A Miskolc támad jobban, vagy a Brassó védekezik hatékonyabban?

   

Előbb néhány centiméternyire, majd 53 másodpercnyire volt a Brassó attól, hogy elvegye a Miskolc pályaelőnyét a MOL Liga elődöntőjében. De nem tette.

A saját alapvonal közeléből kilőtt korong a kapuvasról túlütésre csúszott, majd az emiatt megítélt buli után a Miskolc kiegyenlített és hosszabbításra mentette a meccset. Kedden a Brassó ismét megmutatta, hogy igazi playoff és emberelőny specialista. Rendkívül tudatos játékkal állt ellen a miskolci támadásoknak, közben kettős emberhátrányokat is simán átvészelt. Nem is kapott gólt emberhátrányban. Ugyanakkor ismét rendkívül hatékonyan, 33%-kal használta ki a saját emberelőnyös helyzeteit.

A játékelemek tudatos végrehajtása mellett viszont legalább akkora tudatossággal lesz érdemes jobban figyelni a fegyelemre. Az egy elődöntőben luxus, hogy a csapat 4 legjobb védőjéből egyszerre 3 is a büntetőpadon üljön, közülük az egyik ráadásul egy nehezen kiküzdött 10 perces fegyelmivel. Ha ebben képes lesz javulni a barcasági csapat a szerdai, tehát a második felvonásra, akkor kevesebb energia megy el a mérkőzés közben, ami lehet, hogy jól jön például az egész pályán át üres kapura célzott lövésnél, vagy a 6 az 5 elleni szituáció kibekkelésénél. Annál is inkább fontos lenne az erőket jól beosztaniuk, mert a Miskolc továbbra is kirobbanó fizikai erőben van, ez jól látszott kedd este is, Jesse Dudas például láthatóan végig bírná játszani a meccset csere nélkül is.

0217misbra19

Fotó: Bán Olivér

Az is látszott persze, hogy a stabil, nyugodt játékot játszó ellenfél, amelyik nem zökken ki a saját ritmusából, és ráadásul remek kapusteljesítményt is mutat, megzavarhatja a miskolciakat. A második harmadban a kiállításcunami elmúltát követően úgy lehetett érezni, hogy a Miskolc játéka kicsit szétesett. Nyomott a csapat becsülettel, de a támadásokban sok volt az esetlegesség, és a védelem gyakran engedte a vendégeket két-három ötletes húzással Bálizs kapujáig jutni. A szakmai elemzés persze a stábok feladata, nyilván mindkét oldalon aprólékosan elemezték az éjszaka a mérkőzés felvételét, hogy megtalálják a saját hibákat és feltérképezzék az ellenfél sebezhető pontjait. Nagyon érdekes kérdés lesz szerdán, hogy Majoross Gergely miként dönt az új légiós, a kedden a helyét látványosan nem találó O’Donnell-lel kapcsolatban. Hogy kinek sikerül jobban felkészülni szellemileg és fizikailag keddről szerdára, az szerda este 6 órai kezdettel kiderül majd a miskolci jégcsarnokban.

Miskolc–Brassó 4-2

   

A keddi mérkőzés nyomait magán viselő csapatok meg sem közelítették az előző napi színvonalat. A Miskolc az első perctől a Brassó fölé nőtt, és még a harmadik harmadbeli lazítás sem nehezítette meg a győzelmét.

Lagymatag játékkal jött ki a Brassó, a Miskolc viszont tűéles volt az első percekben. Dansereau szerzett korongot a félpályánál, Tóth Adriánhoz került a korong, aki céltudatosan kapura húzott, és ellőtt Polc mellett. A 2. perc elején máris 1-0-ra vezetett a Miskolc. Hajmeresztő hibákat vétettek a brassóiak veszélyes helyeken. Az első előnyt pillanatokon belül kihasználta a Miskolc, Boyle lőtte át a védelmet. 2-0 után gyakorlatilag eldőlhetett volna a meccs, 3-4 góllal vezethetett volna a hazai csapat, de a 18. percben megérkezett a meccsre a Brassó, és talált egy gólt, így 2-1-gyel mentek pihenni a felek.

A második harmadot is aktívan kezdték a miskolciak, a játékrész 92. másodpercében Hajrós Roland talált be, Polc mamutja alatt átcsúszott a korong. Nem sokkal később kihagytak egy emberelőnyt a Jegesmedvék, a 27. percben viszont Boyle kihasználta a Zsók büntetése nyomán jött lehetőséget. A játék irama még tovább csökkent, amikor gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, Polc nem bánta volna, ha Fülöp átveszi a helyét.

Nem történt kapuscsere a brassóiaknál, Polc pedig felszívta magát a harmadik harmadra és mind a 12 miskolci lövést védte. A záró húsz perc inkább az indulatokról szólt, a játékrész közepén Becze és Piszarenko akadtak össze, mindketten 2 perces büntetést kaptak. Egy gól azért született, a 48. percben Mihály Árpád betalált Bálizs kapujába. A Miskolc 4-2-re nyert, így 2-0-s Jegesmedvék-előnnyel utaznak a csapatok Brassóba.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Elégedett lehetek a mai teljesítményünkkel. Keményen dolgoztunk, feljavultunk az emberelőnyös játékban is, és szép gólokat lőttünk. A három gólos előny után kicsit kiengedtünk, de a győzelmünket nem fenyegette veszély.

Jerry Andersson (vezetőedző, Brassó): Nagyon jól játszott ma a Miskolc, mi viszont fegyelmezetlenek voltunk, különösen a védekezésben. elvesztettük a párharcokat, a helyzeteinket nem tudtuk belőni, ez vezetett a vereséghez.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1055 néző. Játékvezetők: Németh, Kincses, Soós, Váczi.
Bálizs: 93,5% (Duschek)
K
Polc: 90,2% (Fülöp)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Filip, Obsut, Fodor, Saluga, Klouda
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
2
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
Vojtkó, Dósa, Nagy K., Láda B., O'Donnell
3
Imecs, Nagy Cs., Antal, Zsók, Petres
Popovics, Láda P., Roczanov, Miskolczi, Fliszár
4
János, Bálint, Péter Zs., Márton
Majoross Gergely, Eerme Mart
E
Andersson Jerry Bjorn, Dreberg Christer
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:11 MIS Tóth Dansereau
2-0 06:50 MIS PP Boyle Dansereau Cohen
2-1 14:43 BRA Virág Mihály Hietamaki
3-1 21:32 MIS Hajós Gőz Dansereau
4-1 26:50 MIS PP Boyle Becze Dansereau
4-2 47:29 BRA Mihály Saluga Filip
41 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 12

A Miskolc–Brassó képes összefoglalója

   

A Miskolc–Brassó góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum