Vas Márton két pontjával playoffba vezette a Frankfurtot

 

Sofron István, Sebők Balázs és Nagy Gergő is asszisztos volt. Hári keveset, de jól játszott. Vas János új edzőpárosa sima vereséggel debütált és kikaptak Láday Tamásék is.

Nyertek Sofron Istvánék a DEL-ben, az ellenfél a hazai pályán játszó Straubing Tigers volt. Az első húsz perc gólnélküli, a második 1-1-es döntetlent hozott, aztán érkezett Sofronék sora az utolsó harmad első percében és megszerezték a vezetést. A hazaiak mindent megtettek a második egyenlítésért, ez azonban nem sikerült, sőt, az 58. percben ismét gólt szerzett a Krefeld, beállítva a 3-1-es végeredményt. A magyar válogatott csatára a meccset eldöntő gólhoz adott asszisztot, +1-gyel zárt. A Krefeld 11. helyen áll a tabellán.

Tartja idei pont per meccses átlagát Sebők Balázs a Mestisben. A Hokki a nyolcadik helyezett Peliitat otthonába látogatott. A második harmad végén 2-1-re vezettek a hazaiak, Sebők az első, egyenlítő gólnál adott első passzt. A záró húsz percben fordítani tudott a Hokki, ám 3-2-es előnyét nem sikerült megőriznie, az 55. percben a Peliitat egyenlített. Mivel több gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás, majd a rávezetések, amelynek során a vendégek egyetlen lehetőségüket sem tudták kihasználni, így végül 4-3-ra nyert a Peliitat. Sebők továbbra is ponterősen játszik, már 36 pontnál jár, vereségének köszönhetően azonban a Hokki visszacsúszott az ötödik helyre.

Nem sikerült az új edzőpáros bemutatkozása Prágában. Utolsó meccsét játszotta idén az O2 Arénában Vas János csapata, a Slavia Praha, amelyen sima, 4-0-s vereséget szenvedett a Mlada Boleslav együttesétől. Ez annak fényében még inkább érthetetlen, hogy negyven alkalommal találták el az ellenfél kapuját, csak az utolsó játékrészben húszszor. A vendégek azonban kíméletlenül használták ki az emberelőnyöket, aminek köszönhetően három gólt szereztek hat fórból az első két harmadban. Az utolsó húsz percre teljesen átvette az irányítást a Slavia, mindhiába, a vendégek emberhátrányban is eredményesek voltak. Vas János 17 és fél percet játszott, kapott gólnál nem volt a jégen. A Slavia utolsó a tabellán.

Nem jártak sokkal jobban Hári Jánosék sem, akik a Linköping otthonába látogattak. A Modo már az első percben hátrányba került, a harmad végéig pedig összesen négy alkalommal gyulladt ki a piros lámpa az örnsköldsviki kapu mögött. Ezzel a mérkőzés tulajdonképpen el is dőlt, a meccs felénél a Linköping még bevert egy kettős előnyt, majd a Modo szépítő góljára is tudott válaszolni a 46. percben, kialakítva ezzel a 6-1-es végeredményt. Hári János kisebb bravúrt hajtott végre, hiszen 13. csatárként nevezték a meccsre, ennek ellenére elérte, hogy az egyetlen Modo-gólnál jégen legyen, míg a kapott hat gól egyikénél sem volt a pályán. Az első két harmadban csak előnyökben kapott szerepet, de mivel jól játszott, a harmadik játékrészre bekerült a sorokba egyenlő létszám mellett is. A Modo továbbra is 12., a 11. Leksands szintén kikapott, de a 10. Brynas nyert a Bajnokok Ligája idei győztese a Lulea otthonában, így a Modo hátránya összességében 9 pontra nőtt a tabellán az osztályozó elkerüléséért vívott versenyfutásban.

Nagy Gergőék csapata, a Kalamazoo Wings a liga élcsapatai közé tartozó Reading Royalst fogadta az ECHL-ben. A meccs felénél már 2-0-ra vezettek, de nem sokkal később a Reading egy gólra zárkózott, így nem mindennapi izgalmakat ígért az utolsó 20 perc. Amelynek során azonban nem találták a rést Nagyék védekezésén. Másfél perccel a vége előtt emberelőnyben támadott a Reading, amikor lehozta kapusát, ám ez sem segített, a Kalamazoo kettőre növelte előnyét. A kapus nem tért vissza, öt ellen is hat mezőnyjátékos állt fel a vendégeknél. Ennek sem lett más az eredménye, mint amikor emberelőnyben játszottak, gólt lőttek a hazaiak és 4-1-re nyertek. Nagy Gergő a meccset eldöntő második gólnál adott gólpasszt, plusz eggyel zárt, a Kalamazoo negyedik helyen áll a keleti konferencia északi csoportjában.

Nem kezdett jól a Löwen Frankfurt az EC Bad Nauheim otthonában a DEL2-ben, de a vége nagyon sima vendéggyőzelem lett. Tim Kehler csapata még az első harmadban egyenlített, többek között Vas Márton asszisztjának is köszönhetően. A második harmadban aztán Vas a vezetést is megszerezte csapatának, amit aztán már nem is engedtek ki a kezük közül. Sőt, további három gólt szerezve fölényes, 5-1-es győzelmet arattak. A Löwen 86 pontjával negyedik a bajnokságban és már biztos résztvevő a playoffban.

Negyedórával a meccs vége előtt már 3-1-re vezettek Láday Tamásék a Calgary Hitmen elleni, közel tízezer nézőt vonzó rangadón, ám a kanadaiak nagyot hajráztak, hat perc alatt három gólt szereztek és 4-3-ra győztek. Láday pontot nem szerzett, a Spokane Chiefs hetedik nyugaton.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 4. 22 9 11 20
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 12. 46 5 14 19
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 7. 46 0 5 5
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL 5. 6 0 3 3
Nagy Gergő Kalamazoo Wings ECHL 4. 31 6 17 23
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 5. 41 8 28 36
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 11. 43 9 8 17
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 5. 26 0 4 4
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 10 0 3 3
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 14. 48 8 6 14
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 4. 46 7 25 32

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum