAB Gröschl Somogyi Croteau
3-3 47:49 DAB SH Croteau Hüffner Somogyi
4-3 60:21 NZÁ Uram Faith Huba
35 Kapura lövések száma 46
34 Kiállításpercek 10

A 4. Érsekújvár–DAB meccs galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum