Válságban a lengyel kapusképzés

 

A szövetségben nem nézik tétlenül, hogy ebben a szezonban csak két lengyel kapus kapott elegendő jégidőt a lengyel bajnokságban.

David Chwalka, a lengyel szövetség elnöke az interia.pl portálnak adott interjújában jelezte, a következő idénytől a mérkőzések legalább felében lengyel kapusnak kell védenie a ligában. Most ugyanis mindössze Odrobny és Radzisewski kap rendszeresen lehetőséget, illetve rajtuk kívül a lengyel útlevelére egyelőre még csak várakozó Ondrzej Raszka. A juniorok versenyeztetése is foglalkoztatja a szövetség illetékeseit, a tervek szerint a juniorválogatott ugyancsak indulna a lengyel ligában.

kapus

Nem mindenki üdvözölte azonban a tervet. Tomas Wawrzkiewicz, korábbi válogatott kapus szerint például sokkal jobb lenne, ha olyan kapusképzési rendszert vezetnének be, amelynek eredményeként a lengyel kapusok megállnák a helyüket a külföldi kollégáikkal folytatott versenyben. Ő tehát nem annyira a tüneti kezelésekben hisz, hanem az okokat próbálná feltárni, ami persze jóval nehezebb és időigényesebb folyamat. Mint elmondta, az ilyen szabályok sokszor több kárt csinálnak, mint hasznot. A kapuskérdés felvetése teljesen jogos, kulcsproblémája lehet a lengyel válogatottnak. Mellesleg Rich Chernomaz is ezt jelezte előre az MJSZ legutóbbi elnökségi ülésén a magyar válogatottal kapcsolatban. De Wawrzkiewicz szerint sokkal fontosabb lenne olyan szakembereket hívni az országba, akik képesek arra, hogy általuk a hazai kapusok megfelelően fejlődjenek és motiváltak legyenek.

Chwalka a fent említett interjújában a krakkói VB jegyáraira is kitért. Mint elmondta, sok egyeztetés előzte meg a jegyek árának meghatározását. Ugyanakkor ? mivel a szövetségnek fizetnie kell a csarnokért, a jégért és a csapatok ellátásáért ? olyan összegeket kellett meghatározniuk, amelyek mellett nem fog növekedni a testület adóssága. Mint elmondta, jelenleg is dolgoznak azon, hogy családi és csoportos kedvezményeket is kialakítsanak, ezekről hamarosan döntés születik majd.

Cimkék: , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS