A 8. hazai meccsen a 7. győzelem a cél

   

A középszakasz harmadik mérkőzésén a CHL-indulási jogért hajtó Linz lesz a Fehérvár vendége. A liga három legeredményesebb játékosa egyszerre lép jégre a Raktár utcában.

A Fehérvár kiváló hazai formát mutat idén, 2015-ben 7 hazai meccséből 6-ot megnyert, csak a Graz vitte el a 2 pontot innen. A Linz ugyanakkor kirobbanó formában játszik, zsinórban nyeri a meccseit, a múlt héten kiütötte a Villachot és Bécsből is magabiztos győzelemmel távozott, a középszakasz mindhárom mérkőzését simán nyerte. Idegenben azonban sebezhető Rob Daum csapata.

Persze a Fehérvárnak is van miért harcolnia, ha az első négy közé kerül, akkor ugyanis pályaelőnye lesz a rájátszásban. Rob Pallin vezetőedző elmondása szerint ez a cél, amihez viszont semmi sem jönne jobban, mint újabb két pont a zsákban, lehetőleg úgy, hogy az ellenfél ne szerezzen egyetlenegyet sem. Bár nem a repülőrajtot vett, jelenleg 9 pontos Linz a Fehérvár közvetlen ellenfele a célok teljesítésében, viszont mivel a felső-ausztriaiak eddig hibátlanok a középszakaszban, ezért duplán értékes lehet minden ellene megszerzett pont. Különösen akkor, ha ezek mellett a közvetlen vetélytársak skalpjait is sikerül begyűjteni.

AVSEHL3

Van is esély erre. A Fehérvár legutóbbi négy mérkőzését megnyerte hazai pályán, a Linz viszont ötös győzelmi szériával érkezik. Kettejük eddigi négy szezonbeli meccse tökéletesen kiegyenlített erőviszonyt mutat, két-két rendes játékidős győzelem született mindkét oldalon, egyszer-egyszer otthon, illetve idegenben, az összesített gólkülönbség pedig 11-11.

Érdekesség, hogy a liga három legeredményesebb játékosa a Linzből és a Fehérvárból kerül ki, mégpedig 2:1 arányban a linziek javára. Andrew Kozek és Rob Hisey 53-53 ponttal vezeti a kanadai táblázatot, míg Andrew Sarauer követi őket 52 ponttal. Őszintén tudnánk örülni annak, ha kedd este a két linzi elé kerülne a mi fiúnk ebben a versengésben.

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

“A Linz rendkívül veszélyes csapat – mondja Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője a hivatalos előzetesben. – Három nagyon gólerős sora van, és ott játszik a liga két legjobb pontszerzője, Kozek és Hisey. Ha ez nem lenne elég, ott van még Michael Ouzas, aki az egyik legjobb kapus az EBEL-ben. De mostanában mi is jók vagyunk hazai jégen. Továbbra is jól kell védekeznünk, gyorsan átlendülni támadásba, minél több helyzetet kialakítani, ezek közül pedig minél többet kihasználni.”

“Hétről hétre egyre nehezebb lesz nyerni – nyilatkozott Rob Hisey, a Linz csatára. – A liga legjobb csapatai ellen játszunk minden fordulóban. Nem engedhetünk meg semmiféle lazítást sem. Minden este a legjobb formánkat kell mutatni, keményen kell dolgoznunk, a legjobb tudásunkat adnunk, hogy meglegyen az esélyünk  a győzelemre.”

A Fehérvárban ismét Engstrand lesz a kezdőkapus.

Fehérvár–Linz 0-3

   

A magyar EBEL-csapat Michael Ouzas remek kapusteljesítményének ellenszerét nem találta meg kedden. Az első harmad játéka mindenképpen biztató a folytatásra nézve a rájátszásra felkészítő szakaszban.

A Fehérvár nagyon éles csapat benyomását keltette az első harmadban. Motivált, pörgős játékot mutatott, kreatívan és okosan támadott. A játékosok felszabadultan jégkorongoztak, látszott, nincs rajtuk nyomás. A játékrész közepén kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd az utolsó 4 percben 3 linzi kiállítást osztottak ki a játékvezetők, ebből 57 másodpercnyi kettős emberelőny volt, mely gyakorlatilag teljesen áthúzódott a második húsz percre.

A második harmadot így 5 a 3 ellen kezdte a Fehérvár, de a lehetőséggel nem éltünk. A 24. percben linzi emberelőny következett Orbán büntetése nyomán, amit kihasználtak a vendégek, Ulmer betette a kapu elé a korongot, ahol üresen érkezett MacDonald (0-1). A gól után egy perccel Sarauert küldték ki gáncsolásért, az emberhátrányban Bartalis és Kovács kiugrottak, de nem találtak be. A 31. percben Varga távozott bottal akasztás miatt, Sarauer kiugrott, de Ouzas védett. A 38. percben talán elcserélték magukat a vendégek, de a játékvezetők nem látták szabálytalannak a jégen lévő létszámot. A harmad végén folyamatos volt a játék, közel 6 percen keresztül nem történt játékmegszakítás.

A harmadik játékrészben a Fehérvár hajtott az egyenlítésért, de a linziek fegyelmezetten védekeztek, valamint Ouzas remek formában volt. Az 53. percben emberelőnybe kerültünk MacDonald büntetése nyomán, felálltunk, lőttünk, de a linzi kapust mindent fogott. Az 56. percben Bartalis ziccerét védte Ouzas. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, Ulmer kapu mögüli passzára remekül érkezett szemből Lebler, aki belőtte a korongot Engstrand kapujába (0-2). Az utolsó két percet Kovács és Hisey páros büntetése nyomán 4 a 4 ellen töltötték volna a csapatok, de másfél perccel a vége előtt Pallin lehívta Engstrandot. A Linz sorra ütötte a tilos felszabadításokat, valamint Ouzas sorra védte a fehérvári lövéseket. A végén Oberkofler betalált az üres kapuba, amivel beállította a 3-0-s végeredményt.

Most ilyen passzban vagyunk

   

Bár nem lőtt gólt kedden a Volán, Rob Pallint sokkal jobban aggasztaná, ha el sem jutnánk a helyzetekig.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Ma is rengeteg lehetőségünk volt a gólszerzésre, de ismét elhibáztuk ezeket. A mérkőzés fordulópontja a második harmad eleji kettős emberelőnyünk volt, amit nem sikerült kihasználnunk. Pedig kontrából is veszélyesek voltunk, háromszor is csak a kapussal álltunk szemben, elég csak Sarauer kiugrására, vagy a végén Bartalis helyzetére gondolni. Természetesen nem vagyok boldog a vereség miatt, de sokkal jobban aggasztana, ha el sem jutnánk a helyzetekig. Most ilyen passzban vagyunk, de a csapatomat erős karakterű játékosok alkotják, biztos, hogy hamarosan túljutunk ezen.

Rob Daum (vezetőedző, Linz): A kapusunk az egész mérkőzés alatt szenzációsan védett, tökéletes estéje volt. A játékunk azonban korántsem volt tökéletes, nagyon sok lehetősége volt a Fehérvárnak. Ha a rájátszásban is sikeresek akarunk lenni, akkor ezeket limitálnunk kell. Ugyanakkor örülök a megszerzett két pontnak, és pozitívnak értékelem, hogy bár a játékunk mostanában nem kifogástalan, de így is meg tudjuk nyerni a meccseinket.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3049 néző. Játékvezetők: Erd, Nemeth, Nothegger.
Engstrand: 92,6% (Rajna)
K
Ouzas: 100% (Dechel)
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham
1
Murphy, MacDonald, Lebler, Moran, Ulmer
Reiter, Hetényi P., Németh, Nemes, Magosi
2
Dorion, Piché, Kozek, Hisey, Iberer
Ejdepalm, Varga, Kovács, Bartalis, Marino
3
Lukas R., Mitterdorfer, Spannring, Ouellette, Oberkofler
Boivin, Orbán, Benk, Erdély, Sárpátki
4
Fechtig, Mayrhauser, Gaffal S., Lukas P., Pirmann
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Rob Daum, Mark Szücs
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 25:11 EHL PP MacDonald Ulmer Moran
0-2 57:04 EHL Lebler Ulmer Moran
0-3 59:38 EHL EN Oberkofler Ouellette Murphy
35 Kapura lövések száma 27
12 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–Linz képes összefoglalója

 

A teljes galériát itt láthatják.

A Fehérvár–Linz góljai

   

A három vendéggól itt tekinthető meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum