A Volán rég nyert Znojmóban

   

Pont nélkül áll eddig a Znojmo az EBEL középszakaszában, és ezzel le is csúszott a hatodik helyre a felsőházban. A Fehérvár ellen ezért mindenképpen nyerni akar.

Ráadásul az Orli az egyetlen csapat, amelyik még nem tudott pontot szerezni ebben a szakaszban. Persze sok van még hátra a végéig, és a nagy előnnyel vezető Salzburg, Linz páros után a többiek szorosan sorakoznak, nagy a harc a 3., 4. helyért. A csehek számára az egyik legjobb alkalom lehet ez a vasárnap a javításra, hiszen a közvetlenül előttük álló Fehérvár látogat a cseh városba. A két csapat eddigi meccsein a szezonban egyértelmű znojmói fölény mutatkozott, a Volán még egyszer sem tudott nyerni Csehországban. Hogy a sorozatot folytatni tudják, új fiút is hoztak a znojmóiak, a határidő előtt nem sokkal legazolták a cseh másodosztályban játszó 20 éves Radek Havelt, aki a védelmet erősítheti majd.

znoavs

“Gyors játékot kell játszanunk – mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője a meccs előtt. – Állandó jelleggel munkát kell adjunk a védelmüknek. Nagyon fontos, hogy a saját védőharmadunkban ne kövessünk el hibákat, és kevés gólszerzési lehetőséget adjunk nekik. Roman Tomast tartom a liga egyik legjobb játékosának, rá külön is oda kell figyelnünk.”

A Znojmo nincs jó szériában, zsinórban három vereséget szenvedett, többek között Székesfehérváron az utolsó alapszakaszmeccsen. Mindenképp vigasz számukra, hogy nagy gond nincs, mindannyiszor csak egy góllal maradtak alul. A Fehérvár ellen javuló játékkal és gyógyuló, folyamatosan regenerálódó játékosokkal nyert a Villach ellen pénteken.

Znojmo–Fehérvár 2-1

   

Oda-vissza játékot és komoly, küzdelmes mérkőzést hozott a Fehérvár znojmói vendégjátéka. Idén egyelőre bevehetetlen vár a cseh.

A legutóbb hiányzók közül Rajna Miklós visszatért a Volánba, el is foglalta a kezdőkapus pozícióját. Az első harmadban – majd a mérkőzés folyamán végig – nagy helyzetek maradtak ki mindkét oldalon, de ez a húsz perc a rengeteg kiállításról marad emlékezetes. Gebei Péterék a 3. perc végéig 4 kiállítást osztottak ki, mindegyik adható volt, a harmad végéig pedig 9-et.

A második harmad elején Marino révén megszereztük a vezetést, kihasználtunk egy emberelőnyt, a lövés utáni kipattanót vágtuk be közelről. Sajnos nagyon gyorsan jött az egyenlítés, majd a fordítás is. A 25. percben Nemcik, a 28.-ban Sedivy talált Rajna Miklós kapujába, ne szépítsük, mindkét gól gyönyörű volt.

AVSZNO 2

A mérkőzés döntetlen szagú volt mindvégig, 5 az 5 ellen egyenlő erők küzdelme folyt. 1-2-nél egymás után három 2 perces előnyt kaptak Banhamék, sajnos nem sikerült kihasználni egyet sem, innentől kezdve egy szavunk nem lehet a játékvezetésre.

Összességében megint csak megállapíthattuk, hogy talán az egész EBEL-ben a Znojmo technikás és villámgyors játéka fekszik a legkevésbé a Fehérvárnak, ellenük minden meccs szenvedés. A csehek pontosan passzolnak, jól cseleznek, bírják a rohanást és a fizikai hokit is. A harmadik harmadban nem sikerült föléjük kerülni, talán nekik voltak nagyobb helyzeteik, így nem csoda, hogy maradt a Znojmo-vezetés a végéig. A hajrában Rob Pallin időt kért. Előbb igazítottunk egyet a támadójátékon, hatásosan, majd leszedtük a kapusunkat, még esély is volt az egyenlítésre, amikor egy lövés átment a csehek kapusán, de nem jutott át a vonalon.

Nüanszok hiányoztak a Fehérvár znojmói pontszerzéséhez, de a csehországi győzelem ebben a szezonban egyelőre nem jön össze. Ennek lehetőségét azonban nem zárhatjuk ki, még összefuthat a két csapat a negyeddöntőben.

EBEL, 2604 néző. Játékvezetők: Gebei, Nemeth, Soos.
Holt: 97,1% (Nechvátal)
K
Rajna: 94,3% (Engstrand)
Boruta, Nemcik, Sedivy, Klhufek, Havlik
1
Orbán, Boivin, Benk, Erdély, Sárpátki
Havel, Stach, Tomas, Podesva, Rehus
2
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham
Sova, Grof, Beroun, Seda, Abdul
3
Varga, Ejdepalm, Kovács, Bartalis, Marino
Baca, Novak, Bartos, Cip
4
Reiter, Hetényi P., Németh, Nemes, Magosi
Jiri Reznar, Rostislav Docekal
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:22 FHA PP Marino Ejdepalm Kovács
1-1 24:42 ZNO Nemcik
2-1 27:55 ZNO Sedivy Havlik Klhufek
35 Kapura lövések száma 34
16 Kiállításpercek 28

A Znojmo–Fehérvár góljai

   

Ide kattintva láthatók.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum