Marek Uram jogosulatlanul játszott az UTE ellen

   

Az Érsekújvárt nem zárták ki, megúszta pénzbüntetéssel a felvidéki MOL Liga-címvédő.

A Magyar Jégkorong Szövetség versenybírósága hétfőn megvizsgálta Marek Uram szerepeltetését a harmadik MOL Liga-elődöntő meccsen.Megállapították, hogy a szlovák világbajnok csatár jogosulatlanul lépett jégre az Érsekújvár?UTE ellen. A versenybíróság ennek ellenére a pályán elért eredményt hagyta jóvá, a HC Nové Zámkyt 1000 euró pénzbüntetéssel sújtotta.

Az indoklás szerint a játékos a szlovák extraligás MsHK Zilina igazoltja, de kettős játékengedéllyel rendelkezett Érsekújváron. Ezt a felvidéki csapat elmulasztotta bejelenteni a MOL Liga felé. A versenybíróság különös méltánylást érdemlő körülmények esetén ? a szlovák szövetség tájékoztatása szerint Marek Uram valóban kettős versenyengedéllyel rendelkező sportoló, aki a szlovák szabályoknak megfelelt, és jogosan lépett pályára a Zilina és a HC Nové Zámky csapatában egyaránt, továbbá hogy az Érsekújvár jóhiszeműen járt el ? eltérhet a fő szabálytól, ezért nem vette el a győzelmet az Érsekújvártól, ami az UTE továbbjutását jelentette volna.

A szlovák kettős versenyengedély esetén az átigazolási határidő után már csak egy csapatban léphet jégre Marek Uram, még nem tudni, hogy a következő mérkőzését a szlovák Extraligában vagy a MOL Ligában játssza, de az biztos, hogy abban a klubban fejezi be a szezont.

Mindez azt jelenti, hogy a pályán elért eredménynek megfelelően alakulnak a MOL Liga-elődöntők, Miskolc?Brassó és DAB?Érsekújvár párharcok kezdődnek kedden.

Uram NZA 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS