A Fehérvár oda-vissza verheti a Vienna Capitalst

   

Gólkülönbséggel a negyedik helyre lépett elő a Fehérvár a Vienna Capitals pénteki, idegenbeli legyőzésével, és vasárnap máris itt a kiváló alkalom ismét tudatosítani a bécsiekben, hogy jelenleg a kék-fehér a jobb csapat a kettő közül.

Egy esetleges győzelem a harmadik helyet is elérhető közelségbe hozhatná, és csak jobb lenne úgy pályaelőnyt szerezni a negyeddöntőkre, hogy valami kis választási lehetőség is maradna az ellenfeleket tekintve. Kis fantáziával és nagy szerencsével persze még a Linz pozíciója is megszerezhető, de az 5 fordulóval a vége előtt a Fehérvár előtt 10 ponttal vezető Salzburg megelőzéséről már nyilvánvalóan le kell mondanunk.

AVSVIC3

Az ambíciók megvalósításához az első lépést pénteken tette meg a csapat, a vasárnapi visszavágón pedig rá lehet erősíteni a legutóbb történtekre. Annál is inkább, mert a bécsiek négyes bukó szériában vannak, és ez így éppen kapóra is jönne Tokajiéknak az önbizalom erősítésére, amelyre a playoffhoz közeledve egyre nagyobb szükség van. Persze ehhez a Capitalsnak is lesz néhány szava, annál is inkább, mert idegenben még mindig ők a második legjobbak az egész ligában.

“Nagyon meg vagyok elégedve a hátsó alakzatainkkal, hiszen az elmúlt fordulókban csak kevés gólt kaptunk – mondta a hivatalos előzetesben Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője. – Négy sorral játszottunk és ez döntőnek bizonyult, ahogy az is, hogy Sarauer, Banham és Kovács Csaba is meglőtte pénteken azt a gólját, amelyre általában oly nagy szükségünk van a meccseinken. Vasárnap újra csak az alapvető, egyszerű dolgokat kell jól csinálnunk. Nem mindig az a csapat nyer, amelyik a játékot irányítja, hanem sokszor az, amelyik kevesebb hibát követ el. Arra számítok, hogy a bécsi kapuban ezúttal Matt Zaba áll majd.”

“Nagyon fontos lenne, hogy megtaláljuk ismét a helyes utat. Talán az segít majd, hogy most kétszer egymás után idegenben játszunk, és ez kevésbé nyomasztja majd a játékosokat – érvelt némileg furcsa logikával Sven Klimbacher, a bécsiek játékosa.

A Volánba két hónap kihagyás után visszatér Tokaji Viktor, a kapuban minden bizonnyal Christian Engstrand kezd majd.

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Vienna Capitals 4-2

   

A Volán három nap alatt másodszor is megverte a Vienna Capitalst. Nagyon jól játszott Pallin együttese, 1-2-ről fordítva magabiztosan zúzta szét a bécsi reményeket.

Akik látták a pénteki mérkőzést, azt mondják, ez az edzőváltást követően sokkal jobban pörgött vasárnap a Vienna Capitals. Ennek ellenére az első 5-6 percben ennek ellenére az utóbbi hónapokban megszokott nyomást gyakorolta a vendégcsapatra Rob Pallin gárdája. A góltól sem álltunk távol, ezúttal azonban a bécsieknek kedvezett a szerencse. Legalábbis annyit, hogy nekik ítélt korábban emberelőnyt a zebraduó, ezt Sylvester egy gyönyörű lövéssel használta ki, a 9. percben szögről lőtte ki a jobb felsőt (0-1). Egy újabb hátrányt ügyesen kivédekezett a magyar csapat, majd a végén Wehrs erőszakossága és Bartalis kitartása gól eredményezett, így a 17. percben egalizált a Fehérvár, teljesen megszolgáltan (1-1). Az első sor ebben a harmadban nem tudott a párja fölé nőni, de a második triónk, a Marino helyett Sárpátkival felálló Kovács és Bartalis páros komoly gondot okozott. Látható, hogy Sárpátki Tamás minden cserében meg kívánja mutatni, helye van klubjában és a válogatott bő keretében egyaránt, magas fordulatszámon pörög és önfeláldozóan játszik, nagyon hasznos munkát végez.

AVSVIC 5

A második harmad igazán őrültre sikeredett. Kezdjük azzal, hogy Smetanáék 5 bécsi kiállítást ítéltek 20 perc alatt. Ebből az elején nem jöttünk ki jól, de ezért aligha szidhattuk a bírókat. A Capitals ugyanis emberhátrányban megugrott és Schiechl révén megszerezte a vezetésta 25. percben (1-2). Az emberelőnyből gyorsan kettős fór lett, és ezt villámgyorsan ki is használtuk, Ejdepalm bombázott Kickert kapujába (2-2). A bécsieket érzékeny vesztesé érte, a csapatkapitányt, Ferland saját társa rúgta fejbe keményen térddel, meg kellett állítani a játékot, a kiváló csatár nem tudta folytatni a játékot. Percekig állt a játék, de nem hűlt ki a Volán: a bulit Sarauer megnyerte, Banham pedig bevágta a jobb felsőbe. Hat perc alatt fordított a Fehérvár (3-2). És még nem volt végük az izgalmaknak. Folyamatosan szabálytalanságot láttak a zebrák a bécsieknél, így a hajrában ismét kettős előnyt kaptunk, elég hosszút. Az első felét a fiatalok kihasználatlanul hagyták, aztán jöttek Sarauerék, és Sikorcin gólja révén máris 4-2 állt a táblán. Mindez a 39. percben történt.

A harmadik harmadban nem lehetett lazítani, a Capitals nem adta fel a meccset. Más kérdés, hogy Bois és társai nem voltak eléggé összeszedettek, sokat szabálytalankodtak, és ilyen talán még tényleg nem volt, újabb két kiállítással már zsinórban hét kétperces hátránynál jártak. Ezt sajnos nem tudta kihasználni a magyar csapat. De nem okozott gondot, mert kifejezetten jól védekezett Rob Pallin gárdája, a bécsiek nem nagyon találtak fogást Engstrand kapuja előtt. Erőt sugárzó, egységes csapat képében mutatkozott ezen az estén is a Fehérvár AV19, jó volt látni, hogy a fiatalok is felnőnek a feladathoz, sokat is használta őket a két edző. A Varga, Vincze, Erdély, Németh sor Ejdepalmmal kiegészülve például az 57. percben is simán felállt a bécsiek harmadában. A hajrában csak meddő támadásokra futotta a vendégektől, még a kapus levitelekor is. Újabb szép és a sokadik értékes győzelmet aratta a Fehérvár.

A legfontosabb, hogy a hiányzó kulcsemberek, Boivin, Szirányi és Marino helyére ismét minőségromlás nélkül tudtak belépni a magyar fiatalok, és Tokaji Viktor is győzelemmel térhetett vissza két hónapos kényszerpihenője után.

Tokaji remekül tért vissza

   

A Volán edzője úgy látta, csapatából mindenki élt a számára adódó bizonyítási lehetőséggel.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Sikerült kihasználnunk a kettős emberelőnyöket, ez volt a győzelmünk kulcsa. Az elsőnél Orbán, a másodiknál Sarauer adott szenzációs passzt a gólszerzőinknek, ebből is látszik, hogy mindenki hozzátette a magáét, ismét csapatként küzdöttünk. Bár több kulcsjátékosunk is hiányzott sérülés miatt, Tokaji remekül tért vissza, és akik lehetőséget kaptak, mindannyian éltek vele.

Phil Horsky (megbízott edző, Vienna Capitals): A középső harmad volt a mérkőzés kulcsa. Ekkor sorra kaptuk a büntetéseket, ráadásul kétszer is kettős emberhátrányba kerültünk és ezeket gólra váltotta a Fehérvár. Az első és a harmadik harmadban viszont keményen küzdöttünk, ezt a játékot kell folytatnunk a későbbiekben. Valószínűleg hétfőre meglesz az új vezetőedzőnk, aki biztosan fog változtatni a játékon, de egy biztos, nem adhatunk alább a harcosságunkból.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3071 néző. Játékvezetők: Siegel, Smetana, Kaspar, Soos.
Engstrand: 93,9% (Rajna)
K
Kickert: 85,2% (Zaba)
Wehrs, Orbán, Németh, Erdély, Vincze
1
Iberer, Carson, Foucault, Watkins, Bois
Ejdepalm, Varga, Kovács, Bartalis, Sárpátki
2
Fraser, Lakos, Sylvester, Schiechl, Ferland
Tokaji, Hetényi P., Kóger, Sarauer, Banham
3
Klimbacher, Peter, Magowan, MacArthur, Nödl
Reiter, Nemes, Benk, Sikorcin, Magosi
4
Hackl, Puschnik, Hartl, Fischer, Rotter
Pallin Rob, Sille Tamás
E
Horsky Phil, Dolezal Christian
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:05 VIC PP Sylvester Fraser Ferland
1-1 16:58 FHA Bartalis Wehrs Tokaji
1-2 24:34 VIC SH Schiechl Ferland
2-2 25:09 FHA PP2 Ejdepalm Orbán Kovács
3-2 30:25 FHA Banham Sarauer
4-2 38:07 FHA PP2 Sikorcin Sarauer Wehrs
27 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 18

A Fehérvár–Vienna Capitals albuma

   

A teljes fotótár ide kattintva nyílik meg.

A Fehérvár–Vienna Capitals góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum