Rotter és Polc példát mutatott

   

Néhány napon belül két komoly játékos is olyat tett, amire nem sűrűn akad példa.

Sokan nem szeretik a Vienna Capitals 27 éves csatárát, Rafael Rottert, ám a legutóbbi EBEL-fordulóban, a Znojmo ellen olyat tett, amire játékvezető nem emlékszik. Ugyancsak váratlant húzott Patrik Polc, a Brassó kapusa Miskolcon.

Bécsben a Gebei, Trilar, Loicht, Nagy négyes vezette a szóban forgó mérkőzést, amelyen Rotter nem mindennapi sportszerűségre ragadtatta magát. A meccs 11. percében az apró termetű csatárt a znojmóiak óriás termetű védője, Martin Baca ütközte le. Rotter a jégre került, alig bírt felállni, a játékvezetők pedig 5+20 percet adtak Bacának, fejre irányuló támadásért. A szabálytalanságot megtorló bécsi bunyója hamarosan véget ért, Baca bement az öltözőbe. A jégről feltápászkodó Rotter aztán a Gebeiékhez korcsolyázott, és elmagyarázta, hogy egyáltalán nem volt olyan durva ez az ütközés, csak a két játékos közti nagy magasságkülönbség miatt tűnt olyannak, igazából már nem is fáj neki, csak beszorult a levegő. “Nem fordult még elő hasonló eset pályafutásom során ? mondta az esetről Gebei Péter a Jégkorongblognak. ? Amikor 5+20-at adtunk a szabálytalan cseh játékosnak, a sértett jelezte, nem ért véglegest az ellenfele ütközése. Átbeszéltük a helyzetet, minden résztvevővel egyeztettünk, és megváltoztattuk az ítéletet 2 percre. Igazából a szabálykönyv nem említ ilyen esetet, de az első korongbedobásig lehetőségünk van megváltoztatni az ítéletet, a game manamement szempontjából ezt tartottuk helyes döntésnek. A mérkőzés után beszéltünk erről az ellenőrrel is, aki rendben lévőnek ítélte meg a döntésünket.” A végső játékvezetői döntés meg nem engedett testjátékért 2 perces kisbüntetés lett.

A meccs végi sajtókonferencián a znojmói edző, Jiri Reznar külön is kitért erre az esetre, mint elmondta, soha nem látott  még ilyen korrekt játékost. Természetesen Rottert is megkérdezték a történtekről, aki csak annyit mondott, sportszerűen akarok játszani. Az ütközés a felvételen 1:25 körül látható.

Rotter

Hasonlóan rendhagyó tettet vitt végbe Patrik Polc, a Brassó kapusa. A rendkívül kiélezett első miskolci MOL Liga-elődöntő meccsen a Miskolc nagyon nyomott. A játékvezetők az egyik akció végén kivitték a bulit a Brassó védőharmadából. Ekkor Polc jelezte, nem jó a döntés, a korong az ő fejvédőjét érintve hagyta el a játékteret. A zebra megveregette a szlovák kapus hátát, köszönetet mondva egyszersmind a segítségért, és a bulit Polc kapuja előtt dobta be.

Polc BRA 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum