A címvédő javítana a helyzetén, még Dunaújvárosban

   

Viszonylag egyértelmű mérkőzésen húzta be az első győzelmet a Dab.Docler kedden este, és ezzel vezet az egyik fél 4 győzelemig tartó párharcában. Felnő-e mellé az Érsekújvár, ez a szerdai kérdés.

Az Érsekújvárnak egyszer mindenképpen kell Dunaújvárosban is nyernie, ha döntőbe akar kerülni, ám ehhez a keddinél eltökéltebb játékra lesz szüksége. Nem jól állt bele ugyanis az első meccsbe a címvédő, az első két harmad jelentős dunaújvárosi fölényt mutatott, ami a helyzetek és a gólszerzési kísérletek számát illeti. Az újváriak  hallatlan rutinja azonban így is elegendő volt ahhoz, hogy a 19. percben egy kettős emberelőnyből egyenlítsenek, dacára annak, hogy a játék képe alapján ez nem volt benne a pakliban.

Aztán a hazai fölény ellenére mégis jóval kiegyenlítettebb középső harmad hozta el a kétszeres bajnok számára a győzelmet, hiszen ekkor szerezték azt a két gólt, amire Lubomir Hurtaj fiai már csak egyszer, a meccs vége előtt közvetlenül tudtak válaszolni.

DABNZA

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A keddi csata pozitív oldalán annyit külön is meg kell állapítanunk, hogy a dunaújvárosi hokiiskola, úgy tűnik, továbbra is jól működik, és a csapat vezetőedzői továbbra is bátran nyúlnak a fiatalokhoz. Emlékezhetünk, egy éve Hruby Gellért játszotta be magát a felnőtt csapatba Stephan Lundh keze alatt, most pedig Szepessy Mátéról írhatjuk meg nagy örömmel, hogy a jelek szerint Don MacLean mester nyugodtan számíthat rá. A játékot rendkívül jól olvasó, 20. évében járó játékos az  elődöntő első meccsén történetesen Somogyi és Croteau mellett játszott, és egyáltalán nem lógott ki a sorból. Mellette és Hruby mellett Léránt és Magosi is egyre több szerepet kap. Ráadásul a fiatalok nem egy sorba csoportosítva kapnak pár cserét meccsenként, hanem rutinosabb játékostársaik mellett elszórva általában jelentős jégidőhöz jutnak.

Az érsekújváriaknak nincs ilyen gondjuk, a magyar ésszel tehetségekben felfoghatatlanul gazdag szlovák jégkorongból szinte korlátlanul juthatnak megfelelő szintű játékosokhoz. Éppen ezért is olyan értékes a DAB győzelme, amelyet az utóbbi évek legkevesebb légiósát foglalkoztató élcsapatként értek el. Szerda este új mérkőzés, és egy minden bizonnyal jóval elszántabban kezdő érsekújvári csapat vár a dunaújvárosiakra és a közönségre.

Dab.Docler–Érsekújvár 2-3

   

Elvette a Dunaújváros pályaelőnyét az Érsekújvár, ha behúzza a következő hazai meccseit, közel kerülhet a döntőhöz. Galanisz és Uram két-két gólt lőtt.

A keddi mérkőzés első harmadának ellentétjét láthatták a szurkolók, a Dab.Docler a mezőnyben többet birtokolta a korongot, de az igazán nagy helyzeteket az Érsekújvár alakította és hagyta ki. Életveszélyesek voltak az újvári kontrák, az elsőt a meccs felütéseként Marek Uram hagyta ki, szólóját Kalnins védte. A nagy iramú, rohanós játék a semleges nézőket szórakoztathatta, de a két csapat szurkolóit alighanem a szívbaj kerülgette az elpuskázott lehetőségek láttán.

A szünet után megfontoltabb játékra váltottak a csapatok, kicsit csökkent az iram, a felek igyekeztek jobban megbecsülni a korongot. A jeget Galanisz törte meg, a 30. percben becselezte magát a kapu elé, elhúzta Cikánek előtt a korongot, a végletekig kivárt, majd Ladányi-szögből visszalőtte a kapus felett a hálóba. Támadásban maradt a Újváros, mégis a Zámky szerzett gólt. A védők elfeledkeztek a kapu előtt álló Frolikról, aki remek passzt kapott, belsővel levette, majd egyből Kalnins szeme között lőtt a hálóba. Szinte azonnal jöhetett volna a válasz, játékosok és szurkolók ünnepeltek, de a korong nem jutott át Cikáneken. Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy ellentámadás után máris az Érsekújvár szerzett gólt. 3 az 1 ellen indultak meg a felvidékiek, a támadás végén Uramhoz került a korong, aki jobbról éles szögből lőtt ellentmondást nem tűrően a kapuba. A dunaújvárosiak játékában az ütközések és a fizikai játék kezdett dominálni, de ez sok energiát vett el a csapattól. Egy páros kisbüntetés után még egy újvárosi kiállítás következett, a 4 a 3 elleni játék végén ismét Uram szerzett gólt, ugyanonnan, ahonnan a 2. találatnál.

A szünetben összeszedte csapatát Don MacLean, sokkal összefogottabb Dab.Docler jött ki a jégre. Sok helyzetet alakítottak ki a játékosok, ám az utolsó passzokba rendszeresen hiba csúszott. Don MacLean 3 sorra állt át, a fiatalok kevés cserében jöttek fel a jégre, a második sorban Szepessy helyére Papp Viktor került. Csak nem akart megszületni a felzárkózást jelentő második gól. A jeget végül ismét Galanisz törte meg. Kowalczyk kiálltása alatt elég meddő játékot mutattak a piros mezesek, de egy másodperccel azelőtt, hogy az Újvár kiegészült volna, a kiváló csatár váratlanul lövésre szánta el magát, ezzel meglepte Cikáneket. Mindent egy lapra tett fel a Dunaújváros, az utolsó 104 másodpercre emberelőnybe is került, MacLean időt kért, majd lehozta Kalnins kapust is. A várva várt hazai gól csak nem akart megszületni, mi több, Miroslav Stefánka lóghatott meg a koronggal, kétszer is Hüffnernek kellett bravúrosan blokkolnia lövéseit. Megúszta az Újvár újabb kapott gól nélkül, ezzel értékes győzelmet aratott idegenben és egyenlített a párharcban.

Kicsit kényelmesek voltunk

   

Edzői nyilatkozatok a Dab.Docler – Érsekújvár meccs után

Donald MacLean, Dab.Docler: “Ma este egy kicsit elszántabb volt az ellenfél, sajnos kihasználták azt a kevés lehetőséget, amelyet adtunk nekik. Úgy éreztem, hogy egy kicsit kényelmesek voltunk a tegnapi győzelem miatt, nem voltunk fáradtak. Sokak játékán nem látszott, hogy már a kieséses szakaszban vagyunk. Készülünk az érsekújvári visszavágókra.”

Lubomir Hurtaj, Érsekújvár: “Nagyon örülök a győzelemnek. Elégedett vagyok a csapat játékával. Igazi play-off meccset játszottunk. Ma nagyon akartunk, a hozzáállásunk pozitívan változott.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Haszonits, Halassy, Soltész, Kis-király.
Kalnins: 89,3% (Sevela)
K
Cikánek: 95,1% (Krajcovic)
Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Azari, Szappanos
1
Huba, Durco, Podstavek, Frolík, Faith
Martine, Mestyán, Croteau, Somogyi, Szepessy M.
2
Kowalczyk, Siska, Uram, Weissmann, Caladi
Nagy, Erdélyi, Pavuk, Gröschl, Peterdi
3
Hrudík, Král, Dubec Martin, Stefanka O., Dubec Marek
Hruby, Magosi, Eskelinen, Papp, Léránt
4
Sucharda, Baron, Rejzek, Stefanka M., Tábi
Donald MacLean, Marc Lefebvre
E
Lubomir Hurtaj, Peter Udvardy
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 29:17 DAB Galanisz Azari
1-1 31:24 NZÁ Frolík Caladi Kowalczyk
1-2 35:33 NZÁ Uram Weissmann Faith
1-3 38:19 NZÁ PP Uram Kowalczyk Faith
2-3 49:32 DAB PP Galanisz Szappanos
41 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 14

A DAB–Érsekújvár videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum